Editura Evenimentul si Capital

TOP-ul ȚĂRILOR din care provin STRĂINII din România. Numai în București sunt 30.000 de cetățeni din alte țări

Cei mai mulți străini locuiesc în București
Autor: | | 1 Comentarii | 1222 Vizualizari

Până la sfârșitul anului trecut, în București au fost înregistrați aproximativ 30.000 de cetățeni străini. Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) transmite că cifra reprezintă 30% din numărul total al străinilor din România. Cei mai mulți provin din state asiatice, precum China și Turcia.

Potrivit datelor înregistrate în sistemul informatic de evidenţă al străinilor, la 31 decembrie 2015, numai în București aveau reglementat dreptul de şedere un număr de 29.587 cetăţeni străini, dintre care 20.459 cetăţeni din state terţe şi 9.128 cetăţeni ai Uniunii Europene, Spaţiului Economic European şi din Confederaţia Elveţiană. Faţă de anul 2014 se constată o creştere cu 3% a numărului de cetăţeni străini.

Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări (IGI) şi-a evaluat activitatea desfăşurată în anul 2015, pe linie de migraţie, la nivelul municipiului Bucureşti. În urma analizei efectuate de IGI București reiese că aproximativ 30% din numărul total al străinilor înregistraţi în România se află în Municipiul Bucureşti.Direcţia pentru Imigrări a Municipiului Bucureşti din cadrul Inspectoratului General pentru Imigrări şi-a evaluat activitatea desfăşurată în anul 2015, pe linie de migraţie, la nivelul municipiului Bucureşti.

China și Turcia, în top

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Majoritatea cetăţenilor străini provin din state terţe precum China - 4.234, Turcia -3.210, Siria – 2.109 şi Irak -1.720. Cei mai mulţi cetăţenii europeni sunt din Italia – 1.748, Franţa-1.447, Grecia – 813 şi Germania – 810. Principalele scopuri pentru care cetăţenii străini şi-au stabilit reşedinţa în capitală sunt conexe dreptului la unitatea familiei, educaţie şi muncă.

În perioada de referinţă, la nivelul Direcţiei au fost înregistrate 1.184 cereri pentru eliberarea avizelor de angajare, 2.446 pentru prelungirea dreptului de şedere în scop de muncă, 8.351 solicitări pentru admisia şi prelungirea dreptului de şedere temporară sau pe termen lung ori eliberarea permiselor de şedere permanentă. Alte 2.745 de persoane din state U.E/S.E.E./Confederaţia Elveţiană au solicitat înregistrarea rezidenţei şi rezidenţei permanente şi 2.171 de cetăţeni străini au depus cereri în scopul prelungirii sau acordării dreptului de şedere pe termen lung în calitate de membrii de familie ai cetăţenilor români.

În cadrul activităţilor de prevenire şi combatere a şederii ilegale a străinilor, au fost depistate 841 de persoane în situaţii ilegale, care proveneau din 72 de ţări. Dintre aceştia, 281 au primit decizii de returnare, 141 au fost luaţi în custodie publică în vederea îndepărtării de pe teritoriul României, 41 au fost returnaţi la punctele de frontieră, 30 au primit comunicare de  părăsire a teritoriul ţării, 7 au fost predaţi organelor de poliţie, 71 au solicitat accesul la procedura de azil, 106 au fost puşi în legalitate întrucât îndeplineau condiţiile legale de prelungire a dreptului de şedere, 32 au fost toleraţi iar pentru 132 au fost dispuse alte măsuri.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
11:58 Ultimele zile din viața Regelui Mihai. Mărturiile emoţionante ale maicilor care au avut grijă de Majestatea Sa până în ultima clipă 11:22 TOP greșeli pe care să nu le faci la funeraliile Regelui Mihai. „Nu e actor ca să fie aplaudat, nu aplaudăm moartea...” 08:10 IMAGINILE unui DESTIN NEMERITAT! Cum arăta BAGAJUL cu care Regele Mihai a plecat din România - Foto 07:52 Sicriul cu trupul neînsuflețit al Regelui Mihai ajunge miercuri în România 11:58 SCANDAL la PRIVEGHIUL Regelui Mihai! Două TELEVIZIUNI naționale se CEARTĂ lângă SICRIUL monarhului 08:08 Traian Băsescu LOVEȘTE fără MILĂ Casa Regală. Declarația care a UIMIT pe toată lumea 15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ

Articole salvate