Top cele mai întâlnite metode prin care poți să fi păcălit la supermarket

Top  cele mai întâlnite metode prin care poți să fi păcălit la supermarket

Un bucureştean din sectorul 2 a ajuns să plătească pe o caserolă cu carne de pui în jur de 160 de lei. Scannerul casei de marcat a înregistrat de 10 ori valoarea înscrisă corect pe eticheta produsului, scrie Jurnalul Național. Acesta este doar una dintre metodele prin care puteţi fi păcălit la supermarket:

O altă situație este cea în care vânzătoarea taxează două  sau mai multe bucăţi din acelaşi produs, din greşeală sau intenţionat. Sau se poate întâmpla ca vânzătoarea să introducă manual codul de bare al unui produs pe care nu l-aţi cumpărat dar pe care ea doreşte să îl scadă din stoc sau să îl ia din magazin la plecare.

Carnea, brânză, legume şi fructe - caserola cu carne/brânză  vrac ambalată în vid în supermarket are trecută  pe etichetă  o greutate diferită de cea reală – se bazează pe faptul că un cumpărător nu stă să cântărească un produs deja cântărit, care are gramajul trecut pe ambalaj. Plasele cu portocale, lămâi sau cartofi.  Fructele sau legumele stricate sunt extrase din pungile de 1 kg şi nu sunt înlocuite cu unele proaspete. 

Poate una dintre cele mai întâlnite metode prin care poți să fi păcălit la supermarket este și prețul.

Ne puteți urmări și pe Google News

Un preţ la raft, alt preţ la casa de marcat – se întâmplă în cazul multor produse ca preţul afişat să nu se regăsească şi pe bonul de casă. Evident, de cele mai multe ori, preţul plătit de cumpărător este mai mare decat cel de la raft.   Nu putem să încheiem acest top fără să menționăm și reducerile mincinoase.