Editura Evenimentul si Capital

”DOSARUL CAPRELOR”. NUME GRELE din PSD Gorj, martori în PROCESUL lui Toni Greblă

Toni Grebla
Autor: | | 0 Comentarii | 2233 Vizualizari

Judecătorii de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie au admis cererea lui Toni Mihail Greblă, fost judecător la Curtea Constituţională a României, de a aduce „la bară”, în calitate de martori, nume grele din conducerea PSD Gorj şi a SNLO Târgu Jiu, în dosarul în care fostul magistrat este acuzat de fapte de corupţie.

În dosarul respectiv sunt inculpate mai multe persoane, printre care și afaceristul Ion Bârcină, zis Dan Goeru, finul fostului parlamentar de Gorj. Lista cu martori este deschisă de liderul PSD Gorj, primarul Florin Cârciumaru și e continuată de parlamentari ca Scarlat Iriza și Vasile Popeangă, instanța fiind de acord și cu ascultarea unor pasaje din interceptările telefonice existente la dosar și clarificarea aspectelor generate de aceste probe.  „Admite, în parte, cererea formulată de inculpatul Greblă Toni privind audierea martorilor Irza Scarlat, Popeangă Vasile, Marinescu Raluca şi Cîrciumaru Florin. Admite solicitarea inculpatului Greblă Toni şi încuviinţează ascultarea în instanţă a celor două minute şi zece secunde din convorbirea telefonică purtată între acesta şi inculpatul Bîrcină Ion din data de 8.08.2014, redată în procesul-verbal din 3 iunie 2015. Prorogă pronunţarea asupra solicitării inculpatului Greblă Toni, de ascultare în instanţă a convorbirii telefonice din data de 22 ianuarie 2015, ora 12,05, pretins a fi fost purtată între acesta şi numitul Băluţescu Adrian, până la indicarea de către inculpat a tezei probatorii, a indicativului corect al suporturilor tehnice ce conţin înregistrările şi a intervalului orar. Prorogă pronunţarea asupra solicitării inculpatului Greblă Toni, de a fi depus la dosar transcriptul convorbirilor telefonice efectuate în perioada 23.02.2015 şi 10.03.2015, după audierea martorilor Georgescu Adrian, Băluţescu Adrian şi Frunză Dănuţ. Încuviinţează proba cu înscrisuri în circumstanţiere formulată de inculpatul Greblă Toni”, a decis Înalta Curte de Casație și Justiție.
 
Judecătorii au admis lista cu martori și pentru ceilalți inculpați din dosar, unul dintre ei, omul de afaceri Mihai Prundianu, solicitând, de exemplu, audierea unor foști șefi din minerit și energie, ca Daniel Burlan și Octavian Graure. Primul este fost șef al fostei Societăți Naționale a Lignitului Oltenia (SNLO Târgu Jiu), iar celălalt a condus fostul Complex Energetic Oltenia.
 
„Încuviinţează cererea formulată de inculpatul Bîrcină Ion privind audierea martorilor din rechizitoriu, indicaţi de apărătorul ales. Admite, în parte, cererea formulată de inculpatul Bîrcină Ion privind audierea martorilor Buzatu Elena, Silviu Tiberiu Capră, Glăman Viorel, Bogdan Mezei, Dabu Cosmin Niculae, Baros Ilie şi Pătru Pantelică. Încuviinţează proba cu înscrisuri pe situaţia de fapt, formulată de inculpatul Bîrcină Ion, constând în înscrisurile indicate în cererea de probatorii. IV. Încuviinţează cererea formulată de inculpatul Grecu Gheorghe privind audierea martorilor din rechizitoriu, indicaţi de apărătorul ales, precum şi audierea martorului Saragea Gheorghe. V. Încuviinţează cererea formulată de inculpatul Prundianu Mihai privind audierea martorilor Burlan Daniel şi Graure Laurenţiu Octavian”, a stabilit instanța supremă. Toni Greblă a fost trimis în judecată de procurorii DNA și acuzat că a folosit în campaniile electorale șpăgi primite de la finul său Dan Bârcină. El are de dat socoteală și pentru modul în care și-a ridicat ferma de la Buduhala pe care nu a declarat-o în acte și pe care nu a recunoscut-o oficial vreodată că ar fi a lui, deși procurorii susțin altceva. Un martor din dosar a declarat că Toni Greblă dorea să vândă 50 de capre la un preţ de 300 de euro pe bucată, sugerându-se că acestea sunt rasă deosebită şi dau 4,5 litri lapte.
 
În această anchetă, fostul politician a fost reținut 24 de ore, procurorii nereușind să obțină mandat de arestare preventivă pe numele său sau vreo altă măsură coercitivă. După izbucnirea scandalului, Greblă a demisionat din funcția de judecător la Curtea Constituțională și s-a retras din viața publică, lucru pe care nu l-au făcut alți colegi de-ai săi din politică.

 

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria:

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate