Editura Evenimentul si Capital

TOLONTAN CONTRAATACĂ. Ziaristul care a declanșat SCANDALUL HEXIPHARMA se apără. Procurorul General al României a susținut că DEZINFECTANTELE NU ERAU DILUATE. EVZ a publicat informații care SUSȚIN ACEASTĂ AFIRMAȚIE.

16-05/accident-dan-condrea-hexi-pharma-465x390
Autor: | | 26 Comentarii | 7428 Vizualizari

Scandalul Hexipharma este departe de a fi sfârșit. Declarația Procurorului General care a susținut că analizele de laborator ar fi demonstrat că dezinfectanții nu erau diluați, confirmată de surse judiciare pentru EvZ a resuscitat scandalul.


CITEŞTE ŞI: Dezvăluiri stupefiante din Dosarul Hexi Pharma. "Toate produsele analizate la Cantacuzino au acţiune bactericidă şi fungicidă! Au omorât toţi viruşii, toţi microbii şi toţi fungii!"

Evenimentul zilei a intrat în posesia unor informaţii incendiare legate de testarea biocidelor de la Hexi Pharma la Institutul Cantacuzino din Bucureşti. Surse judicare ne-au dezvăluit că autorităţile au ridicat probe sigilate de la depozitul din Mogoşoaia şi din mai multe spitale, le-au testat eficienţa şi au constatat că biocidele Hexi Pharma au trecut proba bacteriologică. Momentan, toate informațiile sunt valabile în ziarul Evenimentul Zilei, dar acestea vor deveni disponibile pe site-ul evz.ro la ora 12.00. CITIŢI DETALII AICI.


 

În urmă cu câteva zile o anchetă a EvZ care a plecat de la afimația Procurorului general al României și care a resuscitat Dosarul Hexi Pharma, anunţând că s-au primit la Parchet rezultatele testelor de eficienţă pe unul dintre loturile biocidelor analizate, rezultatele fiind „şi pozitive, şi negative“:

„S-a finalizat efectuarea testelor de eficienţă pe unul din loturile care au fost supuse analizei. Urmează alte teste, pe alt lot. Pregătim teste care să fie efectuate la instituţii din străinătate. Este o procedură mai complicată, care este în curs. Rezultatele testelor de eficienţă sunt de ambele tipuri, şi negative, şi pozitive. Doar în final se va putea stabili în ce măsură ele sunt relevante“.

a dus la descoperirea unor noi date. 

Așa cum scriam în EvZ în data de 26 august:

Potrivit unor surse judiciare, care şi-au condiţionat dezvăluirile cerând protejarea sursei, am aflat rezultatele testelor de eficienţă trimise de Institutul Cantacuzino la Parchetul General, rezultate ţinute la secret de către autorităţi.

„Au fost făcute analize pe fiecare produs în parte, inclusiv pe Thor şi pe Suprasept, adică produsele mult incriminate la început. Cu astea a început bâlciul. Documentul înaintat Parchetului General de către Institutul Cantacuzino este cât se poate de clar. S-au făcut analize inclusiv pe loturi de Sept şi Suprasept. Scria la fiecare produs în parte, şi că a fost sigilat, şi de unde a fost ridicat. Asta pentru că unele erau ridicate din fabrica pe care Hexi Pharma o deţinea la Mogoşoaia, altele din spitale. Şi asta pentru că s-au ridicat produse din mai multe locuri.

Mai mult: Toate produsele analizate au acţiune bactericidă și fungicidă! Cu alte cuvinte, biocidele Hexi Pharma testate la Cantacuzino au omorât toţi viruşii, toţi microbii şi toţi fungii expuși la biocide. Inclusiv la Thor şi Suprasept, cele mai contestate articole, s-a constatat acelaşi lucru“, ne-au declarat surse judiciare.

Articolul publicat de Evz poate fi citit integral AICI.

Din acest moment s-au înmulțit informațiile legate de scandalul HexiPharma și dedesubturile sale. În numărul de ieri, EvZ a publicat noi elemente care dezvăluie date interesante privind evoluția afacerii. Cu câteva luni inainte de izbucnirea Scandalului si de a se fi sinucis Dan Condrea, firma franceză Anios i-a oferi 5 milioane de euro pe HexiPharma. Condrea a cerut 8 milioane de euro. Francezilor li s-a parut prea mult. După, a urmat ceea ce se știe. Și acest articol poate fi citit AICI.

În cursul zilei de astăzi, Cătălin Tolontan a venit cu noi date și informații legate de acest scandal, încercând să-și apere punctul de vedere, care pare a fi contrazis de datele apărute în ultimele zile. Publicăm un fragment din el, pentru a da posibilitatea cititorilor EvZ să se informeze cu privire la toate aspectele acestei afaceri departe de a fi lămurită.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate