Editura Evenimentul si Capital

Titlurile de stat pentru populație se vând pe bursă ca pâinea caldă! Cum cumperi

Românii au putut cumpăra titluri direct de la stat pentru 100 de lei bucata
Autor: | | 0 Comentarii | 2006 Vizualizari

Cei care au luat în iulie titluri de stat, dar nu pot aștepta doi ani până primesc banii, le pot vinde pe bursă. Persoanele interesate le pot cumpăra prin intermediari.

Cererea pentru titlurile de stat dedicate populației, în emisiunea Fidelis, lansată pe 11 iulie 2016, a depășit toate așteptările. În condițiile în care băncile scad agresiv dobânzile la economii, cele mai multe oferind pentru depozitele pe un an sau șase luni dobânzi de maximum 2%, statul a venit cu o ofertă care întrece concurența.

Tilurile, cu maturitate la 2 ani au o dobândă de 2,15% pe an, dar, spre deosebire de depozitele bancare, nu sunt impozabile cu 16%. Mai mult, dacă la bănci mai achiți și comisioane, pentru că deții un titlu de stat nu achiți niciun comision. Pentru că cererea a fost mult peste așteptări, s-au vândut de șapte ori mai multe titluri decât se estimase.


Sute și mii de titluri vândute pe zi

În prezent, cei care doresc să cumpere titluri o mai pot face pe Bursa de Valori București. Cei care au cumpărat titluri la listare și au nevoie imediată de bani, le vând, iar tranzacțiile nu sunt deloc de ignorant. Ieri s-au vândut 369 de titluri, iar cu două zile în urmă 1.605 titluri.

Câștig mare: 1% într-o lună jumate

Pe Bursă, simbolul de tranzacționare al titlurilor este R1808A. Ieri, prețul la care se tranzacționau acestea era de 100,95 de lei, așadar aproape 101 lei. Or, titlurile au fost cumpărate de la stat cu 100 de lei. Asta înseamnă că, cine a decis să vândă titluri, cumpărate în iulie, în luna august, a câștigat ieri pentru fiecare titlu vândut un leu, respectiv 1%. Așadar, cei care au vândut titlurile au câștigat, în doar o lună jumate, ceea ce câștigă cei care au plasat banii întrun depozit bancar în șase luni.


Cei care au luat titlurile direct de la stat și le-au vândut în aceste zile din august au câștigat deja circa 1%. Au obținut așadar în o lună ce oferă un depozit bancar în circa șase luni


„De fapt, randamentul este chiar mai bun decât 0,95 de bani, este 1,12 lei. Asta deoarece vânzătorul încasează și dobânda aferentă, până în acest moment. Practic, ceea ce s-a încasat ieri pentru un titlu vândut la prețul de 100,95 de lei este 101,12 lei”, a declarat pentru EVZ Chief Strategist at X-Trade Brokers Romania.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Economie

miercuri, 22 noiembrie 2017 Autor: Adam Popescu

CADE TUDOSE? Veste pentru TOȚI ROMÂNII

miercuri, 22 noiembrie 2017 Autor: Andrei Vişan

Cine este PĂUNUL printre GĂINI al lui DAEA

miercuri, 22 noiembrie 2017 Autor: Adam Popescu

Anunt despre SUSPENDAREA lui IOHANNIS

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate