Editura Evenimentul si Capital

The Gigafactory, locul unde se fabrică viitorul | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu
Autor: | | 1 Comentarii | 2458 Vizualizari

Pe 29 iulie s-au născut Benito Mussolini, Dag Hammarskjöld, Nicolae Steinhardt, Dan Damian, Victor Ion Popa, Carmen Stănescu, Mircea Lucescu, Anca Sigartău.

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții: Calinic, Veniamin, Mamant și Teodota cu fii săi. Nimic în ”Kalendar”.

"Evenimentul Zilei" din 29 iulie 2012 a fost plebiscitul, sau referendumul, pentru depunerea mandatului Preşedintelui României, pe atunci, Traian Băsescu. A fost după cum prevăzusem, Băsescu s-a întors la Cotroceni. Acum, avem un alt preşedinte, care are singurul merit, singurul record, că a reuşit în numai un an și jumătate să dezamăgească pe toată lumea. Mulţi români sunt sideraţi de cât de nepăsător este preşedintele României faţă de problemele lor. Eu, nu, i-am făcut horoscopul şi v-am avertizat la momentul respectiv!

Bun şi care era alternativa, să ajungă preşedinte baschetbalistul? Ăla care, la spital, în Turcia, după operaţie, i s-a adus nota de plată, a făcut ochii cât cepele şi a spus: „Mai bine vă fac o moschee!” 

Să alegi între două belele, între două mârţoage politice, ce dezgustător, în ce hal am ajuns! Mai mult, pe niciunul dintre cei 16 candidaţi la preşedenţie, nu l-aş fi lăsat nici să deschidă poarta la Cotroceni! 

Dar, asta este soarta coloniilor! În toată istoria colonială a existat un singur preşedinte valabil, care şi-a scos ţara din mizerie: Léopold Sédar Senghor, preşedintele Senegalului pentru două decenii, un om stimat până şi de metropolă - Franţa l-a ridicat în rândul nemuritorilor Academiei Franceze.

Dar hai să nu ne enervăm, este prea cald, dragi lupi, padawani şi hobbiţi! 

Astăzi pomenim doi bărbaţi „con cojones”, duri, îndrăzneţi, curajoşi şi inteligenţi: Benito Mussolini şi pe Dag Hammarskjöld.

Dacă pe Benito, „Il Duce” îl cunoşteţi din istorie, din filme, cărţi etc , despre Dag nu ştiţi prea multe, mă gândesc.

Dag Hjalmar Agne Carl Hammarskjöld. Un suedez dat dracului, Doamne iartă-mă, cu sânge de viking în instalație mai mult decât Ragnar cel Mare și Erik cel Roșu, împreună. Cel despre care John F. Kennedy a spus că realizează, că, în comparaţie cu Dag, el este un om mic şi că Hammarskjöld  este cel mai mare om de stat al secolului XX! 

ACUM poți vota pentru TOPURILE EvZ. POLITICIENII și EVENIMENTELE anului 2017

Un tip dur ca diamantul, foarte înalt, masiv, cu o uitătură care spunea: „Băi lăcustă, dacă nu faci ce trebuie şi este corect, îţi scot rinichii pe nas!” Tehnocrat, economist, diplomat, bancher şi cu pregătire tehnică militară, suedezul Dag a fost numit al doilea Sercetar General al ONU, post pe care l-a ocupat din aprilie 1953 până în septembrie 1961. În timpul lui, ONU era o putere mondială, acel Guvern Mondial dotat cu o armată teribilă aeropurtată, de care se pomeneşte în teoria conspiraţiei. 

În una dintre cele mai furtunoase perioade ale istoriei, Dag a construit o armată a „căştilor albastre” bazată pe contingente scandinave, daneze, germane şi cu foşti ofiţeri şi combatanţi din „Legiunea Străină”. O armată de care le era frică la toți. Dotaţi cu arme americane de ultimă generaţie, dar atenție, cu cea mai bună armă de asalt, AK-47, fabricată în Cehoslovacia. Atât Vestul cât şi Estul erau la fel de mulţumiţi, sau nemulţumiţi de prestaţia suedezului, dar îl respectau suficient de mult, a se citi îi erau frică de el, ca să-l susţină, până la urmă. 

Mai puţin mulţumiţi erau dictatorii locali. Dag avea un perete plin, la ONU, cu trofee, cu capetele lor, spuneau glumind, gurile rele de pe atunci. Unul dintre ei, congolezul Moise Ciombe, „ăla de dădea cu bombe”, aflând că Hammarskjöld vine în Congo ca să-şi ţină cuvântul cu scosul rinichilor, cu scosul rinichilor lui, a angajat un mercenar cu un avion de vânătoare Mustang, pentru suma de zece mii de dolari. Puțin? Mult, pentru vremea aceea!

Avionul Douglas DC-6 cu indicativul SE-BDY a fost interceptat la ora locală 12:59 în data de 18 septembrie 1961, de către mercenar, deasupra Rhodesiei, lângă Ndola şi doborât cu o rachetă neexplozivă aer-aer. Arma curată pentru un asasinat „fără urme”! Dag Hammarskjöld şi ceilalţi cincisprezece ofiţeri şi înalţi funcţionari ONU au încetat din viaţă din cauza prăbuşirii avionului, au fost, deci, asasinaţi. Mărturia sergentului Harold Julien, singurul care a supravieţuit căderii avionului, dar a murit trei zile mai târziu, în spital, a fost desecretizată după cincizeci de ani de la eveniment şi este edificatoare. Este absolut clar şi fără urmă de îndoială că Dag Hammarskjöld a fost asasinat!

Postum, Dag Hammarskjöld a fost acoperit de onoruri şi recompense printre care s-a numărat şi un Premiu Nobel pentru pace. Probabil că de bucurie că au scăpat de el!

De atunci, după Dag Hammarskjöld, ONU a început să decadă. Şi a ajuns la umbra caraghioasă din ziua de astăzi!

Sincer, nu înţeleg de ce totul decade, prostia devine virtute şi vorba lui Umberto Eco: „idiotul satului este purtător de adevăr”! Probabil entropia este de vină, umanitatea îmbătrâneşte, degenerează şi se prosteşte. După ce a făcut cancer de la radiaţii!

Ei, nu este nicio tragedie, au mai fost patru civilizaţii înaintea noastră pe Pământ, mergând pe teoria, imosibil de contrazis, că mâine este, în definitiv, o altă zi! Şi, în eternitate, orice se poate întâmpla... chiar moartea poate să moară, vorba tenebrosului Lovecraft pe care îl citesc mereu în timpul verii toride, pentru delicioasele frisoane ale operelor lui horror. Prima dată l-am citit în Guineea, la Conakry, o variantă în limba franceză. Era cald ca într-un furnal, dar era căldura acea senzuală a Africii, imposibil de descris. Poate, altădată!

Dar nu despre asta doream să vă spun, dragii mei lupi, padawani și hobbiți. Ci despre un personaj desprins parcă din romanele lui Jules Verne. Elon Musk. 

În mijlocul deșertului Nevada, la douăzeci de mile Est față de Sparks, un oraș cu aproape o sută de mii de locuitori, este un șantier uriaș de construcții. Dacă nu ai vedea mărcile utilajelor americane, ai crede că este o bază a extratereștrilor. By the way, își mai amintește cineva de joculețul acela tâmpițel japonez ”All Your Base Are Belong To Us”? Nici o legătură între una și alta, dar așa lucrează creierul meu!

Creierul lui Elon Musk lucrează cel puțin la fel de bine. Face conexiuni. Neașteptate. Ca și Confucius, a ajuns la concluzia că dacă vrei să stăpânești fluviul, trepuie să deții izvoarele. Dacă vrei să construiești automobile electrice, trebuie să faci acumulatoarele! 

În mijlocul deșertului Nevada el construiește viitorul. O fabrică imensă, da, acesta este cuvântul, imensă. Adică de 1,5 milioane de metrii pătrați. De departe, cea mai întinsă fabrică din lume. De ce? Pentru că acoperișul halelor de producție este făcut din panouri solare, din celule fotoelectrice. Împreună cu un câmp de generatoare eoliene, de circa cincizeci de kilometri pătrați – acestea vor fi sursele energetice ale fabricii. Plus o baterie de acumulatori, cea mai mare de pe Pământ. Nici o picătură de combustibil nu va fi folosită la ”Gigafactory” sau la orășelul care se va ridica alături. Totul va fi electric, de la încălzire, grătare, bucătărie, până la brichetele pentru țigări. Totul, absolut totul, va fi electric!

The Gigafactory este locul unde ”Tesla Motors” va construi niște acumulatoare revoluționare pentru mașnile electrice ale viitorului. “The factory is the machine that builds the machine” a spus Elon Musk. Cu toate că doar 14% din proiect a fost executat, Elon Musk este optimist că anul viitor ”The Gigafactory” va produce acumulatori pentru mașinile ”Tesla”. Pe șantier domnește o activitate extraordinară. Mai mult de o mie de oameni lucrează 24/24 ore și 7/7 zile. Moralul muncitorilor și al inginerilor este până la cer. Și, zilnic, li se alătură, voluntari, din toată lumea. Da, voluntari. Să faci parte dintr-un proiect benefic, să participi la salvarea Pământului, ce aventură! Dacă aș fi mai sănătos, aș lăsa totul și aș pleca în deșertul Nevadei. Acolo se construiește viitorul și poate au nevoie de expertiza mea ca inginer energetician. Curentul electric mă cunoaște, și eu pe el! O să vă spun un secret. O tâmpenie studențescă. În timpul studenției, la Politehnică, în laboratorul PEC (partea electrică a centralelor) unde se experimenta cu voltaje și intensități mari, avea loc, în mare secret, un ritual periculos și idiot de inițiere studențescă. Noi, băieții, ne curentam la 33.000 volți! Nu o să intru în amănunte, sunt cam înfricoșătoare. Doar eu și cu un coleg, Dan Tăbăraș, am fost singurii care am rezistat la electrocutare. Eu, de mai multe ori. Da, curentul electric mă știe de stăpân!

Când va fi gata, The Gigafactory va arăta ca un diamant, va fi foarte frumos, acolo, ne asigură Elon Musk. 40.000 de roboți vor lucra în fabrică, supravegheați și ajutați de 6.500 de umani.

O să vă dezvălui un secret. Recepția, relațiile publice, de la The Gigafactory vor fi asigurate de o roboțică splendidă, o androidă, care seamănă foarte mult cu actrița Keira Knightley. Să nu-i spuneți, ea nu știe, încă! Pentru prima dată roboțica, androida, când i se vor pune întrebări, hai, să spunem mai grele, dacă nu indiscrete, nu va răspunde ca în filme: ”I do not compute!” ci: ”Știi ce, îți fac legătura cu un operator uman, eu am ceva mai bun de făcut!”

Trebuie să vă spun ceva, dragi lupi, padawani și hobbiți. De câte ori intru într-o benzinărie am un sentiment de vinovăție. Cu banii pe care-i plătesc pe benzină se finanțează teroriștii musulmani și nu numai, din toată lumea. Elon Musk și alții ca el îi vor scoate din afaceri pe finanțatorii terorismului. Și un mizilic, vor salva Pământul de poluare și de încălzirea globală!

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
Tema zilei
15:41 Nepoata NECUNOSCUTĂ a Regelui Mihai. O poveste cu PRINȚESE 20:32 RISC URIAȘ pentru Principesa Margareta. Ar putea PIERDE TOTUL într-o singură zi. Următoarea săptămână este CRUCIALĂ 14:03 Repetiții pentru FUNERALIILE REGALE. Traficul rutier a fost DEVIAT. ANUNȚ de ultimă oră al POLIȚIȘTILOR! Care sunt STRĂZILE BLOCATE 13:37 PRIMUL reprezentant al unei CASE REGALE europene își anunță PARTICIPAREA la funeraliile Regelui Mihai 19:35 PSD a anunțat că IESE în STRADĂ. Unde vor fi prezenți 12:01 Toți l-am CÂNTAT, dar NU-I ȘTIM POVESTEA. Cântecul COMPUS SPECIAL pentru REGELE-COPIL. EXCLUSIV EvZ 10:22 BREAKING NEWS! Programul OFICIAL al funeraliilor Regelui Mihai I al României 09:05 Impresiile infirmierei care l-a îngrijit pe Regele Mihai: „Era adorabil...” 18:28 REGELE MIHAI a fost ULTIMUL MOȘTENITOR AL BIZANȚULUI, EPISCOP și membru pe viață al SINODULUI BOR 18:27 VIITORUL statut al CASEI REGALE a fost explicat PE ÎNŢELESUL TUTUROR de un avocat cunoscut 18:23 Înmormântarea Regelui după apusul soarelui este perfect ortodoxă 17:26 Principesa Margareta, ATACATĂ EXTREM de un politician: „Cucoană, opreşte-te” Sursa criticilor? BANII 15:52 SERBĂRILE ȘCOLARE de Crăciun, în PERICOL. Motivul INCREDIBIL pentru care s-ar putea ANULA - Exclusiv EVZ 13:25 A fost Regele Mihai șantajat de ruși? România lui Cristoiu 12:06 DECIZIA Casei Regale ESTE CLARĂ. Nu există ALTĂ VARIANTĂ 20:04 AVION din TEATRELE de RĂZBOI la Funeraliile Regale. Cum și când va fi adus trupul neînsuflețit al Regelui Mihai în România 19:32 ANUNȚ de la Principele Nicolae. Cum va participa la înmormântarea bunicului său, Regele Mihai. Încă așteaptă... 16:29 CTP i-a desfiinţat pe urmaşii Regelui Mihai: „Casa Regală, lacheul de imagine al Guvernului contra 25 milioane euro” 16:29 Dezvăluiri despre vizita Regelui Mihai din 1992: Scenariul Puterii prevedea ca evenimentul să fie marcat de grave violențe! 10:09 Reportaj: Regele Mihai, în ochii celor care odinioară i-au fost supuși

Articole salvate