Editura Evenimentul si Capital

TERORISTUL de la Berlin PUTEA FI ARESTAT înainte de atentat

Autor: | | 0 Comentarii | 865 Vizualizari

Municipalitatea Berlinului acuză poliția că a falsificat un document care ar fi putut conduce la arestarea lui Anis Amri înainte ca acesta să comită atacul cu camionul de la târgul de Crăciun

Ministrul de Interne al Berlinului (capitala are statut de land și guvern propriu), Andreas Geisel, a anunțat declanșarea unei anchete in rem și a dispus sancțiuni disciplinare în rândurile poliției judiciare berlineze (LKA). Cu câteva luni înaintea atentatului din 19 decembrie 2016, în care au fost ucise 12 persoane, afirmă Geisel, poliția dispunea de suficiente elemente pentru a-l aresta pe teroristul Anis Amri, un tunisian de 24 de ani, care se afla sub supravegherea autorităților.

Traficant de droguri

„Potrivit experților, elementele (aflate în posesia polițiștilor berlinezi – n.r.) ar fi fost suficiente să obțină un mandat de arestare de la parchet”, a declarat Andreas Geisel, citat de AFP.

Supravegherea convorbirilor telefonice ale lui Amri, suspendată la sfârșitul lui septembrie 2016, după mai multe luni de ascultare, a dezvăluit că acesta participa la trafic cu stupefiante în grup organizat, ceea ce, susține ministrul, făcea arestarea sa „perfect posibilă”.


FOTO: Autoritățile curăță locul atentatului FOTO: AGERPRES


Or, un document întocmit de poliția berlineză pe „17 ianuarie 2017, dar vizibil antedatat 1 noiembrie 2016, cu scopul evident de a ascunde neglijențele din supraveghere, vorbește doar de trafic mărunt și de anestezice”, a adăugat ministrul de Interne al Berlinului, care a folosit termeni ca „falsificare” și „sustragerea răufăcătorului”.

S-au călcat în picioare

Cel mai grav atentat jihadist comis pe teritoriul Germaniei a scos la lumină faliile sistemului federal în materie de securitate, mai ales din cauza competențelor neclare în materie de poliție și de supraveghere între cele 16 landuri și Statul federal.

Anis Amri, un solicitant de azil care a jurat supunere Statului Islamic, a reușit să se strecoare prin ochiurile plasei autorităților, în ciuda supravegherii la care fusese supus, din cauza neclarităților din împărțirea responsabilităților.


FOTO: Așa arăta Târgul de Crăciun pe 20 decembrie, după ce fusese devastat de camionul lui Amri FOTO: AGERPRESLoading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Internaţional

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate