TERHEȘ: „Procurorii DNA ar trebui să se încătușeze unii de alții și sa se retină reciproc”

TERHEȘ: „Procurorii DNA ar trebui să se încătușeze unii de alții și sa se retină reciproc”

Preotul român din SUA, Chris Terheș, reacționează la ultimele acțiuni lansate de DNA, dând un exemplu mai vechi de abuz în serviciu comis chiar de procurorii DNA, în cazul deciziilor luate de Guvern.

Chris Terheș a postat pe pagina sa de Facebook un lung mesaj în care explică de ce procurorii DNA au comis un abuz în serviciu prin lansarea urmăririi penale a guvernului în cazul a două hotărâri de Guvern, generând un conflict instituțional. Redăm o parte a mesajului scris de Chris Terheș pe Facebook:

„Prin acuzarea ca unii membri ai Guvernului au comis “abuz in serviciu” contribuind la adoptarea a doua HG-uri, DNA a comis de fapt un abuz in serviciu obtinand pentru sine un folos necuvenit.

Pentru acest motiv procurorii DNA ar trebui sa se incatuseze unii de altii si sa se retina reciproc, sa se autopropuna pentru arest preventiv iar un judecator ar trebui sa-i bage la tubulatura pentru 30 de zile, deoarece “lasarea in libertate a acestora prezinta pericol concret pentru ordinea publica”. Prin aceasta actiune nesabuita, insa, procurorii DNA au comis chiar ei “abuz in serviciu”, deoarece au facut acte prin incalcarea legii.

Ne puteți urmări și pe Google News

DNA ii acuza pe respectivii din Guvern ca au comis abuz in serviciu elaborand niste HG-uri despre care DNA-un spune ca sunt “nelegale”. Nu exista vreo hotarare judecatoreasca care sa spuna ca acele HG-uri sunt nelegale, ci doar muschiul DNA-ului zice ca-s nelegale. (...)

DNA vine si spune ca in procesul de elaborare al celor doua HG-uri diverse persoane, printre care suspectii in cauza, ar fi incalcat diverse legi ori ascuns realitati, ca atare respectivele acte administrative sunt nelegale. Acestea fiind nelegale, inseamna ca si contractul de inchiriere al firmei a fost facut pe niste acte nelegale, deci firma a primit folos necuvenit.

Problema cu argumentul DNA-ului este ca in acest moment de timp, cele doua HG-uri sunt in circuitul civil iar legalitatea lor este prezumata, motiv pentru care acestea si produc efecte juridice.

Ca DNA sa isi poata dovedi tot silogismul juridic, trebuie sa dovedeasca ca HG 943/2013 e nelegal. Dar ca HG 943/2013 sa poate fi constatat ca e nelegal, DNA trebuie sa dovedeasca ca HG 858/2013 este nelegal. Dovedirea nelegalitatii acestor acte insa nu o face DNA-ul, ci instanta si nu oricum.”

Continuarea pe pagina de Facebook a lui Terheș.

<iframe src="https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2FFrChrisTerhes%2Fposts%2F10155785114488967&width=500" width="500" height="284" style="border:none;overflow:hidden" scrolling="no" frameborder="0" allowTransparency="true"></iframe>