Editura Evenimentul si Capital

CUTREMUR LA VÂRFUL BISERICII. Arhiepiscopul Tomisului a fost pus sub CONTROL JUDICIAR. ÎPS Teodosie este ACUZAT de LUARE DE MITĂ şi de FALS ÎN ACTE. Singurul lucru pe care îl mai poate face SLUJITORUL DOMNULUI

ÎPS Teodosie
Autor: | | 77 Comentarii | 7182 Vizualizari

Teodosie DNA. Arhiepiscopul Tomisului, IPS Teodosie, a fost chemat, astăzi, la DNA Contanța. După două ore de audieri, slujitorul Domnului a fost pus sub control judiciar pentru luare de mită și folosirea sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete pentru obținerea de fonduri europene.

Contactată de EVZ, Arhiepiscopia Tomisului a transmis, prin purtătorul de cuvânt Eugen Tănăsescu, că va trimite, în scurt timp, un comunicat de presă, apoi ni s-a spus că nu comentează. În urma deciziei procurorilor DNA, IPS Teodosie va avea voie să oficieze doar slujbe. Prerogativele Arhipeiscopiei Tomisului vor fi preluate, conform statutului BOR, cel mai probabil, de vicarul Cosma Mitu, starețul Mănăstirii Peștera Sfântului Andrei. Sau de Permanența Consiliului Eparhial.

În același dosar, Stere Bica, Petrișor-Bogdan Malaxa, Gheorghe Nadoleanu și Ioan-Ciprian Cojocaro, mandatari ai Arhiepiscopiei Tomisului, au fost puși sub urmărire penală, fiind acuzați că au prezentat documente false, inexate sau incomplete pentru obținerea, în mod ilegal, de fonduri europene.  Ștefan Aurelian a fost pus sub urmărire penală pentru tentativa de folosire sau prezentarea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, ”dacă fapta are ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene”.

Fonduri europene pentru culturi inexistente În ordonanța procurorilor DNA se arată că, în perioada 2010 – 2016, IPS Teodosie, în calitate de arhiepiscop al Arhiepiscopiei Tomisului împreună cu ceilalți inculpați din dosar au folosit și prezentat declarații false în relația cu Agenția de Plăți și Intervenție în Agricultură (A.P.I.A.) în scopul de a primi fonduri europene.

”În declarațiile prezentate la A.P.I.A., inculpații au declarat în mod nereal că utilizează anumite suprafețe agricole având categoriile de folosință „vii pe rod cu struguri pentru vin”/„vii pe rod cu struguri nobili pentru vin”, în condițiile în care, începând cu anul 2010, pe respectivele suprafețe agricole nu mai existau astfel de culturi.

De asemenea, un alt aspect fals prezent în cuprinsul declarațiilor depuse în perioada respectivă a fost acela că s-au respectat normele privind bunele condiții agricole și de mediu (GAEC) și cerințele legale în materie de gestionare (SMR) privind mediul, sănătatea publică, sănătatea animalelor și sănătatea plantelor, reglementate prin legislația națională, pe toată suprafața agricolă a exploatației și pentru activitatea agricolă pe care o desfășoară”, susțin procurorii DNA.

1.356.973 lei, obținuți ilegal

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate