Editura Evenimentul si Capital

Tehnologia SMARTPHONE are un SECRET foarte MURDAR. Raport devastator pentru produsele Apple, Samsung, Sony și Microsoft

Cele mai cautate produse conţin un secret care ar îndepărta instantaneu clienţii
Autor: | | 3 Comentarii | 39955 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Un secret criminal răzbate dintr-un raport dat publicităţii de organizaţia Amnesty International. Bateriile tabletelor şi telefoanelor inteligente conţin materiale obţinute în condiţii dubioase. Publicul larg nu cunoaşte aceste informaţii, foarte periculoase pentru cei mai mari producători din lume. Cumpărătorii celor mai căutate şi apreciate produse IT & C ar fi îngroziţi dacă ar cunoaşte acest secret.

Amnesty International a publicat un raport devastator pentru companiile cele mai puternice de pe piaţa dispozitivelor inteligenţe pentru comunicaţii personale.

Raportul arată existenţa unui secret murdar, chiar criminal, în bateriile dispozitivelor pe care le produc şi comercializează companii Apple, Samsung, Sony și Microsoft. Profiturile de miliarde se bazează pe materii prime obţinute la preţuri derizorii prin exploatarea copiilor în mine din Africa.

Conform raportului Amnesty International, în bateriile folosite de aceşti producători s-a descoperit cobalt provenit din minele existentepe tot teritoriul statului african Republica Democrată Congo.

În statul din Africa Centrală funcţionează, arată raportul citat, foarte multe companii miniere care exploatează minori ca sclavi pentru a extrage metalele preţioase necesare producţiei bateriilor.

Acest tip de sclavie provoacă drame şi chiar crime oribile, se mai explică în raportul Amnesty International.

...


FOTO: Prima pagină a raportului devastator pentru marile companii din IT&C. Click pe imagine pentru a vedea documentul complet. 

„Mai mult de jumătate din cobaltul din lume, un ingredient principal în bateriile populare litiu-ion, vine din Congo. Mare parte din exportul de cobalt din această ţară este realizat de companiile de minerit artizanal care folosesc şi minori pentru a extrage materia primă”, se arată în raport.

"Milioane de oameni se bucură de beneficiile noilor tehnologii, dar rareori întreabă cum se fac ele. Reclamele pline de farmec afişate în magazin şi valorile clienţilor acestor companii sunt în contrast flagrant cu imaginile copiilor care cară saci cu pietre prin tuneluri înguste şi se îmbolnăvesc grav astfel", a spus Mark Dummett, un cercetator pentru drepturile omului al organizaţiei Amnesty International.

Preţurile tot mai accesibile pentru clienţii din ţările civilizate, care cumpără tablete sau telefoane inteligente, sunt posibile şi pentru că materiile prime se obţin pentru sume derizorii. Conform raportului citat, lucrătorii minori primesc unul sau doi dolari pe zi pentru munca grea pe care o prestează. Este vorba de săpături cu instrumente rudimentare în tuneluri improvizate, fără măsuri de siguranţă.  

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate