Editura Evenimentul si Capital

Teatrul Nottara revine pe Magheru

Marinela Țepuș, managerul teatrului, a anunțat cu bucurie că actorii se întorc acasă FOTOGRAFII : MARIAN ILIESCU
Autor: | | 0 Comentarii | 167 Vizualizari

Echipa Teatrului Nottara se întoarce în sediul său, oficial, pe 10 octombrie. După ultima expertiză, clădirea a fost încadrată la clasa a II-a de risc seismic

Bucurie mare, ieri, printre oamenii Teatrului Nottara. În urma expertizei, rea lizate de o echipă condusă de profesorul Paul Ioan, a reieșit că imobilul din Bulevardul Magheru, în care funcționează Teatrul Nottara nu are probleme și, chiar de azi, se poate juca pe scenă!

Anunțul a fost făcut de managerul instituției, Marinela Țepuș: „După șapte luni de pribegie ne întoarcem acasă! Este unul dintre cele mai importante semne că în România se poate trăi în normalitate. Toți oamenii care au fost alături de noi, publicul care ne-a urmat oriunde am jucat, presa ne-au convins că trebuie să mergem mai departe și că putem să spunem că și în România se trăiește normal! Aș vrea din tot sufletul ca acest imobil, care a fost 20 de ani simbolul bulinelor bucureștene, să devină, de azi încolo, simbolul normalității bucu reștene”.

Primele spectacole la Nottara vor fi în septembrie, dar oficial se va redeschide pe 10 octombrie odată cu FestIn pe Bulevard. „Festivalul va arăta altfel decât celelalte, va fi mult mai amplu, internațional. Ar fi trebuit să se joace la alte teatre, dar acum se va juca la Nottara!”, a mai spus Marinela Țepuș.

Evaluare

Paul Ioan, coordonatorul echipei care a realizat expertiza (costul acesteia este în sub 30.000 de eruo și a fost suportat de primărie) a declarat că „După expertiză, am încadrat clădirea în grad seismic II. Am declasificat-o. Din cauză că este în clasa de risc seismic II va trebui să se facă și o consolidare, de tipul cel mai simplu. Ea a fost foarte bine făcută inițial. Din cauza bătrâneții și-a mai pierdut o parte din vitalitate, iar noi trebuie să i-o redăm”. Marinela Țepuș a tradus altfel termenii tehnici: „Este un pacient cu niște chisturi, bătrân, care trebuie să suporte niște intervenții estetice și scoase chisturile, astfel încât, acestea să nu se malignizeze”. „De mâine (astăzi n.r.) puteți să ne invitați la dumneavoastră la teatru. În decembrie, clădirea era clasificată în clasa I. Acum este în clasa a II-a. Mă întrebați de ce a fost clasificată în clasa I? Nu vă pot spune!”, a spus arhitectul Paul Ioan. Întrebat dacă rezultatele acestei reevaluări pun sub semnul întrebării clasările anterioare de pe bulevardul Magheru, Paul Ioan a răspuns că „fiecare pacient trebuie analizat individual”. Rezultatele acestei evaluări au fost depuse la primărie și astfel va fi propusă declasificarea clădirii din Magheru 20 din lista de clădiri cu risc seismic clasa I.

Bejenia

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate