Editura Evenimentul si Capital

Teatrul - locul perfect al spectacolelor de modă pentru copii. Secretele catwalk-ului Kids Fashion Week

Conceptul acestui festival a fost creat astfel încât să manifeste și să exprime vizual o atmosferă angelică
Autor: | | 0 Comentarii | 245 Vizualizari

Un Carusel alcătuit din 100 de neoane aprinse ce vor părea că plutesc în aer, alcătuind silueta acestuia... Caii ce au scapat din carusel, vor marca traseul de catwalk, dar nu vor avea o forma tradițională, ci vor fi o reinterpretare artistică-geometrică a unui puzzel 3D! Despre ce este vorba?

Laurențiu Paicu este arhitectul și designerul care a creat imaginea scenei primului festival de modă pentru copii din România – Kids Fashion Week 2016, eveniment care se va desfășura în cadrul  Teatrului Excelsior București.

Am încercat să intrăm în universul creației lui Laurențiu Paicu și să aflăm cum va arăta catwalk-ul acestui festival și care sunt secretele unui scenograf al unui podium de modă. “Nu sunt genul de arhitect/designer ce creează o lucrare banală sau mediocră, mereu am incercat să sar pragul și să ies din limita normalului, iar imaginația pe care o am și stilul meu de design au fost considerate potrivite ca să dea startul acestui eveniment important de modă“, spune Laurențiu ca introducere la…provocările întrebărilor. Ce părere are, cum este perceput teatrul ca și rampă de lansare a unor colecții de modă pentru copii? “Dacă te uiți în trecut și prezent la marile case de modă din lume, ele își aleg locațiile pentru colecțiile de modă foarte corespunzator, chiar dacă nu este acceptată de toată lumea ca idee, rezultatul final, care dovedește buna decizie a acestora, contează cel mai mult. Și DA, cred că Teatrul este o locație perfectă pentru un spectacol de modă pentru copii, pentru că el este locul unde am crescut cu toții, locul pe care îl cunoaștem de când eram mici, locul unde râdeam și locul unde visam. Așa că de ce sa nu fie el și locul unde marii designeri de modă ai României să își lanseze visele lor destinate copiilor“.

Trecerea perfectă dintre două lumi

Cum va arăta catwalk-ul, scena și de ce așa? “Conceptul acestui festival a fost creat astfel încât să manifeste și să exprime vizual o atmosferă angelică. Imaginea unui vis eteric, a unui carnaval fantomatic, pierdut dar nu uitat. Pe scenă vom avea un Carusel alcătuit din 100 de neoane aprinse ce vor părea că  plutesc în aer, alcătuind silueta acestuia. Caii ce au scapat din carusel, vor marca traseul de catwalk, dar nu vor avea o formă tradițională și anatomică, ci vor fi o reinterpretare artistică-geometrică a unui puzzel 3D. De asemenea, plapuma de baloane perlate, ce se vor amesteca prin valul de ceață care va acoperi  podeaua scenei, va marca trecerea perfectă dintre două lumi: cea a imaginației designerilor, de unde modelele ce vor purta creațiile acestora și cea a spectatorilor nerăbdători!“.

De unde inspirația? “Ani de experimentare în lumea arhitecturii și a designului, dar cea mai importantă este acea scânteie pe care o ai in tine, care ne face pe toți unici în felul nostru. Ea face diferența între cineva care se joaca cu creionul și un Artist“. Nu îi este frică de faptul că cei mici vor fi...speriați de ceea ce a realizat ca decor? “Deloc. Copiii au imaginația mult mai activă și mai dezvoltată decât adulții. Ei vor vedea efectul de fantezie a designului pe care l-am creat, mai bine ca oricine altcineva“. Cum se vede   Laurențiu Paicu ca și cel din spatele construcției acestui catwalk de festival? “Mândru de mine, pentru imaginea pe care am creat-o. Puțin înspăimântat pentru că deși este foarte greu să realizezi în lumea reală, ceea ce am eu in cap, totul trebuie să iasă perfect și nu poți din păcate să creezi un vis în totalitate, dar am avut parte de o echipă foarte buna cu care am colaborat, iar acest lucru m-a mai liniștit. Iar cel mai mult mă simt Onorat. Onorat sa fac parte din acest fashion show și să fiu acea persoana care a creat, a imaginat și a dat startul acestui mare eveniment“. Planuri de viitor? “Planuri de viitor sunt multe, însă pentru moment vă aștept sâmbătă și duminică la Kids Fashion Week 2016! “.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Monden

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate