Te scoală din boală: Adevărul despre CIORBA DE POTROACE

Te scoală din boală: Adevărul despre CIORBA DE POTROACE

Ciorba de potroace din măruntaie de pasăre este o mâncare ușoară și atât de delicioasă, încât bănățenii spun (chiar aşa): "ciorba de potroașce tce rădgică-n coace".

Aceasta pentru că e atât de gustoasă, încât și dacă omul zace la pat răpus de boală ori mahmureală, îl poate „vindeca”.  

De ce avem nevoie

Rețeta delicioasei ciorbe a fost dezvăluită de Daniela Cerba din comuna timișeană Gottlob, pentru Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Astfel, avem nevoie de un kilogram de tacâm de pasăre (aripi, spate, gât), o varză murată spălată și tăiată fidea, 500 gr. zarzavat (morcovi, pătrunjel, păstârnac, țelină), 200 ml. ulei, 2 ouă, 2 cepe, 100 gr. smântână, 300 ml. moare de varză, o lingură orez pentru fiecare litru de ciorbă. "Într-o oală se pun uleiul, ceapa și zarzavatul tocat mărunt și le călim puțin, apoi adăugăm carnea și varza și apă suficientă cât să ajungă pentru a fierbe bine carnea. Când sunt aproape fierte ingredientele adăugăm orezul și se lasă la fiert până carnea și varza devin moi de tot. Atunci se ia oala de pe foc", spune pentru Agerpres doamna Daniela Cerba.

Separat, într-un vas amestecăm gălbenușurile cu smântâna, peste care turnăm moarea de varză. Când sunt omogenizate, le adăugăm în ciorbă. Gustul este perfect dacă mai presărăm și o legătură de pătrunjel verde tocat.

Se servește caldă, cu crutoane, dar nu e rău nici un ardei iute murat!