Taxele ascunse ale ofertelor de zbor low-cost

Taxele ascunse ale ofertelor de zbor low-cost

Peste 20% din preţul final al unui bilet la un operator de curse aeriene low-cost este reprezentat de diferite taxe, percepute pentru serviciile oferite, cum sunt cele de bagaj.

Au tarife irezistibile, dar ascund o serie de costuri suplimentare, odată cu rezervarea biletelor. Companiile aeriene low-cost promovează tichete ce pornesc de la 20 de euro sau chiar mai ieftine.

Dincolo de acest preţ însă, clientul trebuie să ia în considerare o serie de taxe, pe lângă cele de aeroport, care pot dubla chiar costurile totale ale călătoriei. Ce se adaugă la preţul plătit pentru biletul de avion

Taxa de bagaj. Cei care folosesc un bagaj transportabil la cală, care are maximum 20 de kilograme, trebuie să achite o taxă care diferă în funcţie de companie. La Blue Air, de exemplu, aceasta este de 7 euro, ca şi la Wind Jet, iar la German wings - 8 euro. Cei care zboară cu Wizz Air plătesc 63 de lei (circa 15 euro), tot atât cât la Ryanair. În general, pentru fiecare kilogram care depăşeşte limita de 20 kg se percepe o taxă suplimentară de aproximativ 6 euro. La Wizz Air, de exemplu, bagajul permis poate avea până la 32 de kilograme. Taxa de rezervare a locului. Călătorii care-şi doresc un anume loc trebuie să plătească pentru asta o taxă care porneşte de la 6 euro, în cazul Germanwings, şi ajunge la 10 euro, la Flyniki. Wizz Air percepe o taxă de 21 de lei, respectiv 5 euro.

Ne puteți urmări și pe Google News

Taxa pentru plata on-line. Pentru tranzacţiile efectuate cu cardul la Blue Air, de exemplu, se percepe o taxă administrativă de 4-6 euro/tranzacţie, care se adaugă la preţul biletului. La Germanwings, aceasta este de 8 euro.

Totul depinde de cardul folosit. Dacă se optează pentru plata prin transfer bancar, suma e de maximum 5 euro pentru orice companie care are bază operaţională în România.

Costuri suplimentare în timpul călătoriei

Taxă pentru check-in. Pasagerii care uită să printeze checkinul realizat on-line gratuit plătesc la aeroport această opera ţiune. Tariful variază de la companie la companie, între 10 şi 25 de euro/persoană/călătorie dus-întors.

Taxe pentru gustări şi băuturi. Cei care vor să mănânce şi să bea ceva în avion vor trebui să plătească separat. Pentru o cafea, preţul este, în general, de 2 euro, iar pentru un sandvici se plătesc 4-5 euro. O bere porneşte de la 3 euro, iar o apă minerală de la 1,5 euro.

6 euro este taxa pe care o plătesc pasagerii care doresc să-şi rezerve un anume loc