Editura Evenimentul si Capital

Tăriceanu, RIDICULIZAT de Rareș Bogdan. „LIBERAL SAU LIBERTIN?”

Autor: | | 5 Comentarii | 4652 Vizualizari

Capitalul privat românesc a fost abandonat, iar angajații din economia reală sunt ignorați de „duetul” Dragnea-Tăriceanu, acuză realizatorul Rareș Bogdan. Și, dacă de la socialistul Dragnea, vedeta nu are așteptări prea mari, fostul lider PNL are parte de cele mai dure ironii și critici.

Sub titlul „ROMÂNI contra ROMÂNI în regia duetului Dragnea&Tariceanu SAU cum a fost abandonat capitalul privat românesc și angajații la privat la umbra Castelului Peleș”, Rareș Bogdan analizează, într-o postare pe Facebook, consecințele adoptării noii legi a salarizării de către coaliția aflată la putere.

„Dacă s-ar scoate minciunile grase, din spectacolul de lumini transmis de PSD de la Sinaia ar rămâne un adevăr mic: coaliția a fost la Sinaia. Tăriceanu ne-a trasmis că ideea că niște grași stau pe spatele unor costelivi nu e reală. Ba chiar așa este! Președintele Senatului, care nu de hărnicie poate fi acuzat, doar de mărturie mincinoasă, chiar stă pe spatele unor privați. 3,8 milioane de oameni care plătesc impozite ca să mănânce Tăriceanu și ai lui "copii" de caracatiță la grătar și șuncă de șpaga, undeva prin Herăstrău sau Spaganov/Snagov”, scrie vedeta Realitatea TV.

„Vor spune bugetarii că și ei plătesc impozite. Corect, dar la privat există criterii de performanță reale! Nu făcute ca să poată fi angajată consilier în ministerul Energiei duduia Yvette, absolventă de drept și posesoare de centura neagră la șpagat, sau șoferul Marcel în funcția de director la ANRE. Aa, că există și bugetari competenți, dar și privați tâmpiți? Evident că da, dar în altă proporție”, mai scrie Rareș Bogdan.

„Altă minciună generoasă îi aparține domnului Dragnea. Zicea că s-au dus la Sinaia pentru că aveau nevoie de un acord politic. Nu ca să discute problema Toader sau problema Ponta. Desigur! Adică stăteau ei așa, extenuați între două reprize de asalt cu 20 de camere tv, ca francezii pe Linia Maginot, și aveau o nebuloasă: ce facem, măi Căline (vezi că am o scamă), mărim salariile ca să le retezăm bugetarilor genunchii și să nu mai strige la noi Reacțiunea pe motiv de Justiție, sau sunt deputați și senatori care nu sunt de acord?”, scrie realizatorul TV.

„Nu mi-am propus să fac un reportaj cu impresii din fața televizorului, ci să remarc că unele dintre cele mai groase scandaluri și perdele de fum din România au fost iscate pe soarta bugetarilor. De foarte puține ori am auzit guvernanți care să-și rupă cămășile de pe ei gândindu-se la sectorul privat. N-au avut carieră politică lungă. Cei care consideră o crimă presiunea pusă pe sectorul privat pleacă, de regulă, din ministere, scârbiți că există demnitari care nu pricep că trebuie susținut, nu cocoșit”, mai spune Rareș Bogdan, cu referire la politica defel prietenoasă a guvernelor față de antreprenori.

El mai notează că „sunt acum vreo trei directori de ministere care insistă pe o lege a impozitării multinaționalelor aici, ca în Cehia, Polonia, Germania sau Belgia, că așa s-a zis în campanie și e Directivă; care insistă să se rezolve redevențele și li se dau picioare pe sub masă să-și înghită limba; care vor să rezolve problema pieței gazelor. Sunt considerați ciudați, isterici, nedemni de încredere”.

„Românii sunt puși cap în cap, e tot ce vor reuși Dragnea și Olguța în afară de a aduce țara în deficit excesiv. E o discuție și aici, firește! State mari s-au reclădit având deficit cu două cifre. Nu e cazul nostru, ne-a împins nevoia să semnăm Tratatul care împarte controlul național asupra bugetului și fiscalității cu Comisia Europeană.

Sunt mulți cetățeni frustrați care nu pricep de ce parlamentarilor, primarilor, șefilor de consilii județene li se dublează salariile. Sunt mici, se plâng destinatarii! Dar când v-ați înscris la alegeri nu erau tot așa? Ce plusvaloare aduc parlamentarii, în afară de cei din comisiile juridice, unde se pregătește un nou asalt, de această dată fatal, asupra statului de drept? Păi cum ce plusvaloare, Bogdan, ești nerod?

Efortul bugetar? 10 miliarde de lei anual. De unde? "Ca urmare a investițiilor, a creșterii consumului și a atragerii fondurilor europene. 3,5 miliarde vin doar din contribuţiile aferente creşterii salariilor cu 10 miliarde", zice domnul Dragnea. Poftim?? Domnule președinte, zicala celebră e cu mama răniților, nu cu a tâmpiților!”, atacă realizatorul.

Unde mai pui că pentru marele partid socialist modern, care trâmbițează echitatea, dialogul social, discuțiile cu sindicaliștii s-au rezumat la atât: li s-au pus în față tabele și ei s-au considerat informați”, rezumă Rareș Bogdan negocierile Guvern-sindicaliști, care au stârnit destule nemulțumiri chiar și printre bugetari, marii beneficiari ai proiectului legii salarizării.

„Încă două false percepții auditive ale mele, căci nici acum nu îmi vine să cred că au fost rostite de un fost premier (LIBERAL SAU LIBERTIN?). Tăriceanu despre cercetare: urmează să fie luată în considerare. Tăriceanu la întrebarea despre cota unică: una e legea salarizarii si alta impozitarea, nu au legătură! Să mori tu?”, își încheie realizatorul Realitatea TV diatriba.
Stirile zilei

Alte articole din categoria: Politica

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate