Tăriceanu a cerut Comisiei SRI să lămurească interceptarea sa în alegerile prezidențiale

Tăriceanu a cerut Comisiei SRI să lămurească interceptarea sa în alegerile prezidențiale

Președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a solicitat, ieri, la audierea sa din Comisia parlamentară de control a activității SRI, ca membrii forului să verifice toate circumstanțele în care serviciul secret, la cererea DNA, l-a interceptat în perioada în care a candidat la alegerile prezidențiale din 2014

Tăriceanu le-a spus membrilor Comisiei SRI că după ce în spațiul public a apărut informația că SRI l-a interceptat, a primit „în ianuarie anul acesta” o informare din partea Parchetului în care i s-a adus la cunoștință acest lucru, a relatat președintele Comisiei de control a SRI, Claudiu Manda. „A fost aprobată de ÎCCJ și pusă în aplicare prin SRI”, a mai spus Tăriceanu despre interceptarea sa, potrivit lui Manda.

Fostul ofiţer SRI Daniel Dragomir a declarat anul trecut că a existat un mandat de ascultare/urmărire din partea SRI pentru 80 de persoane din conducerea statului, pentru perioada 4 iulie 2014 – 6 noiembrie 2014, acesta încheindu-se la 4 zile după primul tur de scrutin al prezidenţialelor din 2014. Printre persoanele interceptate a fost și Călin Popescu Tăriceanu, care a candidat la vremea respectivă în primul tur al alegerilor.

Cerere

Ne puteți urmări și pe Google News

Manda a spus că Tăriceanu le-a cerut membrilor Comisiei SRI să afle „care au fost motivele de ascultare cerute de DNA” și că vrea să știe care au fost „rezultatele interceptării, tematica de cercetare, ce s-a întâmplat cu rezultatele, cum a fost valorificată interceptarea, câți ofițeri și câți bani au fost consumați pentru această operațiune, care au fost beneficiarii secundari ai acestor mandate”.

Dezvăluire

Tăriceanu le-a mai povestit membrilor Comisiei SRI că în perioada în care fost prim-ministru, 2004-2008, a existat „o intenție la nivelul Cotroceniului de a se crea un Guvern paralel”, prin considerarea domeniilor de care se ocupă Guvernul ca potențiali factori de risc la adresa siguranței naționale, a mai spus Manda. Potrivit acestuia, Tăriceanu a spus că „nu s-a acceptat acest lucru”.