Editura Evenimentul si Capital

Tăriceanu: Era mai bine ca Cioloș să tacă în cazul cartelelor Pre Pay

Autor: | | 2 Comentarii | 144 Vizualizari

Copreşedintele ALDE Călin Popescu-Tăriceanu i-a transmis premierului Dacian Cioloş că "era bine să tacă" în loc să vorbească despre folosirea cartelelor pre pay din România în pregătirea unor atentate teroriste, chiar dacă avea astfel de informaţii.

"Dacă au fost folosite aceste cartele, are informaţii - în fine, de la SRI înţeleg că nu -, dar dacă ar fi avut aceste informaţii, era bine să le ţină pentru el, pentru că atunci nu compromiţi acţiunile serviciilor de depistare a celor care folosesc cartelele şi în varianta cealaltă era bine să tacă. Dacă nu ai informaţii, nu vorbeşti decât dacă îţi doreşti să pui România într-o postură care este singulară. Eu nu am auzit vreo altă ţară din Europa, oficialităţi ale statelor respective să pună propria ţară într-o astfel de postură - România, furnizoare de cartele pentru acţiuni teroriste", a susţinut Tăriceanu, citat de Agerpres.  El a remarcat că, pe de altă parte, SRI adică "nu s-a hazardat" în a face aprecieri în lipa unor date.  "Am văzut şi comunicatul dat de SRI, care spune că s-au folosit cartele prepay în zona Orientului Mijlociu, dar nu au date care să confirme că ele au fost folosite de persoane care sunt terorişti sau au legătură cu terorismul sau de români care lucrează în zonă. Şi atunci întrebarea firească (...) este: dacă SRI spune aceste lucruri, de unde are premierul informaţii care se referă la faptul că aceste cartele prepay au fost folosite de terorişti?", a adăugat Tăriceanu.  Potrivit acestuia, trebuie adoptată o legislaţie clară privind cartelele prepay, Tăriceanu subliniind că în această privinţă nu are "niciun fel de reţinere".  Premierul Dacian Cioloş a declarat, duminică, că este nevoie de un control mai bun al vânzării cartelelor prepay.  "Ei se plâng (autorităţile responsabile - n.r.)... ştiţi discuţia veche apropo de cartelele prepay. De exemplu, înţeleg că România e una dintre puţinele ţări din Uniunea Europeană care vinde încă cartele prepay fără un control de identitate. Înţeleg chiar că au fost folosite în ultima perioadă cartele prepay din România în pregătirea unor atentate în altă parte, în Uniunea Europeană, tocmai pentru că există această flexibilitate în România", a spus  Cioloş.

Astăzi, premierul a precizat că nu a ridicat problema folosirii cartelelor pre-pay din România în pregătirea unor atentate pentru că ar fi ofiţer acoperit, ci pentru că a dorit să aducă acest subiect în dezbaterea societăţii româneşti.  "Vreau să fie foarte clar: nu am niciun interes, nu am avut niciun obiectiv ascuns când am spus lucrurile astea (despre folosirea cartelelor pre-pay din România - n.r.). Cred că e important să ne învăţăm în societatea românească să discutăm aşezat şi să luăm decizii în cunoştinţă de cauză. Nici n-am spus că trebuie luată o decizie sau alta. Am spus că avem nevoie de o dezbatere în societatea românească, cu cărţile pe masă, asta am spus. N-am spus-o pentru că aş fi... cum am văzut acum unele interpretări că sunt ofiţer acoperit că am spus lucrul ăsta. N-am fost şi nu sunt şi n-o să fiu niciodată şi nu pentru asta spun nişte lucruri. Spun pentru că eu cred că trebuie să ne însănătoşim şi să lăsăm deoparte pe cât posibil astfel de interpretări de teoria conspiraţiei, că iese un prim-ministru să spună nişte lucruri pentru că are ceva ascuns să promoveze", a declarat Cioloş, înainte de a participa la bilanţul ANAF pe 2015. 

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate