Editura Evenimentul si Capital

Târgul de Sântămăria Mică, la Muzeul Satului

Sfanta Maria este foarte iubita de poporul roman
Autor: | | 0 Comentarii | 183 Vizualizari

Muzeul Naţional al Satului „Dimitrie Gusti” organizează, în perioada 5-6 septembrie, Târgul de Sfânta Maria, eveniment prilejuit de sărbătoarea creştină a Naşterii Maicii Domnului.

Cunoscută în popor şi ca Sântămăria Mică şi respectată cu sfinţenie de românii pretutindeni, sărbătoarea marchează sfârşitul verii şi începutul toamnei. Se spune că acum pleacă rândunelele, se închide pământul pentru reptile şi insecte, se culeg unele plante şi fructe de leac. În această perioadă continuă semănatul grâului, al orzului şi al secarei, începe culesul viilor, abundă târgurile şi iarmaroacele de valorificare a produselor sezonului care se încheie.

Şi la Muzeul Satului, de Sântămăria Mică, publicul vizitator este invitat să târguiască, de la  meşterii veniţi din toată ţara, obiecte de artă populară,  produse de gastronomie tradiţională şi bio, dar şi să participe la ateliere interactive de creaţie gratuite: icoane pe sticlă (coordonator Ileana Ometiţă) şi podoabe populare (coordonator Raluca Pascaru).

De asemenea, sâmbătă, 5 septembrie, la ora 12.00, în Şura Bancu, va avea loc vernisajul expoziţiei de reproduceri fotografice după negative pe sticlă din perioada interbelică, „Acum 80 de ani ...”, colecţia Iulian Sima. Expoziţia surprinde oameni, clipe, locuri ce nu pot fi  identificati cu o regiune sau o comunitate, ci doar cu spiritul unei Românii de acum 80 de ani.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate