Editura Evenimentul si Capital

Târg imobiliar. Reduceri, vouchere, excursii şi apă plată pe viaţă la achiziţionarea unui apartament

Autor: | | 0 Comentarii | 453 Vizualizari

Ineditul ediţiei din acest an a Târgului Imobiliar Internaţional îl reprezintă promoţiile “altfel” puse în practică de către ofertanţi şi organizatori. Una dintre acestea se referă la acordarea unui bonus “Apă plată pe viaţă”, în cazul achiziţionării unei locuinţe din oferta târgului. Practic, oferta vizează toţi vizitatorii expoziţiei şi constă într-un filtru de apă, care se montează în locuinţa aleasă. În acest fel, potrivit companiei producătoare, apa trece prin filtru cu osmoză inversă şi mineralizare, confecţionat pe baza tehnologiei “carbon-bloc” din cărbune activ de cocos, argint şi aqualen, este îmbogăţită cu ioni de magneziu, fiind recomandată chiar şi alergicilor şi bebeluşilor.

În acest mod, “cumpărătorii vor beneficia de apă minerală plată direct de la robinetul de acasă, fiind scutiţi de costurile achiziţiei de apă plată îmbuteliată, costuri ce, în 35 de ani, ajung la 20.000 de euro, adică preţul unei garsoniere într-un cartier periferic”, susţin organizatorii.

De asemenea, printre cele mai spectaculoase promoţii desfăşurate la târg, se află o excursie de 5 stele oferită de Valetta Residence în oraşul Valetta, capitala Maltei. În acest fel, vizitatorii care îşi rezervă un apartament în ansamblu, se înscriu automat în tombola pentru un sejur de 7 zile pentru două persoane.

Un alt punct de atracţie al ediţiei de primăvară este prezenţa la stand a celei mai mari agenţii imobiliare din Qatar - MDProperties Dubai, ce aduce în oferta sa un ansamblu rezidenţial de 92 de vile. Fiecare imobil are o suprafaţă de 850 mp, cinci dormitoare şi cinci băi, grădină privată, lift şi piscină. Ansamblul se construieşte în cartierul Al Waab, aproape de Ramada Plaza, iar preţul unei astfel de case depăşeşte 3 milioane de euro. Aceeaşi agenţie aduce la Târgul Imobiliar de la Bucureşti oferte pentru locuinţe atât din Arabia Saudită, cât şi din Europa, în special din Anglia.

“România este o ţară fascinantă, surprinzătoare, plină de contraste şi de frumuseţi ascunse. Uneori poate fi derutant şi frustrant, în special dacă e vorba de celebra birocraţie. Sunt oferte multiple de locuinţe, de şcoli şi de locuri de relaxare, dar e greu pentru cineva din altă ţară să aleagă. Ştiu prea bine, chiar eu am fost în situaţia aceasta. De aceea, Imoteca vine la această primă ediţie internaţională cu serviciul Well Come Expats: un serviciu complet şi complex, care oferă expaţilor asistenţă completă şi personalizată atât pentru alegerea locuinţei, cât şi pentru şcoli, grădiniţe, bone şi menajere, locuri de petrecere a timpului liber sau cabinete medicale. În plus, consultanţii Imoteca sunt alături de expaţi explicându-le obiceiuri, practici locale, istorie şi cultura românească şi punându-le la dispoziţie chiar şi un helpline permanent', susţine Rafaela Nebreda, reprezentanta companiei.

În ceea ce priveşte oferta naţională de locuinţe a celor de la Imoteca, se remarcă variaţia de preţuri. Astfel, în timp ce o garsonieră în Pantelimon costă 19.000 de euro (plus TVA), un apartament cu patru camere în ansamblurile - boutique promovate, situate în zone exclusiviste, precum Dorobanţi sau Kisselef, depăşeşte 700.000 de euro (plus TVA).

La capitolul dezvoltatori imobiliari, aceştia au ales să construiască în zone periferice Capitalei, precum Corbeanca unde se pot cumpăra vile, cu teren de cel puţin 200 mp, destinate în general familiilor cu venituri peste medie. Un proiect important din această zonă este Flamingo Park, primul proiect de urbanism american care îşi propune să construiască un întreg oraş, cu 500 de case cu grădină, în următorii zece ani. Proiectul, prezentat în cadrul ediţiei de primăvară a tIMOn, cuprinde 64 case individuale şi 72 de townhouses, dezvoltate pe o zonă de 10,6 hectare. În cazul acestui ansamblu rezidenţial, dezvoltatorii oferă o piscină drept cadou, în cazul celor care se mută împreună cu patru prieteni. Tot în Corbeanca există şi Shine Residence, un ansamblu de vile tip duplex care au o suprafaţă de 120 mp utili şi 225 mp de teren. Pe durata târgului, dezvoltatorul va oferi un discount de 15.000 de euro şi va vinde vilele cu 70.000 de euro.

Investitorii din zona imobiliară s-au orientat, totodată, în dezvoltarea de ansambluri de locuit în Otopeni, iar o parte dintre oferte sunt prezentate în cadrul târgului de la Arena Naţională. Astfel, The Concept vine la Bucureşti cu proiectul Toscana Residencial Park, un ansamblu rezidenţial care are disponibile spre vânzare 223 de apartamente cu două şi trei camere, la preţuri ce pornesc de la 43.600 de euro. De asemenea, alte 500 de apartamente sunt puse la dispoziţia celor interesaţi în ansamblul Felicity, aflat la 6 kilometri de Bucureşti, foarte aproape de zona Băneasa. Preţurile promovate încep de la 59.400 euro (plus TVA).

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Economie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate