Editura Evenimentul si Capital

Ţara lui SĂ MORI TU. Justiţia ia de unde nu-i, şapte crai violatori şi slugile ce-au în guşă, doar căpuşă

Jurnalistul Cristina Stoian
Autor: | | -1 Comentarii | 3234 Vizualizari

În timp ce viceprimarul din Văleni se frământa pentru imaginea Vasluiului, iar deputatul Dan Bordeianu, condamnat pentru viol în 1985, este în zilele noastre urmărit penal, dar tot DEPUTAT, libertatea lui “Să mori tu!” dă coate, în stânga şi în dreapta, să dea sau ceară o explicaţie.

Era o vorbă prin cartier, pe vremea mărcilor şmechere: “Vezi că faci firma de râs”. Deci nu haina îl face pe om, om. Am senzaţia inodoră, spre norocul meu, că fruncea ţării & tiriplicii “company”, au “tipărit cu litera cea sfântă” (clar nu a lui Arghezi) pe creierele lor “Nike”, “Puma”, “Fubu” etc.  Doar ceasul (lui Dali) care le atârnă moale din urechi, îi dă de gol: ei chiar nu (ne) aud.

Geneză: Un caz al unei tinere din Vaslui care a fost violată (lăsată să zacă inconştientă pe un câmp), s-a pogorât din cer în atenţia mass media de câteva săptămâni. Cei şapte crai acuzaţi de viol (cu părinţi iubitori) sunt arestaţi preventiv şi apoi eliberaţi, în mod ciudat.

Primul Foc: Gestul Dorinei Burada, mama unuia dintre violatori, care a creat pe Facebook, un grup public, cu scopul de a o discredita pe victimă. După ce a primit nenumărate mesaje prin care era criticată pentru acest gest, grupul a fost închis. Toate postările s-au întors împotriva violatorilor și împotriva creatoarei grupului.  Dorina Burada a scris că fata  s-ar fi culcat, până la momentul violului, cu peste 20 de tineri și că „5 minute de plăcere” nu înseamnă viol.

Al doilea FocCetăţenii, noi sau vechi, se înfurie. Reţelele sociale pocnesc, petiţia prin care se cere arestarea preventivă a violatorilor este semnată în cateva zile de peste 200.000 oameni.

În urma reacțiilor din partea societății civile şi a simplilor cetățeni care au transmis mesaje de susținere pentru fata abuzată, Consiliul Superior al Magistraturii și Parchetul General au dispus verificări privind legalitatea procedurilor și a deciziei pronunțate în acest caz.

Focul trei: Reacţii şi mult fum negru. Locuitorii Muntenii de Sus ies cu “furcile” apârandu-şi ograda de asupritori, plângându-şi necazul defăimării, înţepând presa, copilul violat şi orice altă vietate care nu le întelege drama socială. 

“Am auzit ce s-a întâmplat şi vă spun că fata nu este uşă de biserică. Ce, a trecut trenul peste ea?”, un sătean, apărător destoinic al ogrăzii.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: EVZ Special

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate