Editura Evenimentul si Capital

SUSPANS cu GEORGE ARION. Hotel Bosfor

Autor: | | 0 Comentarii | 97 Vizualizari

Interesantă biografie are Esmahan Aykol (n. 1970)! Această scriitoare trăiește când la Istanbul, când la Berlin. Are o bunică bulgăroaică, iar tatăl îi este din Macedonia. A fost jurnalistă, avocată, iar de câțiva ani s-a dedicat literaturii. Scrie în germană și cărțile i-au fost traduse în câteva limbi.

 Nu e de mirare. Esmahan Aykol s-a dovedit a fi o prozatoare de talent încă de la prima sa carte polițistă, „Hotel Bosfor”. O narațiune cu mult suspans, dar și cu un umor de calitate.

Kati Hirschel, eroina principală, trăiește în Istanbul, fiind proprietara unei mici librării în care se vând numai romane mystery&thriller. Duce o existență obișnuită, îi place să stea la taclale cu prietenii, bând ceai și cafele. Deseori face observații acide în legătură cu modul de viață al turcilor, dar și al nemților.

Totul se desfășoară într-o metropolă agitată, „epuizantă”: „În acest oraș toți sunt în mișcare ziua și noaptea, din zece milioane de oameni se pare că niciunul nu stă acasă la el”.

Această simpatică librăreasă se pomenește, cu voia ei, în vârtejul unor evenimente tensionate. În hotelul Bosfor, regizorul unei coproducții turcogermane moare electrocutat în timp ce făcea baie. Cauza decesului? Un uscător de păr aruncat în apa din cadă.

Accident? Asasinat? Poliția demarează o anchetă care nu aduce nicio clarificare. E un bun prilej pentru ca isteața și iscoditoarea Kati să se transforme într-un detectiv amator, beneficiind de experiența căpătată în urma lecturii cărților din magazinul său. Având multe relații, ea pătrunde în diverse medii și pune întrebări iscusite membrilor echipei care realiza filmul, unor jurnaliști de investigații și unor criminaliști, ba chiar și unor capi mafioți.

La sfârșitul anchetei sale se dezvăluie un adevăr cutremurător: regizorul ucis a avut legături cu o bandă care răpea, viola și omora copii. Dornică de răzbunare, o mamă sfâșiată de durere i-a curmat viața.

„Hotel Bosfor” este o carte agreabilă care se citește ușor și, vorba poetului Al. Philippide, „e numai bună pentru astupat ceasurile de plictiseală”.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate