Editura Evenimentul si Capital

SUSPANS cu GEORGE ARION. Făuritoarea de îngeri

Autor: | | 0 Comentarii | 232 Vizualizari

Unii cred că suedezul Stieg Larsson, celebrul creator al trilogiei „Millenium”, conduce în topul scriitorilor scandinavi în privința vânzărilor în întreaga lume. Eroare. Compatrioata lui, Camilla Lackberg, îl surclasează.

Cititorii din România îi cunosc cărțile pe care le-a scris: „Paznicul farului”, „Sirena”, „Copilul german”, „Prințesa ghețurilor”, „Predicatorul”, „Piază rea” și „Cioplitorul în piatră”.

În recentul său roman „Făuritoarea de îngeri”, îi reîntâlnim ca anchetatori pe polițistul Patrick Hedstrom și pe soția lui, scriitoarea Erica Falck. Cei doi se confruntă cu un caz încâlcit, a cărui origine se află în 1908, când o femeie din orășelul Fjalbacka a ucis opt copilași, iar în urma procesului a fost decapitată. La multe decenii după aceea, o familie care ținea o școală cu internat pe insula Valo dispare fără urmă. Revenită pe locurile natale după o vreme, singura supraviețuitoare a acelei familii este în pericol de moarte. Personajele sunt diverse și alese din multe straturi ale societății: naziști, neonaziști, ucigași de copii, incendiatori și asasini (pe care nimeni nu i-ar bănui capabili să curme vieți), politicieni, jurnaliști, polițiști. Multora li se prezintă problemele de familie pe care le au, necazurile pricinuite de sănătatea lor precară, precum și frământările provocate de dorința de înavuțire și de setea de putere.

Marele merit al autoarei este acela de a guverna cu pricepere acest univers eterogen și în continuă mișcare și de a-i cerceta cu abilitate trecutul, pentru a explica fapte din actualitate. Ea nu pierde nicio clipă firul poveștii, care rămâne tot timpul palpitantă. După ce faci cunoștință cu acest tablou deloc idilic al unei țări considerate a avea standarde de civilizație deosebit de ridicate, vrând-nevrând îți pui o întrebare legitimă: dacă lucrurile arată așa cum le descrie Camilla Lackberg, cum se explică afluxul de migranți dornici să se sta

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate