Editura Evenimentul si Capital

SUSPANS cu GEORGE ARION. Convinge-mă!

Autor: | | 0 Comentarii | 51 Vizualizari

„Convinge-mă!” este al douăzecilea roman al lui Lee Child, care îl are ca protagonist pe Jack Reacher.

Un personaj memorabil, un justițiar neinteresat să obțină recompense pentru că pedepsește fărădelegea. Fostul ofițer din poliția militară a Armatei SUA colindă țara în lung și-n lat și se implică în rezolvarea unor cazuri care îi solicită abilitatea de detectiv, dar și priceperea de a ieși învingător în confruntări cu pumnii sau cu armele.

În “Convinge-mă!” i se rezervă o aventură cu totul și cu totul ieșită din comun, mai uimitoare decât oricare alta de până acum. Dar nimic nu o anunță la începutul romanului.

Jack Reacher coboară dintr-un tren în localitatea Mother’s Rest, o așezare situată în mijlocul unui imens lan de grâu. Departe de freamătul civilizației, oamenii de aici par să ducă o existență patriarhală.

Dar asta e numai o iluzie. Pentru că unii dintre ei ascund cu strășnicie o taină înfricoșătoare. Împreună cu Michelle Chang, fost agent special FBI, devenită detectiv particular, Jack Reacher încearcă să o descopere. Pentru asta poartă discuții cu localnicii, mai mult sau mai puțin pașnice (din moment ce unii îi amenință sau îi agresează). Ca să descâlcească ițele încurcatului caz, cei doi eroi sunt nevoiți să străbată distanțe lungi, până la Los Angeles, San Francisco, Phoenix, chestionându-i pe toți cei care au conexiuni cu enigma din obscurul oraș. Deoarece au stârnit un viespar, pretutindeni sunt urmăriți sau sunt în pericol de moarte. În materie de creat suspans, Lee Child este greu de egalat.

Până la urmă, totul pare a se limpezi. Diverși indivizi cărora li s-a urât cu viața din pricina bolilor, necazurilor, inadaptabilității în societate vin în Mother’s Rest ca să-și curme zilele ajutați de un personal competent. Li se promite discreție, o trecere lină pe lumea cealaltă. Evident, totul contra unor sume de bani consistente.

O astfel de desfășurare a acțiunii aduce aminte de celebra povestire “Thanatos Palace Hotel” a lui André Maurois. Dar cartea lui Lee Child are un alt deznodământ. În ultimele pagini ale narațiunii, ceea ce ni se înfățișa limpede se tulbură dintr-odată și ne aruncă în plin coșmar. Asta e arta unui autor pentru care a construi un thriller înseamnă a-și elibera imaginația de orice inhibiții.

Loading...
Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate