Surse. Steagul secuiesc, CONDIŢIE a UDMR pentru intrarea la guvernare

Surse. Steagul secuiesc, CONDIŢIE a UDMR pentru intrarea la guvernare

Surse din UDMR au declarat pentru HotNews.ro că una dintre condiţiile intrării la guvernare alături de PSD este ca prefecţii să renunţe la procesele intentate primarilor maghiari pentru afişarea drapelului secuiesc.

"Exista o presiune mare din partea primarilor din Harghita si Covasna. Anul trecut, doar in Harghita erau 70 de procese de prefect impotriva primarilor", au precizat sursele, citate de HotNews.

De asemenea, o altă condiţie pentru participarea UDMR la guvernare ar fi ca Guvernul să adopte un act normativ prin care să li se permită autorităţilor locale să afişeze însemnele minorităţilor naţionale.

Un proiect de lege privind legalizarea arborării steagului secuiesc pe instituţiile statutului se află déjà în dezbatere publică. Proiectul a fost iniţiat de Ministerul Dezvoltării, fiind făcut public pe 7 februarie, chiar în ziua când Crin Antonescu l-a propus pe Klaus Iohannis pentru funcţiile de vicepremier şi ministru de interne. CITIŢI ŞI:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Guvernul Ponta III, cu UDMR şi fără liberali
  • UDMR, invitat la guvernare de Victor Ponta. Ce părere are Dan Voiculescu?
  • Kelemen Hunor a fost sunat de Victor Ponta. Președintele UDMR spune că varianta cea mai puternică este intrarea la guvernare