Super-vulcanul din Parcul Yellowstone “fiebre” şi poate erupe în orice moment. Iarna vulcanică va pune stăpânire pe numeroase zone de pe glob VIDEO

Super-vulcanul din Parcul Yellowstone “fiebre” şi poate erupe în orice moment. Iarna vulcanică va pune stăpânire pe numeroase zone de pe glob VIDEO

Dacă super-vulcanul aflat în Parcul Naţional Yellowstone ar erupe, întreaga planetă va suferi schimbări fără precedent.

O erupție masivă la Yellowstone ar însemna că aproape totul pe o rază de 200 de kilometri de Yellowstone ar fi ucis imediat. Producția de alimente din SUA ar fi grav afectată și iarna vulcanică ar pune stăpânire pe numeroase zone de pe glob. Temperatura globală ar putea să scadă cu până la 20 de grade Celsius și astfel întreaga planetă ar intra în colaps sau chiar într-o mică era glaciară. Într-un cuvânt, Apocalipsa ar deveni o realitate.  Erupţia ar putea duce la moartea aproape instantă a 90.000 de oameni.

Unele echipe de cercetători susţin că vulcanul Yellowstone, unul dintre cei mai mari vulcani de pe Terra, și-a fi început activitatea cu foarte mulți ani în urmă și poate să erupă în orice moment, având deja o intensă activitate în subteran. Acesta declanşează de la 2.000 la 3.000 de cutremure mici în Yellowstone pe an … ceea ce înseamnă în jur de şapte cutremure / zi.

Vulcanul din Parcul Naţional Yellowstone din Wyoming, Montana, stă pe o rezervă imensă de rocă topită şi a erupt ultima dată în urmă cu 640.000 de ani. Yellowstone este unul dintre cele mai mari domenii vulcanice de siliciu active din lume. Siliciul este folosit pentru a descrie magma sau roca vulcanică bogată în dioxid de siliciu. Specialiştii de la HowStuffWorks au prezentat în detaliu procesul care ar sta în spatele unei posibile erupţii. Practic, o reacţie a magmei, pietrelor, vaporilor, dioxidului de carbon precum şi a altor gaze va ieşi la suprafaţă şi va crea o formă similară unui dom spart. Gazele dizolvate vor exploda, răspândind magmă în întregul parc naţional. Totodată, un strat de trei metri de cenuşă topită se va aşterne pe o suprafaţă de peste 1.600 de kilometri.

Ne puteți urmări și pe Google News