Sunt zeci: UIMITOARELE CĂLUGĂRIŢE din Nepal, care s-au apucat de Kung Fu | GALERIE FOTO

Sunt zeci: UIMITOARELE CĂLUGĂRIŢE din Nepal, care s-au apucat de Kung Fu | GALERIE FOTO

Împrejurimile templului Amithaba Drungpa din capitala Nepalului, Kathmandu, răsună nu de câantecele rituale ale călugăriţelor budiste, ci de strigătele războnice ale unor femei.

Este vorba despre zeci de discipole ale sectei Drukpa, o grupare religioasă veche de sute de ani, care exersează conştiincios arta marţială Kung Fu, sub îndrumarea unui maestru de origine vietnameză.

În forţă

Kung Fu-ul a fost introdus în templu în urmă cu doi ani, iar din acel moment căalugăriţele entuziaste îl practică neîntrerupt, câte două ore în fiecare zi. "Este foarte bun pentru sănătatea noastră. Meditaţia este dificilă, dar după antrenamentul de arte marţiale, sesiunile de meditaţie nu mai par la fel de grele", declara nu demult Rupa Lama o călugăriţă budistă în vârstă de 16 ani, originară din India. După cum sublinia descoperă.ro, Kung-Fu-ul a fost introdus în templu prin bunavoinţa Sfintiei Sale Gyalwang Drukpa, liderul spiritual al sectei Drukpa, sau Şcoala Dragonului, în traducere directă. "Când eram doar un copilaş, ştiam deja că femeile din societatea noastră sunt foarte oprimate. După ce am crescut, am încercat să fac ceva pentru sănătatea, încrederea şi bunăstarea lor. M-am decis, aşadar, să construiesc o mănăstire pentru călugăriţele budiste, pentru a oferi, astfel, posibilitatea oricărei femei să aibă un acoperiş şi o masă zilnică, dându-le inclusiv ocazia de a-şi desăvârşi calea spirituală”, spune liderul spiritual, considerat de credincioşii sai cea de-a  12 reâncarnare a conducătorului fondator al şcolii Drukpa.

Ne puteți urmări și pe Google News

O altă călugăriţă aprecia astfel valenţele de autoapărare apărute în urma practicării Kung Fu-ului: "Este o metodă foarte eficentă de autoapărare. Dacă cineva ne jigneşte sau vrea să ne fure, acum îl putem lovi în forţă până renunţă!".