Editura Evenimentul si Capital

Suciu: Guvernul îşi menţine angajamentul în privinţa majorării primelor pentru sportivi

Autor: | | 0 Comentarii | 181 Vizualizari

Guvernul îşi menţine angajamentul de a găsi soluţii pentru a majora primele pentru sportivii care obţin medalii, stabilind, la întâlnirea cu reprezentanţii sportivilor, că va fi un mecanism clar de premiere pentru a nu mai apărea nemulţumiri, a declarat, azi, purtătorul de cuvânt al Executivului, Dan Suciu.

Reprezentanţi ai Comitetului Olimpic şi Sportiv Român şi mai mulţi sportivi au avut sâmbătă o întâlnire cu purtătorul de cuvânt al Guvernului, Dan Suciu, şi cu secretarul general Sorin Sergiu Chelmu.

Suciu a precizat că, la această întâlnire, sportivii au prezentat nemulţumirile lor, iar reprezentanţii Executivului au explicat că au dorit să facă un lucru bun cu premierea handbalistelor şi că toate sporturile şi toate medaliile sunt importante.

"Sportivii au prezentat problemele lor, am încercat să le explicăm cum s-a ajuns la această neînţelegere. A fost o întâlnire foarte utilă, au înţeles cum a apărut această neînţelegere. (...) S-a exagerat foarte mult cu aşa-zisă polemică, am înţeles şi noi punctele de vedere. Ei au înţeles că vrem să facem un lucru bun, au înţeles că nu vrem să facem discriminări. Am vrut să lămurim toate aceste lucruri şi, pentru asta, invitaţia COSR a fost foarte bună", a spus Suciu.

Potrivit lui Suciu, la întâlnire s-au stabilit "câteva lucruri" în perspectiva Olimpiadei în legătură cu "primele, premierele şi nivelul acestora".

"Guvernul îşi menţine angajamentul de a găsi soluţii pentru a face această majorare (a primelor - n.r.), pe baza unor criterii foarte clare. Să fie totul foarte clar: cât pot fi majorate primele, în ce condiţii, să nu mai apară nemulţumiri. Toate sporturile sunt importante şi toate medaliile sunt importante, să fie un sprijin pentru toate sporturile. Să avem performanţă, că vom găsi resurse de premiere", a adăugat Suciu.

Potrivit unui comunicat al Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, preşedintele forului, Alin Petrache, a participat sâmbătă la această întâlnire pentru a încerca să găsească soluţii echitabile referitoare la premierile acordate campionilor romani.

"A fost o întâlnire binevenită, pentru că am discutat despre mecanismele şi cuantumul acestor premieri şi am avut la masă ambele părţi implicate: guvernanţi şi reprezentanţi ai sportivilor. Este bine că s-a început cu echipa de handbal. Putem considera aceste premieri drept o bază pentru viitoarele premieri de la Campionatele Europene, Mondiale sau Jocurile Olimpice. Mi se pare normal însă să fie stabilit clar un cuantum şi să dispară posibilitatea acelor dublări. Toate medaliile sunt la fel de importante pentru sportul românesc şi pentru imaginea noastră în lume", a declarat Alin Petrache, potrivit sursei citate.

Preşedintele COSR a precizat că, în cadrul întâlnirii, s-au atins şi alte două subiecte la fel de importante: premierile naţionale şi premierile staffului tehnic.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Politica

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Vanghelie: Tudose e prizonier!

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

Tudose se ține de surprize prin Ardeal

sâmbătă, 21 octombrie 2017 Autor: Ionel Dancu

PNL plânge după Klaus Iohannis

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate