Editura Evenimentul si Capital

Subiectul zilei: Trump e macho, Macron e gay. Aşa a "decretat" societatea

Autor: | | 5 Comentarii | 1595 Vizualizari

Iată ce se întâmplă când politicul "povesteşte" despre frustrări, despre prejudecăţile societăţii acuzând, jignind fără să se gândească la consecinţe. Au devenit virale subiectele despre Macron şi Trump, sute de comentarii pe site-urile de socializare despre cele două perechi în vogă ale momentului, care au un lucru în comun: 24 de ani diferenţă. Melania mai mică cu 24 de ani decât Trump, Marcon mai mic cu 24 de ani decât Brigitte.

Fiindcă e un macho, cine îl critică pe Trump e un invidios

Îşi poate permite o soţie frumoasă şi tânără, fericitul de el. Macron? Cu o soţie atât de bătrână, este un ins fără caracter care are nevoie de mamă. Ba, mai mult, e un gay sub acoperire.

"Melania Trump este în cea mai bună dintre ipoteze o şmecheră, în timp ce Brigitte Macron este o băbuţă". Pentru cei mai indrăciţi, o pedofilă.

Cele două perechi ale politicii internaţionale au exact aceeaşi diferenţă de vârstă: 24 de ani.

Pentru cine este obişnuit să vadă o pereche în care el are câţiva ani mai mulţi, mirarea şi curiozitatea sunt legitime. Dar miile de comentarii pe reţelele de socializare privind cele două perechi - una prezidenţială, alta pe cale să devină - spun multe nu numai despre prejudecăţi, dar şi despre cine este victima: femeile, hai că e de înţeles, dar şi bărbaţii??? Şi cine arată cu degetul? Bărbaţii, care se remarcă prin vulgaritate....

Cum bine se ştie, cine frecventează paginile de Facebook, unele site-uri moderează comentariile din motive obiective, eliminând pe cele vulgare şi rasiste.

În cazul perechii Trump au fost multe aruncate pe internet, ca şi la noi, de ce nu? "Despre Melania, în afara sechelelor de vulgaritate care însoţeau fotografia unei femei frumoase, comentariile erau aproape unanime.

Frumoasă, adică proastă. Mai tânără, egal cu necredincioasă şi interesată de bani. Viaţa sentimentală a lui Trump este promovată enorm". Interesant e că dacă vreunul îl acuză, alţi zece îi sar în ajutor apărându-l argumentat: un bărbat potent şi bogat îşi poate permite ORICE, mai ales o femei frumoasă. Mai rău cu perechea Macron. Pentru ea niciun fel de milă. Lumea a tăbărât pe ea, o acuza fără menajamente: este o manipulatoare şi mamă de copii care s-a îndrăgostit de un minor. Mulţi ironizează: ''Cine ştie ce plictiseală sub cearceafuri cu una ca ea''.

De aici porneşte şi concluzia logică: el e gay. Altă prejudecată exprimată fără a face cine ştie ce deosebire între bărbaţi şi femei. Istorisind povestea sa de iubire, Macron a amintit dezamăgirea părinţilor săi. Nu una, ci mai multe femei scriu pe site-uri: ''Dacă fiul meu s-ar încurca cu una aşa de bătrână, aş muri'', ''Este aceeaşi diferenţă de vârstă dintre mine şi fiul meu'', titrează La Stampa.

Pentru o femeie niciodată lucrurile nu sunt simple, se ştie. Dar într-o societate îmbibată de stereotipuri şi prejudecăţi cum este a noastră, nici bărbaţii nu se simt prea bine. Unica consolare? Responsabilitatea n-are niciun gen, există pur şi simplu, depinde cum şi-o asumă fiecare.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X