Editura Evenimentul si Capital

SUA adoptă legislația împotriva războiului informațional al Rusiei în întreaga lume | PULSUL PLANETEI

Iulian Chifu
Autor: | | 23 Comentarii | 1685 Vizualizari

Miercuri, Camera Reprezentanților a adoptat legislație privind contracararea acțiunilor de influență acoperită ale Rusiei asupra SUA și a lumii, înțelegând prin aceasta contracararea războiului informațional al Moscovei împotriva lumii.

Aceeași legislație urmează să treacă prin Senat în următoarele săptămâni, urmând să fie promulgată chiar în timpul Președinției lui Barack Obama.

Legea autorizează crearea unui comitet inter-agenții puternic care să realizeze contracararea interferenței și propagandei ruse, interferenței politice de jur împrejurul lumii, fiind prevăzută în anul fiscal 2017, legislația autorizând totodată operațiunile de intelligence ale comunității americane responsabile și a măsurilor de destabilizare și propagandei în țară și peste hotare. Misiunea este definită fără limite geografice sau de țintă, este aceea de „a contracara măsurile active ale Federației Ruse de a exercita influență acoperită asupra popoarelor și guvernelor”, potrivit textelor care au deja aprobarea comisiilor de supraveghere a serviciilor de intelligence din ambele camere ale Congresului american.

Textul a apărut în luna iunie, după aprobarea în cele două comisii, și vizează direct acțiunile Moscovei. „Dacă sunt identificate legături între guvernul rus și în special agenți de intelligence ai Rusiei, și persoane care lucrat sau continuă să lucreze pentru președintele Trump, investigațiile acestei comisii va pune în evidență încercările Rusiei sau succesele ei de a influența cetățenii americani care lucrează pentru președinte” a declarant Evelyn Farkas, adjunct al secretarului Apărării pentru Rusia, Ucraina și Eurassia 2012-2015 pentru The Guardian.

În cadrul comitetului în cauză sunt prezenți reprezentanți de prim plan ai FBI, Departamentul de Stat, Pentagon, oficiul Directorului pentru Informații Naționale -NDI, Departamentul de Justiție, Departamentul Finanțelor(Trezoreriei), 16 agenții de Intelligence și alte agenții desemnate de către Președinte. Scopurile concrete ale comitetului în cauză sunt „expunerea falsurilor, agenților de influență, corupției, abuzurilor din domeniul drepturilor omului, acțiuni teroriste și asasinate care sunt desfășurate de serviciile de Securitate, elitele politice ale Federației Ruse sau intermediarii lor”.

Activitățile sale nu vor fi, în mod necesar, limitate la expunerea acestor activități ci, potrivit documentului, Președintele SUA poate decide ca să existe și acțiuni pe această direcție, nu numai componenta publicării acțiunilor agresive informaționale ale Rusiei la adresa SUA și a lumii. Potrivit legii, activitățile se pot extinde și asupra „altor asemenea activități pe care Președintele le-ar putea desemna”, un mandat suficient de vad și extins care poate acoperi pe deplin orice categorie de reacție necesară contracarării repetării unei asemenea acțiuni.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate