TRATAMENTUL pentru artrită care va REVOLUȚIONA medicina. Milioane de oameni ar putea fi AJUTAȚI

TRATAMENTUL pentru artrită care va REVOLUȚIONA medicina. Milioane de oameni ar putea fi AJUTAȚI

Aproape toată populația de peste 65 de ani suferă de dureri, umflături și deteriorări definitive la nivelul articulațiilor, toate acestea fiind cauzate de osteoartrită. Cea mai frecventa formă de artrită evoluează în timp și este cauzată de accidente suferite la nivelul articulațiilor sau este, pur și simplu, rezultatul îmbătrânirii.

Un nou studiu efectuat recent a demonstrat că o simplă injectie – o terapie nou descoperită – a ameliorat, în procent de 100%, durerile articulare cauzate de această afecțiune. Cercetătorii au fost surprinși să descopere că tratamentul a redus cu 35% deteriorările apărute în urma inflamării repetate, cauzată de osteoartrită. 

Este vorba de prima terapie genică din lume pentru artrită și a fost deja aprobată în Coreea de Sud. Profesorul Terence Flotte, redactorul șef al „Human Gene Therapy”, unde se publică studiul de revizuire, a declarat: „Artrita este cea mai frecventă tulburare care poate fi tratată cu terapia genică în următorii ani”, informează The Sun. 

Tratamentele tradiționale non-chirurgicale pentru cele mai frecvente tipuri de artrită includ folosirea analgezicelor, a medicamentelor antiinflamatorii și a corticosteroizilor. Noul studiu al transferului genetic oferă o modalitate de a depăși problema într-o manieră simplă și eficientă.

Ne puteți urmări și pe Google News

În cadrul acestui studiu, cercetătorii au folosit terapia genetică pentru a crește de aproximativ o mie de ori numărul de receptori pentru opioidele de pe suprafața celulelor nervoase implicate în transmiterea durerii între articulația afectată de osteoartrită și măduva spinării. Totuși, aceste celule nervoase cu număr crescut de receptori au devenit mult mai sensibile la substanțele implicate în ameliorarea durerii în mod natural. 

Terapia genica a inserat gene modificate în celulele implicate în sinteza unei anumite proteine. Pentru a transporta gena în celulă, cercetătorii au folosit virusuri inofensive, vectori, capabile să invadeze celulele umane și să se introducă în ADN-ul acestora. Primul virus folosit în acest studiu a fost Virusul Imunodeficientei Feline (FIV), virus care atacă sistemul imun al pisicilor. Este similar HIV-ului uman, dar nu este infecțios pentru om.