Studenți la medicină, școliți pe bani europeni

Studenți la medicină, școliți pe bani europeni

150 de studenți la medicină au participat la stagiul de practică organizat la Spitalul Universitar de Urgență Elias, sub îndrumarea coordonatorului de program, doctor Nicolae Gheorghiu. Programul a fost co-finanțat din fonduri europene și a costat 1.677.050 de lei.

Sesiunea de practică s-a desfîășurat în perioada 1 iulie – 30 noiembrie 2015, în Clinica de Ortopedie și Traumatologie a Spitalului Universitar Elias, condusă de profesor universitar dr. Horia Orban,

În cadrul acesteia, studenții au fost implicați în activități specifice: participarea la programul zilnic al secției, efectuarea de manevre și imobilizări ortopedice, participarea activă la programul operator, după o pregătire teoretică specifică. Totodată, studenții au beneficiat de organizarea de cursuri și furnizare a serviciilor de orientare și consiliere profesională, acest lucru fiind apreciat ca extrem de util și instructiv.

„Pentru mine, stagiul de practică a fost o experiență foarte interesantă și cu totul deosebită, pot spune că m-a ajutat să îmi aleg specializarea. Mi-a fost de mare ajutor faptul că am putut intra în sălile de operație și am participat activ în timpul operațiilor. Am avut ocazia să învăț foarte multe lucruri practice, am avut norocul și plăcerea de a învăța de la doctori preocupați de ceea ce ne prezintă și dedicați meseriei pe care o practică”, a declarat Raluca Răducu, student la Facultatea de Medicină UMF Carol Davila din București.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prof. univ. dr. Horia Orban, directorul științific al programului, membru marcant al ortopediei naționale și internaționale, a apreciat disponibilitatea și interesul real al noii generații de studenți atât pentru specialitatea de ortopedie și traumatologie, cât și pentru medicină în general. Sub coordonarea sa sunt abordate în clinică majoritatea patologiilor ortopedice. În cursul unui an, au fost efectuate peste 450 de implanturi endoproteice de primă intenție și de revizie, 200 de interveții artroscopice, 100 de intervenții chirurgicale tumorale și au fost tratate peste 500 de cazuri de fracturi.

În vederea instruirii practice, s-au achiziționat din fondurile alocate proiectului materiale sanitare, consumabile și echipamente în valoare de 200.000 de euro. De asemenea, din fondurile alocate proiectului, s-au acordat 150 subvenții a câte 900 lei și 15 premii în bani (de câte 2.000 lei). Am apreciat interesul studenților pentru activitățile organizate de către medicii responsabili din Clinica de Ortopedie și considerăm că beneficiul major al acestui proiect, dincolo de însușirea unor cunoștințe teoretice și practice peste nivelul celor din stagiile de ortopedie din curicula universitară, a constat în identificarea interesului pentru alegerea și construirea unei cariere profesionale în domeniu”, a menționat prof. dr Doina Dimulescu, managerul Spitalului Universitar de Urgență Elias.