Editura Evenimentul si Capital

Strănutul de care atârnă soarta omenirii. Leii au o zi bună, Săgetătorii tendinţe păguboase | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu. Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 0 Comentarii | 2821 Vizualizari

Pe 28 septembrie s-au născut Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni, Peter Finch, Georges Clemenceau, Gheorghe Dima, Anton Sinceac, Aristide Caradja, Valeriu Râpeanu, Vasile Pârvan, Leonida Teodorescu, Sorin Gheorghiu.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Hariton Mărturisitorul şi Proorocul Baruh. Zi de post.

În „Kalendar” ziua de 28 septembrie este ultima zi din primul festival, de toamnă, al Lupilor. A împrumutat, sau a dat, numele din calendarul creştin: Haritonul. Fiind şi miercuri, ziua lui Mercur-Hermes, un zeu care nu se întrecea cu munca, este mare pericol dacă lucrezi, mai ales cu unelte ascuţite. Femeile, mai ales, ţin Haritonul, ca să nu le crape călcâiele! (Olteanu, Speranţia)

Pentru că este ziua de naştere a Brigittei Bardot să-i spunem. La mulţi ani! Şi să-i revedem filmele, poate aşa o s-o înţelegem mai bine. Vedeţi, oamenii ca ea, care încercă să-i convingă pe ceilalţi să salveze vieţi, nu este vorba strict de căţei, poate fi vorba de pisici, veveriţe, cămile, negri, evrei, gay, ei bine acei oameni încercă că-i salveze de fapt pe cei care vor să ucidă, pe cei sunt pentru omor. Să le salveze omenia, să-i rezoneze să redevină oameni.

Cine se limitează la un exemplu, la un caz nefericit, cere răzbunare de fapt, aplică legea sălbatică a talionului, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, atitudine care nu are nimic de a face cu un om civilizat, european, creştin!

Brigitte Anne-Marie este pe aceiaşi parte dreaptă a spectrului politic francez pe care se află patrioţii şi cei care chiar le pasă de soarta ţării şi a poporului şi doresc păstrarea tradiţiei şi a identităţii naţionale.

Da, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, am stat astă noapte ca să văd prima confruntare directă televizată dintre Hillary şi Donald. Pentru mine nici nu este greu, pentru că aproape în fiecare noapte vorbesc cu rudele din State, Canada şi Brazilia începând cu ora două noaptea, atunci cam ies ei de la serviciu şi ajung acasă.

Sunt destui analişti politici care au întors pe o parte şi pe alta confruntarea celor doi. Eu o să vă povestesc ce s-ar fi întâmplat dacă Hillary ar fi tuşit, ce zic eu, strănutat, în direct. Donald Trump avea pregătit totul. „Bless you! Domnă Clinton, văd că nu vă simţiţi prea bine. Nu aţi dori să schimbaţi cursa către Casa Albă, cu cursa către spital? Pentru că oamenii bolnavi stau în spital, nu în biroul oval!”

Iar mitocanii, redneck, ar fi apreciat mult gluma nesărată a lui Donald. Mitocanii formează un grup compact din populaţia americană, cu reacţii previzibile. O parte din ei, cam 20% din votanţi, sunt nehotărâţi. Ţinta lui Donald Trump! Donald mai are cum să crească în intenţia de vot, Hillary şi-a cam atins plafonul.

Să vă fie clar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, dacă aş fi în America şi aş fi american aş fi fost republican, fără nicio îndoială. Sunt republican! Toată familia mea din State, cei naturalizaţi, sunt republicani. Prietenii mei, americani vechi, sunt republicani! Sincer, aş vrea să câştige Donald Trump, pentru că el, fanfaronul, va păstra pacea mondială. Câinele care latră, nu muşcă! Dar ştiu eu ce ştiu! Am citit undeva că nu ştiu ce profesor ar fi spus că urmare unui algoritm Donald o să iasă câştigător şi că a ghicit nu ştiu câţi preşedinţi până acum. Bullshit, vax de vax! Profesorul ăla nu are nume, deci nu există, probabil este o intoxicaţie de campanie!

Singura şansă a lui Donald să ajungă preşedinte este ca domna Clinton să cadă din nou bolnavă, sau să tuşescă în direct. În echipa lui Donald, după ce lui Hillary i s-a spus „Hillary mincinoasa” acum i se spune „Hillary cea plină de cheaguri” – evident, o măgărie care nu poate fi făcută public.

Gurile rele spun că nu a fost vorba de nicio pneumonie a doamnei Clinton pe 11 septembrie ci de o stare de lipotimie provocată de efortul imens al campaniei şi de energizantele şi transfuziile administrate. Nu îţi revii după o pneumonie după câteva zile, ştiu din proprie experienţă, am făcut dublă pneumonie în Tibet.

Spuneam că profesorul ghicitor de preşedinţi nu există, ceea ce există sunt întâlnirile Bilderberg, Marea Lojă Mamă, Clubul de la Roma, Prietenii Muzicii, Vigilenţii din Virginia şi încă câteva denumiri care nu o să vă spună nimic. Acolo, atunci şi cei în drept au hotărât ca doamna Hillary Clinton să fie cel de al 45-lea preşedinte, prima preşedintă, de fapt, a Statelor Unite ale Americii! Sigur, dacă nu o apucă tusea în direct!

Vedeţi cum soarta lumii poate să atârne de un strănut? Dar să vedem ce o să mai aducă pisica mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC    Se pare că îţi regăseşti echilibrul şi bucuria de a trăi! Motivul este că te odihneşti mai mult, primeşti veşti bune, te întâlneşti cu oameni interesanţi şi nu te mai enervezi degeaba! Dupa orele de la serviciu este bine să te duci undeva unde să te relaxezi şi vezi şi tu lumea ce mai face. O zi potrivită sa iei iniţiative curajoase, atât in domeniul tău de activitate, cât mai ales in relaţiile tale sentimentale. Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna astăzi. Discuţii aprinse cu cineva de la care vrei să obţii ceva important. Discuţia însă nu se finalizează, aşa că trebuie să mai încerci.

TAUR   O dimimeaţă aglomerată. Onorează promisiunile făcute. Supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. Relaxeză-te pe seară, poate la un film nou, poate muzică bună. Astăzi eşti tare înclinat să rişti, fie că-i vorba de slujbă, bani sau o relaţie amoroasă. Lasă pe mâine, noaptea e un sfetnic bun. Primeşti, din nou, nişte veşti aşa-şi-aşa. Odihneşte-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze.  Evita cafeaua, tutunul, piperul, orice te-ar irita si mai mult. Nu esti in cea mai buna dintre zile, mai bine astazi tine regim si mediteaza, configureaza, filozofeaza, da curs comoditatii şi artei de a te simti bine!

GEMENI   Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Zi favorabilă cumpărăturilor de sezon rece, proviziilor şi achiziţiilor de toamnă. Zi favorabilă corespondenţei, scrie, vorbeşte, socializează, comunică! Doar te pricepi la aşa ceva! O dimineaţă aproape liniştită, fără prea mult de lucru şi fără complicaţii. La prânz, posibilă şi neaşteptată schimbare de program. Ai un prilej să te evidenţiezi profesional. Foloseşte-l, cu speranţa că o să iasă şi bani, nu numai laude. O veste bună de departe. Azi orice angajament, orice regulă devine brusc o povară. Până diseară îţi trece şi vei fi din nou ironic. Totuşi, o veste bună!

RAC   În jurul tău se încinge tărâţa! Dragoste, sau bani? Sau... politică? Maimuţele nu au nevoie de multe motive ca să se păruiască! Tu stai în colţult tău şi nu te lăsa atras în scandal! O zi bună, mai ales pentru Răcuţe.  Ziua este favorabilă Racilor care lucrează cu copii, sau au copii. Vorbeşte, joacă-te cu copii, nu-i lăsa să se înstrăineze prematur. Şi aşa lumea este cum este, oferă iluzia unei copilării fericite de care copii să-şi amintească cu plăcere mai târziu. Fii generos, chiar dacă minţi!  Astăzi eşti, din punct de vedere emoţional, mai sensibil. Fii atent la promisiunile care le faci, mai ales nu exagera.

LEU    O zi bună! Ai ocazia să mai adaugi trofee la colecţia ta. Dar mai întâi, trebuie să asculţi ce mai bârfeşte jungla. S-ar putea să nu-ţi placă să ştii... dar Leul află întotdeauna ultimul! O veste bună. Primele ore ale zilei de muncă nu iţi sunt colosal de prielnice, dar cu moderaţie şi calm vei evita neplăcerile. Sigur, dacă nu eşti la şcoală – la şcoală apar alt tip de probleme! Nu promite nimic. Astăzi trebuie să alegi cu grijă modul de abordare a problemelor tale sentimentale. Este bine să fii convingător dar şi rabdător. Nu toate noutăţile trebuie spuse in gura mare, trebuie sa dai dovadă de mai multa diplomaţie şi tact in relaţiile cu colegii tăi.

FECIOARĂ  Domeniul sentimental este favorizat! Sănătatea este bună, dar trebuie să eviţi schimbările bruşte de temperatură şi supraveghează regimul alimentar. O veste bună şi o posibilă seară plăcută. Astăzi, în mai multe ocazii trebuie să dai dovadă de diplomaţie ca să eviţi conflictele, fără motiv şi inutile, de altfel. Fereşte-te de prietenii sau relaţii noi, aspectele negative, multele aspecte dezavantajoase, nu te avantajează. Nu fii naiv, nu da crezare bârfelor, mai ales daca sunt evident opera unor persoane interesate sau dornice de avantaje sau glorie cu orice preţ.

BALANŢĂ   O zi bună şi/sau productivă. Una din zilele favorabile care te fac să te simţi bine. Poziţia lui Venus, protectoarea zodiei, a lui Marte şi a Lunii indică succes şi pe plan sentimental. După o periodă mediocra ai o zi mai bună. Realizări mici, însă pline de bucurii. Te simţi bine şi faci planuri de viitor.  Astăzi poţi profita de un chilipir curat, şi/sau poţi culege o parte din profiturile ce provin din aranjamentele altora. Nu trebuie să schimbi nimic din ceea ce ai de gând să faci. Dacă ai luat o hotărâre, apoi ţine-te de ea. Sigur, dacă vezi că nu merge şi nu merge, nu trebuie să dai cu capul în zid, schimbă modalitatea de abordare!

SCORPION   Sunt favorizate numai activităţile de rutină, evită orice schimbare de program sau de tabiet. Lasă lucrurile să se petreacă natural, de la sine. Nu interveni, nici măcar cu un sfat! Posibile schimbări în registrul sentimental şi veşti plăcute. Noi prietenii sau relaţii pot face ziua interesantă. Zâmbeşte larg, spune o vorba buna şi mai câştigi un prieten. Nu trebuie sa călătoresti, iar dacă totuşi eşti obligat să pleci undeva astăzi trebuie sa fii foarte atent, in special la bagaje. Ai o propunere, mai veche, să câştigi mai mulţi bani. Toate felurile de a caştiga bani sunt la fel de onorabile pentru un om cinstit.

SĂGETĂTOR    Astăzi ai tendinţa păguboasă să te subestimezi, să îţi plângi de milă. Din fericire, cei dragi, prietenii, familia, "îţi umflă cauciucurile" şi poţi să mergi în direcţia bună şi corectă! O dimineţă bună, în care ai spor. Mai multe obligaţii uitate se fac simţite spre sfârşitul zilei. Dragostea e bine aspectată. Astăzi evita schimbările bruşte de program şi mai ales nu lasa colegii de la serviciu sau rudele apropiate să aibă iniţiative păguboase şi să-ţi facă “program”. Cu toate că este o zi bună, evită nepăsarea şi nerăbdarea. Fii prudent şi precaut, mai ales în mijloacele de transport în comun!

CAPRICORN     Dimineaţa mai puţin favorabilă în ceea ce priveşte munca. Nu risca! Seara o poţi petrece în mijlocul familiei şi al prietenilor discutând cum ultimile evenimente influenţează viaţa ta. Astrele, totuşi, te favorizează. În special în domeniul familiei.  Oferă-ţi bucuria unei seri într-un cadru mai puţin convenţional.  Oricum, eşti cam plictisit şi ceva nou sigur iţi face plăcere. Eşti avantajat mai ales în domeniul dragostei fie că eşti familist sau nu. Bate şi ţi se va deschide, caută şi vei găsi. Zâmbeşte şi vei fi mereu bine primit!

VĂRSĂTOR   Ai probleme în planificarea programului tău.  Abordarea sistematică a situaţiei iti furnizeaza datele necesare rezolvarii. Dacă vezi că nu te descurci, cere ajutor, nu mai amâna inutil! O problemă personală îşi poate găsi astăzi rezolvarea, ceea ce consideri o mare victorie. Atenţie, să nu te culci pe lauri! Este mai plăcut să stai cu un prieten şi să vorbiţi vrute şi nevrute, decat să te duci la cine ştie ce cantina populara. Astăzi, în a doua parte a zilei, posibile tensiuni ca urmare a unor veşti nu tocmai bune. Nu te descuraja. Necazul ţine numai azi, mâine – altceva!

PEŞTI   Un obstacol care pare că este obositor de trecut, schimbarea anotimpului te-a marcat ceva mai mult. Nu da înapoi, nu amâna, cere ajutor dacă nu se poate altfel, dar rezolvă neapărat astăzi! Transformări în bine, la serviciu şi acasă. O veste bună, de la rude sau prieteni de departe. Astăzi - calm şi diplomaţie în relaţiile cu cei apropiaţi.  Lăsă lucrurile să se aşeze singure şi nu interveni în niciun fel. Se întâmplă lucruri, care te avantajează pe termen lung. Nu fii leneş, insistă acum, pentru că eşti într-o perioadă relativ favorabilă.
Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:47 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 08:16 LIVE. MAREA BRITANIE SUB TEROARE. Cel puțin 22 persoane au murit iar alte zeci au fost rănite - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate