Editura Evenimentul si Capital

Strănutul de care atârnă soarta omenirii. Leii au o zi bună, Săgetătorii tendinţe păguboase | Horoscopul lui Dom' Profesor

Radu Ştefănescu. Horoscopul lui Dom' Profesor
Autor: | | 0 Comentarii | 2857 Vizualizari

Pe 28 septembrie s-au născut Brigitte Bardot, Marcello Mastroianni, Peter Finch, Georges Clemenceau, Gheorghe Dima, Anton Sinceac, Aristide Caradja, Valeriu Râpeanu, Vasile Pârvan, Leonida Teodorescu, Sorin Gheorghiu.

În calendarul creştin ortodox sunt Sfinţii: Hariton Mărturisitorul şi Proorocul Baruh. Zi de post.

În „Kalendar” ziua de 28 septembrie este ultima zi din primul festival, de toamnă, al Lupilor. A împrumutat, sau a dat, numele din calendarul creştin: Haritonul. Fiind şi miercuri, ziua lui Mercur-Hermes, un zeu care nu se întrecea cu munca, este mare pericol dacă lucrezi, mai ales cu unelte ascuţite. Femeile, mai ales, ţin Haritonul, ca să nu le crape călcâiele! (Olteanu, Speranţia)

Pentru că este ziua de naştere a Brigittei Bardot să-i spunem. La mulţi ani! Şi să-i revedem filmele, poate aşa o s-o înţelegem mai bine. Vedeţi, oamenii ca ea, care încercă să-i convingă pe ceilalţi să salveze vieţi, nu este vorba strict de căţei, poate fi vorba de pisici, veveriţe, cămile, negri, evrei, gay, ei bine acei oameni încercă că-i salveze de fapt pe cei care vor să ucidă, pe cei sunt pentru omor. Să le salveze omenia, să-i rezoneze să redevină oameni.

Cine se limitează la un exemplu, la un caz nefericit, cere răzbunare de fapt, aplică legea sălbatică a talionului, ochi pentru ochi, dinte pentru dinte, atitudine care nu are nimic de a face cu un om civilizat, european, creştin!

Brigitte Anne-Marie este pe aceiaşi parte dreaptă a spectrului politic francez pe care se află patrioţii şi cei care chiar le pasă de soarta ţării şi a poporului şi doresc păstrarea tradiţiei şi a identităţii naţionale.

Da, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, am stat astă noapte ca să văd prima confruntare directă televizată dintre Hillary şi Donald. Pentru mine nici nu este greu, pentru că aproape în fiecare noapte vorbesc cu rudele din State, Canada şi Brazilia începând cu ora două noaptea, atunci cam ies ei de la serviciu şi ajung acasă.

Sunt destui analişti politici care au întors pe o parte şi pe alta confruntarea celor doi. Eu o să vă povestesc ce s-ar fi întâmplat dacă Hillary ar fi tuşit, ce zic eu, strănutat, în direct. Donald Trump avea pregătit totul. „Bless you! Domnă Clinton, văd că nu vă simţiţi prea bine. Nu aţi dori să schimbaţi cursa către Casa Albă, cu cursa către spital? Pentru că oamenii bolnavi stau în spital, nu în biroul oval!”

Iar mitocanii, redneck, ar fi apreciat mult gluma nesărată a lui Donald. Mitocanii formează un grup compact din populaţia americană, cu reacţii previzibile. O parte din ei, cam 20% din votanţi, sunt nehotărâţi. Ţinta lui Donald Trump! Donald mai are cum să crească în intenţia de vot, Hillary şi-a cam atins plafonul.

Să vă fie clar, dragi lupi, padawani şi hobbiţi, dacă aş fi în America şi aş fi american aş fi fost republican, fără nicio îndoială. Sunt republican! Toată familia mea din State, cei naturalizaţi, sunt republicani. Prietenii mei, americani vechi, sunt republicani! Sincer, aş vrea să câştige Donald Trump, pentru că el, fanfaronul, va păstra pacea mondială. Câinele care latră, nu muşcă! Dar ştiu eu ce ştiu! Am citit undeva că nu ştiu ce profesor ar fi spus că urmare unui algoritm Donald o să iasă câştigător şi că a ghicit nu ştiu câţi preşedinţi până acum. Bullshit, vax de vax! Profesorul ăla nu are nume, deci nu există, probabil este o intoxicaţie de campanie!

Singura şansă a lui Donald să ajungă preşedinte este ca domna Clinton să cadă din nou bolnavă, sau să tuşescă în direct. În echipa lui Donald, după ce lui Hillary i s-a spus „Hillary mincinoasa” acum i se spune „Hillary cea plină de cheaguri” – evident, o măgărie care nu poate fi făcută public.

Gurile rele spun că nu a fost vorba de nicio pneumonie a doamnei Clinton pe 11 septembrie ci de o stare de lipotimie provocată de efortul imens al campaniei şi de energizantele şi transfuziile administrate. Nu îţi revii după o pneumonie după câteva zile, ştiu din proprie experienţă, am făcut dublă pneumonie în Tibet.

Spuneam că profesorul ghicitor de preşedinţi nu există, ceea ce există sunt întâlnirile Bilderberg, Marea Lojă Mamă, Clubul de la Roma, Prietenii Muzicii, Vigilenţii din Virginia şi încă câteva denumiri care nu o să vă spună nimic. Acolo, atunci şi cei în drept au hotărât ca doamna Hillary Clinton să fie cel de al 45-lea preşedinte, prima preşedintă, de fapt, a Statelor Unite ale Americii! Sigur, dacă nu o apucă tusea în direct!

Vedeţi cum soarta lumii poate să atârne de un strănut? Dar să vedem ce o să mai aducă pisica mâine, doar este, în definitiv, o altă zi!

BERBEC    Se pare că îţi regăseşti echilibrul şi bucuria de a trăi! Motivul este că te odihneşti mai mult, primeşti veşti bune, te întâlneşti cu oameni interesanţi şi nu te mai enervezi degeaba! Dupa orele de la serviciu este bine să te duci undeva unde să te relaxezi şi vezi şi tu lumea ce mai face. O zi potrivită sa iei iniţiative curajoase, atât in domeniul tău de activitate, cât mai ales in relaţiile tale sentimentale. Simţul tău posesiv ţinut prea mult în frâu se răzbuna astăzi. Discuţii aprinse cu cineva de la care vrei să obţii ceva important. Discuţia însă nu se finalizează, aşa că trebuie să mai încerci.

TAUR   O dimimeaţă aglomerată. Onorează promisiunile făcute. Supraveghează cu atenţie cheltuielile. Nu lua decizii importante. Relaxeză-te pe seară, poate la un film nou, poate muzică bună. Astăzi eşti tare înclinat să rişti, fie că-i vorba de slujbă, bani sau o relaţie amoroasă. Lasă pe mâine, noaptea e un sfetnic bun. Primeşti, din nou, nişte veşti aşa-şi-aşa. Odihneşte-te mai mult, oboseala cronică s-a strâns ca o zgură şi poate să te afecteze.  Evita cafeaua, tutunul, piperul, orice te-ar irita si mai mult. Nu esti in cea mai buna dintre zile, mai bine astazi tine regim si mediteaza, configureaza, filozofeaza, da curs comoditatii şi artei de a te simti bine!

GEMENI   Evită activităţile care nu sunt absolut necesare. Zi favorabilă cumpărăturilor de sezon rece, proviziilor şi achiziţiilor de toamnă. Zi favorabilă corespondenţei, scrie, vorbeşte, socializează, comunică! Doar te pricepi la aşa ceva! O dimineaţă aproape liniştită, fără prea mult de lucru şi fără complicaţii. La prânz, posibilă şi neaşteptată schimbare de program. Ai un prilej să te evidenţiezi profesional. Foloseşte-l, cu speranţa că o să iasă şi bani, nu numai laude. O veste bună de departe. Azi orice angajament, orice regulă devine brusc o povară. Până diseară îţi trece şi vei fi din nou ironic. Totuşi, o veste bună!

RAC   În jurul tău se încinge tărâţa! Dragoste, sau bani? Sau... politică? Maimuţele nu au nevoie de multe motive ca să se păruiască! Tu stai în colţult tău şi nu te lăsa atras în scandal! O zi bună, mai ales pentru Răcuţe.  Ziua este favorabilă Racilor care lucrează cu copii, sau au copii. Vorbeşte, joacă-te cu copii, nu-i lăsa să se înstrăineze prematur. Şi aşa lumea este cum este, oferă iluzia unei copilării fericite de care copii să-şi amintească cu plăcere mai târziu. Fii generos, chiar dacă minţi!  Astăzi eşti, din punct de vedere emoţional, mai sensibil. Fii atent la promisiunile care le faci, mai ales nu exagera.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Horoscop

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate