Editura Evenimentul si Capital

Ştirea nu este ca Ponta a fost declarat oficial hoţ intelectual. Ştirea e ca a fost nevoie de patru ani şi o luna pentru asta

Mălin Bot
Autor: | | 23 Comentarii | 2126 Vizualizari

Victor Ponta este de astăzi oficial şi irevocabil un hoţ intelectual. A fost beaking news acest subiect la televiziunile de ştiri şi în online, din momentul când instituţia responsabilă a făcut anunţul. Ştirea nu este că Ponta e plagiator. Ştirea e că ne-au trebuit patru ani pentru a confirma un adevăr simplu şi asta ne arată că România mai are un drum lung până la normalitate.

În 18 iunie 2012 a fost publicat articolul din revista Nature care arata cum a plagiat fostul prim-ministru în lucrarea de doctorat. Hoţia intelectuală fusese comisă in 2003, cu complicitatea infractorului Adrian Năstase care a fost îndrumătorul lucrării ştiinţifice a impostorului academic Ponta.  

„Ponta şi-a obţinut doctoratul la Universitatea din Bucureşti în timp ce era Secretar de Stat în cabinetul Adrian Năstase, care a fost şi supervizorul lucrării sale de doctorat”, a scris autorul articolului din Nature.

În 20 iunie 2012 ziarul german Frankfurter Allgemeine Zeitung a prezentat aceleaşi informaţii.

Jurnalistul  Karl-Peter Schwarz, a spus că acest caz este mai grav decât cel al politicienilor plagiatori din Germania şi Ungaria, întrucât aceştia din urmă „nu ar fi copiat pagini întregi ale tezei, aşa cum a făcut el”.

Furtul intelectual comis de Ponta ne-a făcut de râs din Marea Britanie până în India si din Spania până în America Latină. Toate publicatiile mari au preluat-o.  Românii au aflat din presa noastră punctual cum a furat Ponta. Au văzut pagini după pagini preluate cu copy – paste. În mod normal atunci trebuia să rămână Ponta fără titlu şi subiectul să intre în istorie.

Pentru că trăim în România şi Ponta era pe val, ajungând prim-ministru şi apoi candidat la preşedinţie, lucrurile au mers într-o direcţie jenantă, jalnică, revoltătoare. Ajunşi la puterea guvernamentală şi parlamentară, reprezentaţii PSD au pus constant presiune pentru a-l scoate pe Ponta  basma curată.

Toată ţara şi lumea întreagă l-au văzut pe hoţ cu găinile furate în braţe, prins în flagrant noaptea pe uliţa satului. Pozat şi filmat. Ce a făcut România?
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Opinii EVZ

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate