STENOGRAMELE CORUPŢIEI DE LA CFR. Gruia Stoica, către Doru Boştină: "Cine este mai influent acolo, Fenechiu sau Găurean?" "Eu vă dau 3 milioane. Dar nu le ceri o dată. Ți le dau anual 1 milion… 1 milion!"

STENOGRAMELE CORUPŢIEI DE LA CFR. Gruia Stoica, către Doru Boştină: "Cine este mai influent acolo, Fenechiu sau Găurean?" "Eu vă dau 3 milioane. Dar nu le ceri o dată. Ți le dau anual 1 milion… 1 milion!"

Omul de afaceri Gruia Stoica i-a dat avocatului Doru Boştină trei milioane de euro, pentru a afla, prin intermediul acestuia, ce preţ oferă CFR Marfă la licitaţia pentru transportarea cărbunelui în beneficiul Complexului Energetic Oltenia, susţin procurorii anticorupţie.

Potrivit mai multor interceptări făcute de DNA, Gruia Stoica încerca să ajungă la numele grele din Ministerul Transprturilor.  Inițial, Gruia Stoica l-a întrebat pe  Doru-Cătălin Boștină dacă, se mai află în relații bune cu fostul secretar de stat din Ministerul Transporturilor din anul 2013 („Zi-mi şi mie tu erai pe bune cu un secretar de stat de la Transporturi, Găurean”).

  • STENOGRAMELE CORUPŢIEI DE LA CFR. SMS-ul lui Gruia Stoica, către Relu Fenechiu: „5 minute”. „Din CFR cineva cunoscut merge acolo cu un singur plic!”

Urmarea a răspunsului afirmativ al lui Doru-Cătălin Boștină, Stoica Gruia a continuat, fiind interesat „cât de bine îl mai strunește pe directorul de la Transporturi, pe ăla mare”(n.n. referire la, directorul general al C.F.R. Marfă). Doru-Cătălin Boștină nu a fost capabil să ofere un răspuns concret dar a promis că „se va ocupa”.

  • CORUPŢIE LA CFR. Directorul CFR Marfă, implicat în dosarul lui Gruia Stoica, în comă la Spitalul Elias, după ce a făcut accident vascular cerebral!

Următoarele replici ale celor doi trădează ce au discutat la întrevederea din data de 22 ianuarie 2014: Stoica Gruia: Cine este mai influent acolo, Fenechiu sau Găurean?(n.n. referire la fostul ministru al Transporturilor, Fenechiu Relu) Doru-Cătălin Boștină: Fenechiu nu mai are cum... Gruia Stoica: Aşteptăm! Găurean era omul lui. Deci  după ce... îţi spun exact, vreau să-ţi fac o propunere. Doru-Cătălin Boștină: Da. Da. Gruia Stoica: Propunerea este că a mai avut un contract. Doru-Cătălin Boștină: Da Gruia Stoica:  Asta înseamnă …scurt…. Doru-Cătălin Boștină: Mă ocup ?! Gruia Stoica: Da, dar nu trebuie să…., deci, trebuie să aflăm...ştii tu… Discuţia a fost reluată, propunerea În contextul aceleiași discuții, Boștină Doru Cătălin a revenit la subiectul inițial și i-a cerut Stoica Gruia lămuriri suplimentarea  referitoare la subiectul pe care urma să îl abordeze la întâlnirea de ziua următoare cu Găurean Călin-Bogdan: „Deci, de la Găurean ce trebuie să mai aflu dacă mai are controlul trebii? De la Găurean trebuie să aflu dacă mai e în controlul trebii? Acolo la Marfă?”. În referire la acest aspect, inculpatul Stoica Gruia i-a detaliat lui Doru-Cătălin Boștină care era de fapt scopul intervenției sale pe lângă numitul Găurean Călin-Bogdan anume, licitație ce urma să fie organizată de CEO la data de 29.01.2014 și care a avea ca obiect „un transport mare de cărbune”:

Ne puteți urmări și pe Google News
  • Gruia Stoica a fost REȚINUT în dosarul Complexului Energetic Oltenia. Omul de afaceri este urmărit PENAL pentru cumpărare de influență

Gruia Stoica:  Da. E o licitaţie peste o săptămână. Boștină Doru-Cătălin: Da. Gruia Stoica:  Marţi. Boștină Doru-Cătălin: Da. Gruia Stoica: Un transport mare de cărbune. Boștină Doru-Cătălin: Da. Gruia Stoica: Ca boul ăsta să vină… Boștină Doru-Cătălin: Să știm preţul… Gruia Stoica: Preţul, să ştim tot, să trimită ăla acolo să trimită un om de-al meu și să-și vadă de treaba lui…la partea asta  suntem… șpăgile. Boştină nu te pune cu mine…cu  ăsta, că nu-i arde Boștină Doru-Cătălin: Da. Gata. Gruia Stoica:  Marţi este licitaţia! Vezi prima data dacă Găurean, dacă e sub mâna lui. Vezi cine-l ia de urechi şi cine-l controlează pe el. Boștină Doru-Cătălin: Am înţeles! Gruia Stoica:  Și să îi facem rost! Boștină Doru-Cătălin: Da. Gata! Da. Gata domne, vorbesc cu omul! Gruia Stoica:  Nu ştie asta adevăratelea de problemele CFR Marfă! Să vedem cine a câştigat, că asta se face o singură data! (neinteligibil, cei doi în același timp) S-o spună acolo, unii nu înțeleg… (limbaj trivial)…de prost ce e…

  • CORUPŢIE LA CFR. DNA explică de ce trebuie arestat Gruia Stoica: „mentalitate infracţională”, „lipsa de scrupule” şi „denaturarea mediului concurenţial”!

Cum s-au negociat "recompensele" Pe fondul aceleiași discuții ambientale, Gruia Stoica i-a făcut cunoscut lui Boştină că pentru „serviciile” sale va fi recompensat cu  3 milioane de euro, eșalonat câte un milion anual: Gruia Stoica:  Eu vă dau 3 milioane . Dar nu le ceri o dată. Ți le dau anual 1 milion… 1 milion Boștină Doru-Cătălin: Da. Acuzaţiile DNA Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA) precizează că Gruia Stoica, proprietarul Grup Feroviar Român (GFR), este urmărit penal pentru cumpărare de influenţă, iar avocatul Doru Boştină, din Baroul Bucureşti, pentru trafic de influenţă.

Dosarul în care sunt vizaţi cei doi este legat de o licitaţie pentru transportarea cărbunelui, organizată de Complexul Energetic Oltenia din Târgu Jiu.

Astfel, potrivit DNA, în mai 2013, SC Complexul Energetic Oltenia (CEO) SA Târgu Jiu a lansat public procedura de licitaţie pentru încheierea acordului cadru şi a contractelor subsecvente având ca obiect "Servicii de transport feroviar de cărbune" pentru sucursala Electrocentrale Craiova II, sucursala Electrocentrale Işalniţa şi sucursala Electrocentrale Turceni.

La 17 ianuarie 2014, SC CEO SA a transmis invitaţii de participare la procedura de licitaţie (cu depunerea în plic a ofertelor, organizată conform normelor interne ale autorităţii contractante) mai multor societăţi, între care CFR Marfă SA şi SC Grup Feroviar Român SA Bucureşti. Licitaţia avea ca obiect prestarea de servicii de transport de cărbune pe o perioadă de trei ani, începând cu 1 aprilie 2014, cu o valoare estimată de 473.068.410 lei (peste 100 milioane euro) fără TVA.