Editura Evenimentul si Capital

STENOGRAME Presiunile făcute de clanul Mondialu față de Mircea Băsescu. DISCUŢIILE ascunse de PROPAGANDA lui Dan Voiculescu

14-06/04izaura_1-465x390
Autor: | | 19 Comentarii | 2333 Vizualizari

”Antena 3” a prezentat noi fragmente de stenograme, susținând că provin din dosarul de șantaj instrumentat de DNA. Aceste înregistrări au fost puse la dispoziția jurnaliștilor, cel mai probabil, de avocatul familiei, Pavel Abraham. El are acces la toate documentele din dosar în calitate de apărător. Transcrierile făcute public nu sunt complete. ”Evenimentul zilei” a dezvăluit că ele sunt mult mai relevante.

Spre exemplu, într-o înregistrare făcută de Mircea Băsescu și transmisă procurorilor DNA, se arată că acesta este amenințat cu dezvăluiri în presă de Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial. Înregistrarea conţine citate clare în care ginerele lui Bercea îl ameninţă pe Mircea Băsescu cu darea în vileag la televiziuni a unor înregistrări.

Ginerele lui Bercea Mondial spune explicit că, dacă nu primeste banii, va acţiona cu scopul de a-l distruge pe Mircea Băsescu şi chiar că va plusa acuzând că şeful statului a primit bani, toate acestea urmând să nu se întâmple dacă fratele preşedintelui acceptă să plătească sumele pretinse de clanul Bercea, în condiţiile stabilite de acest clan.

„Că te-oi face acum să nu mai fii bun toată viața ta”

„Nu-ți dai tu seama… ce s-ar întampla în țara asta? Că tu banii pe care mi… i-ai luat de la mine, i-ai dat și lu’ frati-tu. Păi, îți dai seama ce faci?...... bă nenicule, nu-ți dai seama ce faci?

La toate televiziunile acuma… de la București mă duc. De nu te-oi face de râs… în toată țara asta …să audă pe tot globul…ai văzut că nu erau bani…. să-l scapi”, se arată în documentele de la dosar.

 

Ce spune Codul Penal despre şantaj

1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin.

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-207

 

 

Alte stenograme, așa cum au fost prezentate de postul de televiziune Antena3

 

Anghel Izaura: Naşule, eu dacă mă duc şi dau la DNA şi mata într-o săptămână eşti arestat. Mircea Băsescu: Poftim? Anghel Izaura: Într-o săptămână eşti arestat dacă eu dau filmarea. Îţi garantez milion la milion. Anghel Grinică Ion: Noi nu mergem la televiziuni. Noi mergem  direct în faţă la DNA. Anghel Izaura: La DNA direct! Anghel Grinică Ion:La procuror sau la DIICOT şi „uite domne ce am făcut, uite aşa, uite aşa…” Dumneavoastră sunteţi şi filmaţi şi când i-aţi spus lui Florin că i-aţi dat bani şi lui fratele dumneavoastră, Traian. Constantin Marius: Sunteţi filmaţi şi banii şi tot! Anghel Grinică Ion: Vă arăt filmarea dacă nu credeţi Mircea Băsescu. Măi, cine ştie ce oi fi spus eu, mă? Atâtea s-ar fi putut să le fi spus… na… că eram cu Marian. Ştii… să vă ajutăm. Pe Marian, să… Anghel Izaura: Eşti filmat, naşule. Şi Doina e filmată. Anghel Grinică Ion: Şi la dumneavoastră acasă, când a fost naşa, eu, mama şi cu Florin şi vorbeam la masa. Şi atunci eşti filmat. Naşule, hai mai bine să găsim o zi. Anghel Izaura: Să găsim o soluţie să nu ajungem acolo. Anghel Grinică Ion: Să ne daţi banii!

Anghel Izaura: „Noi de-asta am venit mereu la Constanţa. Ca să n-ajungem la presă şi la DIICOT”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate