Editura Evenimentul si Capital

STENOGRAME Presiunile făcute de clanul Mondialu față de Mircea Băsescu. DISCUŢIILE ascunse de PROPAGANDA lui Dan Voiculescu

14-06/04izaura_1-465x390
Autor: | | 19 Comentarii | 2329 Vizualizari

”Antena 3” a prezentat noi fragmente de stenograme, susținând că provin din dosarul de șantaj instrumentat de DNA. Aceste înregistrări au fost puse la dispoziția jurnaliștilor, cel mai probabil, de avocatul familiei, Pavel Abraham. El are acces la toate documentele din dosar în calitate de apărător. Transcrierile făcute public nu sunt complete. ”Evenimentul zilei” a dezvăluit că ele sunt mult mai relevante.

Spre exemplu, într-o înregistrare făcută de Mircea Băsescu și transmisă procurorilor DNA, se arată că acesta este amenințat cu dezvăluiri în presă de Marius Constantin, ginerele lui Bercea Mondial. Înregistrarea conţine citate clare în care ginerele lui Bercea îl ameninţă pe Mircea Băsescu cu darea în vileag la televiziuni a unor înregistrări.

Ginerele lui Bercea Mondial spune explicit că, dacă nu primeste banii, va acţiona cu scopul de a-l distruge pe Mircea Băsescu şi chiar că va plusa acuzând că şeful statului a primit bani, toate acestea urmând să nu se întâmple dacă fratele preşedintelui acceptă să plătească sumele pretinse de clanul Bercea, în condiţiile stabilite de acest clan.

„Că te-oi face acum să nu mai fii bun toată viața ta”

„Nu-ți dai tu seama… ce s-ar întampla în țara asta? Că tu banii pe care mi… i-ai luat de la mine, i-ai dat și lu’ frati-tu. Păi, îți dai seama ce faci?...... bă nenicule, nu-ți dai seama ce faci?

La toate televiziunile acuma… de la București mă duc. De nu te-oi face de râs… în toată țara asta …să audă pe tot globul…ai văzut că nu erau bani…. să-l scapi”, se arată în documentele de la dosar.

Ce spune Codul Penal despre şantaj

1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin. (1).

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

1) Constrângerea unei persoane să dea, să facă, să nu facă sau să sufere ceva, în scopul de a dobândi în mod injust un folos nepatrimonial, pentru sine ori pentru altul, se pedepseşte cu închisoarea de la unu la 5 ani.

(2) Cu aceeaşi pedeapsă se sancţionează ameninţarea cu darea în vileag a unei fapte reale sau imaginare, compromiţătoare pentru persoana ameninţată ori pentru un membru de familie al acesteia, în scopul prevăzut în alin.

(3) Dacă faptele prevăzute în alin. (1) şi alin. (2) au fost comise în scopul de a dobândi în mod injust un folos patrimonial, pentru sine sau pentru altul, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani.

Detalii: http://legeaz.net/noul-cod-penal/art-207

Alte stenograme, așa cum au fost prezentate de postul de televiziune Antena3

Anghel Izaura: Naşule, eu dacă mă duc şi dau la DNA şi mata într-o săptămână eşti arestat. Mircea Băsescu: Poftim? Anghel Izaura: Într-o săptămână eşti arestat dacă eu dau filmarea. Îţi garantez milion la milion. Anghel Grinică Ion: Noi nu mergem la televiziuni. Noi mergem  direct în faţă la DNA. Anghel Izaura: La DNA direct! Anghel Grinică Ion:La procuror sau la DIICOT şi „uite domne ce am făcut, uite aşa, uite aşa…” Dumneavoastră sunteţi şi filmaţi şi când i-aţi spus lui Florin că i-aţi dat bani şi lui fratele dumneavoastră, Traian. Constantin Marius: Sunteţi filmaţi şi banii şi tot! Anghel Grinică Ion: Vă arăt filmarea dacă nu credeţi Mircea Băsescu. Măi, cine ştie ce oi fi spus eu, mă? Atâtea s-ar fi putut să le fi spus… na… că eram cu Marian. Ştii… să vă ajutăm. Pe Marian, să… Anghel Izaura: Eşti filmat, naşule. Şi Doina e filmată. Anghel Grinică Ion: Şi la dumneavoastră acasă, când a fost naşa, eu, mama şi cu Florin şi vorbeam la masa. Şi atunci eşti filmat. Naşule, hai mai bine să găsim o zi. Anghel Izaura: Să găsim o soluţie să nu ajungem acolo. Anghel Grinică Ion: Să ne daţi banii!

Anghel Izaura: „Noi de-asta am venit mereu la Constanţa. Ca să n-ajungem la presă şi la DIICOT”.

Anghel Izaura: Noi de-asta am venit mereu la Constanţa. Ca să n-ajungem la presă şi la DIICOT. Că ştii ce aşteaptă DNA-ul, uite-atâta. Dacă aşteaptă poate o unghie şi noi nu vrem să ajungem acolo. Mai bine daţi-ne banii.

Anghel Grinică Ion: Noi deja suntem toţi la puşcărie. Naşule, hai că facem într-o zi, duminică, mergeţi cu noi la tata şi vorbiţi cu tata faţă în faţă. Băsescu Mircea: Şi asta e o variantă. Anghel Izaura: Ce să vorbească acolo cu tata despre bani, că acolo e asculat tot! Băsescu Mircea: Da´ tata ce ştie? Anghel Izaura: Tata nu ştie nimic. I-a dat tata bani, i-am dat eu, i-a dat mama şi Florin Băsescu Mircea: Da´ unde i-aţi dat banii lu´… La Drăgăneşti? Anghel Izaura: Nu. Aici, la mata, la Constanţa. Anghel Grinică Ion: Aici, la Constanţa. Anghel Izaura: N-am dat un ban la Drăgăneşti. La Constanţa, într-un apartament, a venit o femeie de la bancă. Constantin Marius: Primii bani când s-au dat am fost şi eu atunci. Anghel Izaura: Şi el a fost. A chemat o femeie de la bancă şi ne-am întâlnit într-un apartament, da´ nu mai ştiu să ajung avum acolo unde ne-am întâlnit noi. Băsescu Mircea: Aha. Constantin Marius: Am mers din partea aia, în Constanţa, spre McDonald´s-ul ăla, în partea aia… Anghel Izaura: Când îi dădeam banii lui Marian, Florin l-a filmat şi el dădea în numele tău de  numele lu´ dumneavoastră. „Că-i dau lui banii. Banii ăştia ajunge la Mircea, n-are cum…” Anghel Grinică Ion: „Că o să scape taică-tu. Într-o săptămână, două săptămâni o să scape”

Anghel Izaura: „Uite ce mă enervează… N-ai mata bani! Du-te şi împrumută-te la frate-tu”

Anghel Izaura: Rămâne 50. Şi mai rămâne 230. Şi 30.000 mi-i dai pe 15 iunie. Şi din 200 de mii, îmi mai dai 100 în iulie şi 100 în septembrie. (Pune banii înapoi pe birou) Că aşa nu se poate. Băsescu Mircea: Greu. Mici şanse. Anghel Izaura: (Se întoarce la masa şi se aşază pe scaun. Deci cu ăştia (10.000, n.red.) n-am ce să fac. Constantin Marius: Hai să facem într-un fel măcar. Nu ştiu cum să spun, hai să rezolvăm într-un fel Băsescu Mircea: Mă, mă mai laşi o săptămână-două. Anghel Izaura: Nu pot, naşule. Băsescu Mircea: Taci! Taci din gură mă. Ca să fac eu nişte planuri, să văd eu şi după aia stăm de vorbă amândoi. Că cu tine nu se poate sta de vorbă. Tu eşti mai… Constantin Marius: Înţeleg, mă, naşule, dar pune-te şi dumneata în situaţia noastră. Băsescu Mircea: Băi, tu nu înţelegi că eu n-am bani? Tu nu-nţelegi că n-am? Anghel Izaura: Uite ce mă enervează… N-ai mata bani! Du-te şi împrumută-te la frate-tu. Băsescu Mircea: Cum să mă împrumut, mă, de la frate-miu? Tu crezi că ăla are bani? Să ştii că nică ăla n-are. Constantin Marius: Traian? N-are Traian bani?

Băsescu Mircea: Nu!

Constantin Marius: ´ai, mă!

Constantin Marius: „Naşule, eşti într-o filmare! (...)

Constantin Marius: Naşule, eşti într-o filmare!

Băsescu Mircea: Afacerea voastră!

Constantin Marius: Eşti filmat într-o filmare. Ăsta, cumnată-miu, când venea pe la dumneata, el se făcea că se juca cu telefonul, uite aşa, şi tot filma!

Băsescu Mircea: Foarte bine dacă a filmat, hai să vedem ce-a filmat!

Constantin Marius: Are şi cravată care filmează. Cravată… Cravată cu cameră-n ea! Înţelegi dumneata? Şi are filmarea aia cu…

Băsescu Mircea: Hai să mergem! Gata, am plecat, nu mai stau!

Constantin Marius: Are filmarea când zici dumneata că te duci şi dai banii la Traian şi vorbeşti cu el şi facem ceva şi rezolvăm.

Băsescu Mircea: Bă, fugi de-aici!

Anghel Grinică Ion: Bă, v-aducea şi nişte acte aicea…

Constantin Marius: Să mor dacă te mint!

Băsescu Mircea: Cine ştie ce dracu´ am spus eu ca să…

Constantin Marius: Că eu n-am de ce să mint
Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro
Tema zilei
12:56 ATACUL din MANCHESTER a fost anunțat cu PATRU ORE înainte de a fi comis. Cum și-au bătut joc TERORIȘTII de SECURITATEA BRITANICĂ 12:42 REACȚII din toată lumea la ATACUL TERORIST din Manchester. Ce spun politcienii, artiștii, sportivii. Oasis, Take That și David Beckham se declară DEVASTAȚI 10:56 ISIS după atentatul din Manchester: „Mai avem. Omorâți-i pe toți și peste tot” 10:56 Nicki Minaj, Chris Brown, Taylor Swift şi Cher, printre vedetele care au reacţionat după explozia de la concertul Arianei Grande din Manchester 10:19 DE ULTIMĂ ORĂ. ALERTĂ TERORISTĂ în Londra 09:03 Atacurile TERORISTE care au lovit MAREA BRITANIE din 1998 până în 2017 08:44 Marea Britanie sub TEROARE. Theresa May și Jeremy Corbyn își SUSPENDĂ CAMPANIA ELECTORALĂ 08:30 „Tablou” ÎNGROZITOR al exploziei din Manchester - Panica imensă şi haos de nedescris: oamenii urlau, fugeau şi se împingeau. Mulţi copii singuri care plângeau. 08:27 Măsuri EXTRAORDINARE de SECURITATE la New York, după ATENTATUL de la Manchester 08:26 COBRA intră în acțiune! ÎNTRUNIRE de URGENȚĂ după evenimentele din MANCHESTER 08:16 LIVE. MAREA BRITANIE SUB TEROARE. Cel puțin 22 persoane au murit iar alte zeci au fost rănite - VIDEO și IMAGINI ȘOCANTE 07:53 Marea Britanie sub TEROARE. Cum poți AFLA, pe Facebook, dacă PRIETENII sau RUDELE sunt în siguranță după atentat 07:10 Marea Britanie sub TEROARE. MAE a înființat un TELEFON SPECIAL pentru posibilele VICTIME 06:53 Marea Britanie sub TEROARE. Manchester Arena, locul atentatului, a doua cea mai mare sală de concerte din Europa

Articole salvate