Editura Evenimentul si Capital

STENOGRAME in dosarul 64 DE COMITATE. Extremistul Szocs Zoltan a cerut să se pună 20 de bombe, "să fie fum şi panică". MASCAŢII AU IEŞIT PE STRĂZI ÎN MAI MULTE ORAŞE ALE ROMÂNIEI. Alertă crescută la Aeroportul Otopeni!

De Ziua Naţională a României, la Târgu Secuiesc era programata detonarea a 20 de bombe
Autor: | | 22 Comentarii | 4801 Vizualizari

La atentatul dejucat de autorităţile române, ce a fost plănuit pentru 1 decembrie la Târgu Secuiesc, erau prevăzute a fi detonate simultan 20 de bombe ce ar fi făcut ca lumea să se arunce panicată la pământ şi tragedia să fie relatată de presa internaţională. Procurorii DIICOT l-au reținut pe extremist. Trupele speciale ale Poliţiei patrulează pe străzi în puncte fierbinţi din Bucureşti, Timişoara, Craiova pentru creşterea siguranţei, ne-a comunicat purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne. Deocamdată nivelul de alertă teroristă nu a fost ridicat, fiind în continuare albastru precaut, potrivit SRI. În acest moment în Aeroportul Otopeni a fost crescut nivelul de alertă privind securitatea.

UPDATE 18.05. Magistrații judecători au dispus arestarea preventivă a inculpatului Szocs Zoltan pentru 30 de zile

UPDATE 12.02. Autoritățile române au crescut nivelul măsurilor de siguranță pe cel mai mare aeroport din România, Aeroportul Otopeni. În acest moment, în Aeroportul Otopeni, sunt efective mărite de forțe de ordine înarmate. Poliția de Frontieră, Jandarmerie, forțe speciale antitero. Controalele au fost înăsprite, călătorii fiind verificați cu aparatură specială creată pentru a putea detecta urme de substanțe periculoase.

Pe străzile patriei au fost scoase 37.000 de persoane, angajate în aparatul responsabil de ordinea și securitatea națională.

Foto Nicu Dârdâiac. Forțe de securitate, înarmate, păzesc gurile de metrou și gările

Liderul grupării extremiste "64 de comitate" Szocs Zoltan, reţinut de procurorii DIICOT, va fi dus astăzi la instanţa de judecată cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile. Conform referatului procurorilor DIICOT, Szocs Zoltan avut mai multe discuţii cu membrii grupării, privind organizarea atentatului dejucat ce era planificat pentru a fi declanşat cu prilejul defilării de 1 decembrie, în Târgu Secuiesc.

Potrivit interceptărilor dispuse în dosar, 20 de dispozitive explozive ar fi trebuit să fie declanşate simultan în timpul defilării, iar acestea urmau „să producă mult fum” şi să provoace panică, astfel încât lumea să se arunce la pământ. Gruparea extremistă era sigură că evenimentul tragic ar fi relatat de presa internaţională. „De 1 Decembrie……să montați vreo 20 de bucăți….cu un cronometru….Vă închipuiți, tocmai când defilează......trebuie făcut în așa fel încât să se aprindă mai multe simultan....ar fi mișto să fie fum, ar fi o bombă bună.....parcă văd cum se vor arunca la pământ, n-or să mai facă niciodată, ar fi ceva ce ar difuza și BBC-ul….toată lumea ar vorbi de noi Să se atragă atenția asupra Tg.Secuiesc, să se vadă că celor de aici nu le este teamă”, se arată în referatul cu propunerea de arestare preventivă.

REFERAT DIICOT. ATENTATUL TERORIST EȘUAT DE LA TÂRGU SECUIESC. Steaguri ale Ungariei Mari și broșuri cu caracter iredentist ale Jobbik și HVM au fost descoperite la perchezițiile în cazul instigatorului la terorism Szocs Zoltan

Detonarea bombelor cu telecomanda

Bombele artizanale erau denumite codat pizza. La discuţia liderului cu membrii grupării extremiste, din 10 octombrie, inculpatul terorist dădea indicaţii cum si de unde să se facă detonarea bombelor precum şi cum să-şi asigure alibiul - toţi trebuiau să fie plecaţi din ţară. pentru a nu fi găsiţi de autorităţi. "(...) trebuie să facem în așa fel încât să avem mâinile curate în ziua respectivă.…să fiți plecați undeva….totul trebuie să pornească la statuie, acolo să se capteze semnalul pentru toate, de acolo să pornească totul, acolo să fie primul contact, când se conectează cu antena….acolo unde se duc ei ar trebui să facem……ori la Sfântu, ori în Ciuc…...trebuie să facem o încercare……nu mănânci

(termen codificat pentru D.E.I. – dispozitiv exploziv improvizat - n.n) cu poftă, doar o guști, vezi cum e…mai ales dacă ai rețeta care trebuie pentru

.…înainte să mușcați o bucată mare trebuie să vedeți cum se poate mușca o felie….”.

Loading...
Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Justiţie

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate