Editura Evenimentul si Capital

Stelian Tănase DEZVĂLUIE care este unul din puţinele sale REGRETE legate de TVR

Ce a scris Stelian Tănase, fostul director TVR, pe blogul său
Autor: | | 5 Comentarii | 1812 Vizualizari

Fostul director TVR, Stelian Tănase, demis din funcţie miercuri, a publicat pe blogul personal un articol cu titlul "De ce societatea nu este lăsată singură", în care dezvăluie care este unul din puţinele sale regrete de la TVR.

Stelian Tănase a fost demis, Miercuri, 23 Septembrie 2015, din funcția de director al TVR, după ce plenul comun al Camerei Deputaților și Senatului a respins raportul de activitate cu 115 voturi "pentru" și 222 voturi "împotrivă". 

Scandalul mediatic continuă. Iată ce a postat, ieri, Stelian Tănase pe blogul personal:

"Unul din puține mele regrete legate de TVR este că nu am reușit să alung agenții acoperiți. În ciuda corespondenței purtată cu George Maior (care intr-un interviu recunoscuse existența lor) și Edvard Hellvig, nu am avansat un pas spre curățireaTVR de agenții acoperiți ai diverselor Servicii secrete. Am simțit cît costă la final de mandat la TVR. Mi-am adus aminte zilele astea de ei, pentru că am constatat că s-au activat brusc. Sunt de pe la toate serviciile prin preajmă. Amintesc că nu au relații prea bune între ele. Se calcă  pe picioare cind sunt interesate de o persoană, de o situație. E un nou val după cel precedent cind mai mulți jurnaliști fie s-au denunțat singuri, fie au fost reperați ca agenți de colegi lor și demascați. Din păcate prea puțini dovediți. Impricinații au rămas pe loc și lucrează nestigheriți. Și nu mă refer aici decît la cei care se vintură prin mass-media.

Dacă privești televizorul seară de seară, știrile, talkshow-urile îi vezi că apar la tot felul de emisiuni. În loc să comenteze jurnalistic ei trimit mesaje. Despre imigranți, despre Ucraina, despre Ponta, despre Dragnea, despre Iohannis, despre codul fiscal, despre TVR&Tănase. Ordinele pe unitate sunt străvezii. Respectivii spun ce trebuie spus, vorbesc în interesul unor terți, instituții abilitate. Dacă zapezi pe diverse canale, dai de același mesaj trimis de diferite guri. Unele mesaje sunt explicite, altele prin ricoșeu, unele ne disperă, altele ne mobilizează, altele fac propagandă, altele denunță. Dar seamănă toate ca doua picături, copy-paste. Sunt ca postacii pe facebook care năvălesc la un semnal cu același textuleț. Agenții acoperiți sunt travestiți în moderatori de succes, in invitați ocazionali,  în intelectuali și comentatori serioși, în experți. Ei impinzesc ecranul cu scenariile, alarmele, intoxicările lor.

Unii sunt insă mai sofisticați, nu plutesc solitar în cosmos ca sateliții. Tipii și-au tras așa-zise fundații și asociații. Aparțin unor organizați adhoc. Se prefac că aparțin de societatea civilă. Unii joacă mascarada asta încă din anii 90 – de maximă înflorire a societații civile. Au devenit nume consacrate, s-au branduit, ciugulesc fonduri de pe unde apucă, din UE mai ales – unde se prezintă ca vajnice apăratoare ale unor drepturi și stînguri. Nu ai să le găsești acolo unde ar trebui, activind în societatea civilă, în stradă, ci in birouri confortabile sau mai curind prin hoteluri și aeroporturi. Nu apără libertatea presei decît cînd e vorba de băieții cu ochi albaștri. Nu protestează împotriva abuzurilor sau încălcării legii de către autorități. Vezi intervenția generalui Oprea la TVR. Dar trimit mesaje, manipulează, intoxică. Instituțiile astea brave sunt conduse de niște vajnici și patriotici ofițeri acoperiți și au interese financiare vădite.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate