Editura Evenimentul si Capital

Stavarache i-a cerut lui Căşuneanu să sponsorizeze echipa de handbal locală pentru un certificat de urbanism: „Îi dezastru dacă nu i-l dai, mă!”

14-04/romeo-stavarache-1-465x390
Autor: | | 2 Comentarii | 1169 Vizualizari

Edilul suspendat al Bacăului Romeo Stavarache i-a cerut omului de afaceri Costel Căşuneanu să sponsorizeze echipa de handbal Ştiinţa Bacău pentru a-i eliberara un certificat de urbanism, se arată în rechizitoriul DNA de trimitere în judecată a lui Stavarache.

De altfel, arată anchetatorii, Stavarache depunea eforturi susţinute pentru obţinerea de bani de la diferiţi agenţi economici pentru echipa de handbal, iar, în ceea ce priveşte solicitarea adresată lui Căşuneanu, edilul suspendat s-a folosit de complicitatea lui Constantin Apostol, trimis şi el în judecată în acelaşi dosar.

"Cei doi au profitat şi de împrejurarea că între SC PA&CO International SRL, la care asociat unic este Căşuneanu Costel şi Asociaţia Top Sport mai fuseseră încheiate contracte de sponsorizare sau publicitate în cursul anului 2008, interesul lor fiind ca aceste finanţări să continue. Astfel, în data de 01.07.2008 a fost încheiat între SC PA&CO International SRL şi Asociaţia Top Sport Bacău contractul de publicitate nr. 1387, pentru suma de 50.000 euro. În baza acestui contract, la data de 29.12.2008 a fost achitată suma de 198.245 lei", se arată în actul de sesizare a instanţei, citatd e mediafax.ro.

 

Stenogramele DNA

Potrivit documentului citat, în decembrie 2008, între Romeo Stavarache şi Constantin Apostol are loc o convorbire referitoare în principal la posibilităţile de a obţine fonduri pentru echipa de handbal.

Apostol Constantin: Mă gândeam să vorbesc, să-l chemăm pe Căşuneanu încoace, bă! Stavarache Romeo: Păi, cheamă-l, ia vezi, vorbeşte cu el. Apostol Constantin: Să îl chem pentru mâine? Stavarache Romeo: Cheamă-l pentru mâine, eu sunt aici. Am şedinţă de consiliu, dar... Apostol Constantin: Da' mâine e duminică, băi! Stavarache Romeo: Aa! Mâine? Da, mâine sunt aici. Nu plec nicăieri. Apostol Constantin: Sau mâine, sau luni, hai, începem... Stavarache Romeo: Nu mâine! Mai bine mâine. Apostol Constantin: Ştii, ca să-l prindem şi pe Dragoş, hai să o batem în cuie că dacă discutăm oleacă cu amândoi, măcar ştim o chestie, băi. Stavarache Romeo: Băi, dar la Dragoş nu mai e o problemă. Apostol Constantin: Ştiu, ştiu! Ştiu... Stavarache Romeo: Cu Dragoş am vorbit, stai să vedem dacă ne mai dă vreun ban şi Dragoş! …………………………………………………………………………… Stavarache Romeo: Ne gândim, noi trebuie să facem neapărat, măcar salariile să dăm barem, la băieţii ăştia, au 500 de milioane, noi cât le trebuie? Un miliard jumate, nu? Apostol Constantin: Exact, 500 de milioane de-abia dau... un miliard 700 trebuie salarii. Stavarache Romeo: Un miliard 700? Apostol Constantin: Dacă am... cum să zic? Să dau drumul şi la ăştia, la străini şi n-am plătit nici chiriile, ştii? De aia îmi trebuie un miliard 700 …chiriile la... apartamente, ştii? Mda... hai că vorbim. Bine, te sun! Când te întorci de la Iaşi? Stavarache Romeo: Ei, mă întorc... ia vezi un pic, totuşi vezi ce vrea. El a venit la... la... la… ăsta la... certificat de urbanism! Apostol Constantin: Îhî! Stavarache Romeo: Ştii? Apostol Constantin: Da! Stavarache Romeo: Pentru centru! Dar nu i l-am dat. Apostol Constantin: De ce? Stavarache Romeo: Pentru că nu i-l dau, de exemplu. Îţi spun eu. Apostol Constantin: Îi dezastru dacă nu i-l dai, mă!

Conform rechizitoriului, din această convorbire reies două aspecte importante.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Justiţie

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate