Editura Evenimentul si Capital

Start Sărbătorilor de Iarnă. Când vor fi aprinse luminiţele în Bucureşti şi care este programul Târgului de Crăciun din Piaţa Constituţiei

Autor: | | 0 Comentarii | 319 Vizualizari

Anul acesta, peste trei milioane de beculeţe de tip LED vor împodobi Capitala cu ocazia sărbătorilor de iarnă, pe un traseu de 29 kilometri, în 52 locaţii. Acestea se vor aprinde în data de 1 decembrie, odată cu iluminatul public. În premieră pentru Bucureşti, şi Centrul Istoric va fi iluminat festiv anul acesta

Astfel, vor fi decorate bulevardele principale din Capitală, dar şi mai multe intersecţii  cum ar fi: Şoseaua Colentina cu Şos. Ştefan cel Mare, Şos Colentina cu  Doamna Ghica, Calea Moşilor cu Bd. Dacia, Mihai Bravu cu Str. Baba Novac, Bd. Unirii cu Str. Traian şi Bd. Cantemir cu Bd. Mărăşeşti.

Târgul de Crăciun, în Piaţa Constituţiei

Devenit deja o tradiţie a Capitalei, Târgul de Crăciun deschide oficial sezonul Sărbătorilor de Iarnă din Capitală. Organizat în acest an în Piaţa Constituţiei, Târgul de Crăciun îi întâmpină pe vizitatori cu o serie de atracţii care celebrează Crăciunul autentic românesc: spectacole artistice, Casa lui Moş Crăciun, patinoar, carusel, personaje de poveste, bucate tradiţionale şi daruri de sărbători. Târgul de Crăciun Bucureşti are loc în perioada 1 - 30 decembrie 2016 şi poate fi vizitat zilnic, în intervalul orar 10:00 - 22:00.

Peste 100 de căsuţe

Cele peste 100 de căsuţe ale Târgului de Crăciun vor aduce în stradă bucătăria autohtonă, obiecte artizanale şi decoraţiuni de Crăciun. În acest an, căsuţele au fost grupate pe categorii, precum: Handmade, Colţul de decoraţiuni, Fabricat în România, Zona culinară sau Dulce de Crăciun.

Casa lui Moş Crăciun

Casa lui Moş Crăciun va fi deschisă în perioada 1 - 24 decembrie, în intervalul orar 11:00 – 13:00 şi 17:00 –22:00 şi reprezintă una din surprizele pregătite îndelung şi aşteptate cu nerăbdare de cei mici. Aici, într-un decor magic, toţi copiii se vor întâlni cu Moş Crăciun şi spiriduşii săi. De asemena, cei mici pot face cunoştinţă cu Pacheţica, Prăjiturica, Spiriduşul Poştaş, Meşterul de jucării şi cu Povestitorul, ajutoarele de nădejde ale Moşului, care, prin joacă, află dorinţele copiilor. Tot în acest spaţiu se află şi cutia poştală unde cei mici îşi pot lăsa scrisorile cu dorinţele lor. Moş Crăciun poposeşte în târg în perioada 10 - 24 decembrie, în intervalul orar 11:00 - 13:00 şi 17:00 – 22:00 şi îi aşteaptă cu nerăbdare pe copii, care îi pot spune o poezie şi îl pot cunoaşte mai bine.

Carusel, patinoar şi trenuleţ

Tot în perioada 1 - 30 decembrie, între orele 10:00 - 22:00, părinţii sunt aşteptaţi cu cei mici pentru a se bucura de un carusel de poveste, patinoar în aer liber şi trenuleţ, toate cu intrare liberă.

Campania umanitară

Campania „Dăruieşte, fii mai bun! şi tu poţi fii Moş Crăciun!“ continuă şi în acest an. Vizitatorii pot dona jucării şi cărţi, care vor ajunge la copiii nevoiaşi, în speranţa ca sărbătorile acestora vor deveni mai frumoase.

Spectacole

Pe parcursul evenimentului vor avea loc spectacole susţinute de ansambluri de datini şi obiceiuri din diferite zone ale ţării, grupuri de copii, grupuri de colindători, cântăreţi de muzică populară, artişti consacraţi, trupe cunoscute şi coruri celebre. 

Programul Târgului de Crăciun

Joi, 1 decembrie

18:20 – 18:50 FANFARA MEZZOFORTE (lângă Brad)

18:50 - 18:53 CORUL DE COPII RADIO (Imnul Național)

18:53 - 19:08 CORUL DE COPII RADIO

19:08 - 19:09 INTRO PREZENTATORI

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Fapt divers

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
Loading...

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate