Editura Evenimentul si Capital

SPONSORUL SECRET AL ALINEI GORGHIU. Un senator PNL, care a făcut zeci de milioane de euro din afaceri cu statul, a achitat facturile vizitei în America. UPDATE: RĂSPUNSUL liderului liberal în faţa acestor ACUZAŢII

Iulian Dumitrescu, senator PNL, primul din dreapta imaginii, se pare că a fost extrem de generos cu Alina Gorghiu
Autor: | | 18 Comentarii | 9884 Vizualizari

Jurnalistul Andrei Bădin a publicat pe Flux 24 un material în care susține că a găsit sponsorul din umbra co-președintelui PNL Alina Gorghiu. Este unul din senatorii partidului care a făcut zeci de milioane de euro din afaceri cu statul. După cum știți, recenta vizită a liderilor PNL în SUA s-a remarcat prin scandalul declanșat de prezența în delegația partidului a directorului Antena 3, Mihai Gâdea, fapt dezvăluit din greșeală de Alina Gorghiu și Mihai Gâdea prin publicarea unor poze pe FB. Alina Gorghiu a negat ulterior acest fapt, dar în conferința sa de presă a refuzat să dea amănunte. Singura mențiune a fost aceea că totul s-a plătiti din bani privați.

CITEŞTE ŞI: Senatorul Iulian Dumitrescu: "Fiecare dintre noi şi-a plătit cheltuielile vizitei din SUA din propriul buzunar. Nu sunt sponsorul vizitelor externe ale Alinei Gorghiu"

UPDATE. Alina Gorghiu a transmis redacţiei EVZ un drept la replică referitor la informaţiile publicate de Flux24. Iată ce spune liderul PNL:

"Informațiile pe care le vehiculați fără nicio dovadă cu privire la finanțarea vizitei private pe care am efectuat-o împreună cu soțul meu în SUA sunt complet false. Întrucât este vădită reaua-credință și nu mi s-a cerut în punct de vedere, iau în calcul acționarea în instanță a publicației dumneavoastră. Așa cum am mai afirmat, toate cheltuielile deplasării noastre în SUA au fost suportate exclusiv din fonduri proprii. Vă informăm că acest drept la replică a fost transmis și publicației on-line flux24.ro, de unde ați citat. ", a spus Gorghiu.

Potrivit unui material publicat pe Flux 24, cel care s-a ocupat de achitarea facturilor vizitei în SUA, a fost unul din membrii delegației. Un cvasi-necunoscut, dar extrem de bogat!

Iată un fragment din dezvăluirea lui Andrei Bădin:

(...)Cheia este însă al doilea: un anume Iulian Dumitrescu, senator de Călărași, un personaj necunoscut opiniei publice, care a fost ales în 2012 în Parlament candidând în tandem cu Raluca Surdu, soția directorului RA-APS în prezent suspendat din funcție după ce a fost reținut de DNA. 

Potrivit informațiilor obținute în exclusivitate de FLUX 24, Dumitrescu a achitat deja o parte din datoriile PNL către media din campaniile electorale din anii trecuți. În plus, senatorul ar fi achitat și o excursie în Spania pentru liderul PNL(...)

Chiar dacă potrivit declarației de avere nu ar părea un tip bogat, Iulian Dumitrescu are conexiuni extrem de interesante și, mai ales,este un bun plătitor al facturilor PNL, lucru care l-a remarcat și l-a propulsat la dreapta Alinei Gorghiu și în avionul de America(...)

Neoficial se află în spatele mai multor firme, care au contracte cu statul de sute de milioane de euro în ultimii 10 ani. O adevărată suveică de făcut bani.

Potrivit Registrului Comertului. Dumitrescu a fost asociat la urmatoarele firme, toate radiate în prezent: DELTA CONTCONSULT SRL, DGM AGREGATE SRL, LAUCRIST SRL, LONE SRL, OMEGA PRODUCTION SRL si EURO GRUP DG TRANSPORT SRL.

Iulian Dumitrescu a mai fost acționar la Bucegi Management SRL și SC Antinori SRL(...)

EURO GRUP DG TRANSPORT SRL a facut afaceri cu statul si in perioada in care Iulian Dumitrescu era oficial asociat  și director general, dar și după. Firma de constructii a avut  numai în perioada 2007-2012 contracte cu statul în valoare de 29 de milioane de euro. Cele mai multe au fost încheiate cu Consiliul Judetean Călărași şi cu primării din același județ, dar a mai avut contracte si cu primarii din județele Prahova și Ilfov. În firmă Dumitrescu a fost asociat un timp cu un anume Grigore Vasile Viorel.

Iulian Dumitrescu ii cesioneaza în 2008 partenerului său Grigore Vasile Viorel părțile sale sociale, cum a mai făcut de altfel, potrivit Monitorului Oficial, și în cazul unei alte firme, DELTA CONT CONSULT – S.R.L.

După 2012, Dumitrescu a făcut o grămadă de bani tot de la stat printr-o firmă din comuna Otopeni.

Mai multe amănunte găsiți pe FLUX 24
Alte articole din categoria: Politica

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
ziare.com
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate