Editura Evenimentul si Capital

Spectacolele Naționalului timișorean se joacă în alte orașe

Autor: | | 0 Comentarii | 86 Vizualizari

În octombrie spectacolele produse de Teatrul Național din Timișoarase văd și în alte orașe. Marți, 3 octombrie, de la ora 18, în sala Teatrului Odeon din București, Teatrul Național prezintă spectacolul-eveniment Hamlet după W. Shakespeare, un spectacol de Ada Lupu Hausvater.

”Spectacolul Hamlet, retradus de Peca Ștefan, retrăiește celebra poveste a tânărului prinț al Danemarcei pe ruinele fumegânde ale tragediei de la Colectiv, pe speranțele năruite ale acelor tineri excepționali, captivi „Danemarca” lor - ostilă, rigidă și, mai cu seamă, coercitivă. Dincolo de replică, muzica spectacolului, semnată de trupa Subcarpați, mixând ritmuri  urbane (hip-hop, dubstep etc.) cu teme din folclorul românesc, oferă o direcție de receptare actuală, determinantă,  care contextualizează cu precizie spectacolul”, arată Codruța Popov, consultantul artistic al Naționalului timișorean.

Miercuri, 4 octombrie, de la ora 19, în sala Teatrului Excelsior București, în cadrul TEEN-FEST Excelsior 2017, va avea loc reprezentația cu spectacolul Say it now!, pe un text de Mihaela Michailov și Marcelino Martin Valiente, în regia Marcelino Martin Valiente, un spectacol care explorează problemele tinerei generații prin povestea unui adolescent rătăcit spațiul virtual. Spectacolul a fost realizat în cadrul unui grant finanțat de Norvegia, Islanda, Lichtenstein și Guvernul României și reunește o echipă formată din actorii Flavius Retea, Bogdan Spiridon, Ana Munteanu și Cătălin Ursu, scenograful Brage Jonassen, compozitorul Sebastian Hamburger, coregrafa Gunhild Bjørnsgaard, precum și din Lucian Matei (concept video) și Ovidiu Zimcea (light design).

Vineri 6 octombrie, de la ora 19, Naționalul timișorean prezintă acelașii spectacol , Say it now!, în sala Teatrului „Luceafărul” din Iași în cadrul Festivalului Internațional de Teatru pentru Publicul Tânăr. Și tot vineri de la ora 19,00, Teatrul Național din Timișoara prezintă la Oravița, pe scena Teatrului Vechi,  spectacolul Aeroport de Ștefan Caraman, în regia lui Ion-Ardeal Ieremia, în cadrul Galei Teatrelor Naționale „Oravița 2000”.  Actorii Alina Ilea și Romeo Ioan spun o poveste despre dragoste și însingurare, o poveste născută  într-unul dintre cele mai tranzitorii spații ale existenței contemporane.

Luni, 9 octombrie, de la ora 18, în sala Teatrului Odeon, în cadrul  festivalului FESTin pe Bulevard, organizat de  Teatrul Nottara din București, Teatrul Național din Timișoara prezintă din nou spectacolul Hamlet după W. Shakespeare.

Duminică, 22 octombrie, Naționalul timișorean revine la București. De la ora 18 și apoi de la ora 21, în Sala Studio a Teatrului Național din București, Teatrul Național din Timișoara prezintă spectacolul Rambuku de Jon Fosse, în regia lui Mihai Măniuțiu, în cadrul Festivalului Național de Teatru.

Pagina 1 din 1Stirile zilei

Alte articole din categoria: Cultură

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate