Editura Evenimentul si Capital

Spectacole‬ cu marionete, păpuși, actori și imagini 3D stereoscopice!

Spectacole care reprezintă o experiență unică
Autor: | | 0 Comentarii | 127 Vizualizari

“O mie și una de frontiere (Povestea lui Aladin)” și “Călătorie spre centrul Pământului” de Jules Verne sunt spectacolele care pot fi vizionate la Teatrul Excelsior pe 9 mai, 16 mai și 23 mai.

Spectacole care reprezintă o experiență unică: elemente clasice, elemente noi, inovatoare, combinaţia dintre păpuşi şi imagini 3D! Spectacolele se vizionează cu ochelari 3D activi.

Mai întâi “O mie și una de frontiere (Povestea lui Aladin)”, de Radu Dinulescu, regia artistică Luis Montoto, Trupa Arcadia a Teatrului Regina Maria, imagini 3D stereoscopice create de Armand Richelet Kleinberg. Regizorul Luis Montoto se folosește de tehnica 3D pentru a suprapune păpușile cu decoruri create virtual, în scopul de a aduce o notă de autenticitate. Ideea inovativă încântă publicul foarte tânăr, ajutându-l să devină parte din poveste. Caracterul complex al producției se datorează utilizării unor elemente distincte precum arhetipuri de commedia dell’arte, marionete clasice cu fire și păpuși bunraku. Spectacolul prezintă povestea unui grup de actori ambulanți opriți la trecerea unei frontiere. Pentru a rezolva această problemă, ei improvizează pentru polițistul de frontieră un spectacol de păpuși despre aventurile lui Aladin. Datorită magiei și a umorului din piesă, actorii îl conving pe polițist, dar și pe spectatori, că și-au câștigat dreptul de a traversa frontiera.

Spectacolul este parte a proiectului Itinerances, desfășurat în perioada iulie 2013 — iunie 2015, finanțat de Uniunea Europeană prin programul Cultural European Cultura 2007-2013.

 “Călătorie spre centrul pământului“, după romanul lui Jules Verne, reprezintă o colaborare inedită între trupa de actori a Teatrului Gulliver din Galați cu regizorul Radu Dinulescu și cineastul belgian Armand Richelet-Kleinberg, cel care semnează animația 3D stereoscopică, realizarea montajului a muzicii și a coloanei sonore.

Doi oameni și o călăuză încearcă să ajungă, prin craterul unui vulcan, direct în centrul «incandescent» al pământului, în ciuda tuturor teoriilor științifice. Un subiect pasionant , plin de posibilități pentru un spectacol de teatru care îmbină tehnica cinematografului 3D cu poezia spectacolului viu, cu păpuși și obiecte.

O experiență unică, spectacole care pot satisface gusturile tuturor generațiilor.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Cultură

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate