Editura Evenimentul si Capital

Spectacol de excepţie pentru VETERANI. Brăila a avut “Suflet de erou” pentru militarii în suferinţă care au luptat în Afganistan, Irak sau Bosnia | GALERIE FOTO

Respect pentru "Suflet de erou", la Brăila
Autor: | | 1 Comentarii | 331 Vizualizari


Vezi galeria foto:

Brăilenii au avut parte de un spectacol deosebit, organizat pe scena de pe Esplanada, pe faleza Dunării. „Suflet de Erou 4” organizat de Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos”, în colaborare cu Asociaţia Militarilor Veterani şi Veteranilor cu Dizabilităţi „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie- Izvorâtorul de Mir” (AMVVD) a reușit să aducă alături de militari, numeroși localnici dar și reprezentanți de vază ai județului, în frunte cu prefectul Mădălina Cochino.

O seară de neuitat au petrecut brăilenii care au ales să iasă din case, vineri seara, și să asiste la spectacolul caritabil „Suflet de Erou 4”. Copii, tineri și bătrâni, deopotrivă, au cântat și au dansat, alături de interpreți de muzică populară și de formații artistice. În mod deosebit trebuie remarcată mobilizarea organizatorilor care au reușit să îi aducă, în primele rânduri, pe prefectul, Mădălina Cochino, pe comandantul Garnizoanei Brăila, colonelul Gheorghe Soare, dar și pe alți oameni de vază ai județului Brăila. Pe scenă și lângă scenă, artiștii și spectatorii au făcut „front comun”: au cântat și au dansat, ca într-o zi de sărbătoare, la 157 de ani de la înființarea armei Geniu.

Pe scena de pe Esplanada, de pe faleza Dunării, lângă centrul administrativ al orașului Brăila, au încântat publicul artiști de renume mobilizați de Rodica Crețu, cea care este și directorul artistic al AMVVD. Pentru susținerea militarilor au urcat pe scenă, printre alţii, Alexandru Jidveianu,  Gore Belanschi, Nicoleta și Ștefan Miriuță, Brânduşa și Ninel Stângaciu. De asemenea, au făcut spectacol, în adevăratul sens al cuvântului,  echipa de majorete și ansamblul de dansuri grecești „Pandora” ale Cercului Militar Brăila, muzica militară a garnizoanei Brăila sau grupul folcloric „Pandelașul” al Casei de Cultură a municipiului Brăila.

Alături de organizatori, o mână de ajutor în promovarea spectacolului şi a strângerii de fonduri a venit din partea copiilor. Elevi brăileni, îmbrăcaţi cu tricouri inscripţionate cu numele AMVVD, au dăruit celor prezenţi însemne ale asociaţiei şi pliante prin care promovau scopul nobil al acestei iniţiative de suflet: strângerea de fonduri pentru construirea primului centru de recuperere şi refacere pentru militarii care au avut de suferit în Teatrele de Operaţii.

“Am venit cu sufletul alături de militari. În semn de respect pentru ceea ce reprezintă aceşti oameni pentru Brăila şi pentru România”, a declarat, pentru “Evenimentul zilei”, prefectul judeţului Brăila, Mădălina Cochino.

La rândul ei, Rodica Creţu, cea care i-a mobilizat pe artiştii prezenţi, ne-a declarat: “Am reuşit să aduc, alături de aceşti oameni, prietenii mei artişti, precum Brânduşa şi Ninel Stângaciu, din Buzău, Gore Belanschi, din Brăila,Alex Jidveianu. Sunt artişti de valoare, de muzică populară şi de petrecere. Şi să nu îl uităm pe dirijorul fanfarei garnizoanei Brăila, Gogu Petre. A fost un spectacol reuşit care merită mai multă atenţie decât un anumit gen, manele. Noi, artiştii, apreciem ce au făcut aceşti oameni, ce vor să realizeze prin construirea acestui centru de refacere. Pentru oamenii aceştia care au rămas cu sechele, cu probleme şi nevoi, familii care au rămas fără taţi, soţi sau copii, merită tot efortul şi ajutorul nostru, pentru că ei ne reprezintă cu cinste în lume, mai mult decât au făcut-o mulţi dintre ambasadorii noştrii peste hotare”.

Pagina 1 din 2Alte articole din categoria: Fapt divers

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate