Editura Evenimentul si Capital

Când trece o microfirmă la impozitul pe profit?

437356c9e64703e2138be25a5341cb94
Autor: | | 0 Comentarii | 558 Vizualizari

Specialiștii noștri vă răspund. În fiecare luni, veţi găsi în EVZ o pagină specială sfaturi şi soluţii privind problemele cu care se confruntă firmele din România.

La ce curs de schimb valutar se calculează plafonul de100.000 euro pentru a stabili daca o microîntreprindere devine plătitoare de impozit pe profit?Conform normelor metodologice date în aplicarea art.107.1 din Codul fiscal, cursul de schimb leu/euro pentru determinarea echivalentului în euro a veniturilor realizate de microîntreprinderi este cel comunicat de Banca Naţională a României pentru ultima zi a fiecărei luni a perioadei căreia îi este aferent venitul respectiv. Dacă o microîntreprindere devine plătitoare de impozit pe profit în cursul anului fiscal, se ţine cont de suma achitată ca impozit pe venit? Da. Conform art. 107.1 pct. 10 din H.G. 44/2004, impozitul pe profit datorat de contribuabil, începând cu trimestrul în care s-a depăşit plafonul de 100.000 euro, reprezintă diferenţa dintre impozitul pe profit calculat de la începutul anului fiscal până la sfârşitul perioadei de raportare şi impozitul pe veniturile microîntreprinderilor datorat în cursul anului respectiv. De ce nu mai pot vedea situaţia declaraţiilor depuse? Depunerea declaraţiilor se realizează începând din luna ianurie 2008 fără autentificare. Acest lucru înseamnă că se accesează meniul Depunere declaraţii de pe portalul ANAF şi se transmit declaraţiile. Dar pentru vizualizarea declaraţiilor depuse trebuie să vă autentificaţi, folosind certificatul digital. Dacă administratorul firmei semnează declaraţiile fiscale, cu ce act trebuie să se prezinte acesta? Mai trebuie împuternicire? Dacă administratorul firmei va semna declaraţiile transmise prin internet, atunci va prezenta documentul prin care a fost desemnat administrator, document care, în mod normal, conţine şi atribuţiile administratorului, printre care şi îndeplinirea obligaţiilor fiscale.
  • În fiecare luni, veţi găsi într-o pagină specială sfaturi şi soluţii privind problemele cu care se confruntă firmele din România. Aşteptăm întrebările dumneavoastră pe adresa de e-mail ana.batca@evz.ro, în scris pe adresa redacţiei "Evenimentul zilei" din Bd. Dimitrie Pompeiu, nr. 6, sector 2, Bucureşti, 020337, sau telefonic la numărul 021/202.20.82.

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Taxe & Impozite

libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate