ULTIMA ORĂ. Au fost prinşi 25 DE SPĂRGĂTORI. Operațiune SPECIALĂ împotriva unei BANDE DE HOŢI care AU SPART CASA AMBASADORULUI ROMÂNIEI LA BRUXELLES

ULTIMA ORĂ. Au fost prinşi 25 DE SPĂRGĂTORI. Operațiune SPECIALĂ împotriva unei BANDE DE HOŢI care AU SPART CASA AMBASADORULUI ROMÂNIEI LA BRUXELLES

25 de membri ai găștii de hoți din case şi apartamente au fost reținuți, astăzi, de Poliția Capitalei. Au avut loc 24 de percheziții, în Bucureşti şi în două judeţe limitrofe Capitalei la care au participat 100 de polițiști. Acţiunea survine după ce hoţii au spart şi casa ambasadorului României în Belgia, Ştefan Tinca, din Străuleşti.

Poliţia Capitalei a transmis că a reuşit să pună mâna pe 25 de membri ai reţelei de spărgători. 19 dintre ei sunt audiaţi la Secţia 5 Poliţie iar alţi şase la Serviciul de Investigaţii Criminale (SIC) Sector 1. Acţiunea a demarat azi-dimineaţă, iar poliţiştii au efectuat 24 de percheziţii în judeţele Ilfov, Giurgiu şi în municipiul Bucureşti pentru a pune în executare cele 25 de mandate de aducere întocmite de procurori pe numele membrilor grupării. Acasă la aceştia au fost găsite o parte dintre bunurile furate sau obiecte folosite la spergerile de locuinţe. Rețeaua de spărgători de locuințe acționa în nordul Capitalei, iar prejudiciul este estimat la 150.000 de lei. Rețeaua era monitorizată de câteva luni. Jufuitorii erau din București, Ilfov și Giurgiu. Ei foloseau camioane în care încărcau tot ce găseau în locuința jefuită. Pe lângă bani și obiecte de valoare, spărgătorii luau din locuințe pănă și ferestele termopane sau caloriferele. Mai mult, în locuințe intrau de obicei minori, pentru a nu răspunde în fața legii. Una dintre victime este chiar și un diplomat român. Apartamentele sau casele erau golite în câteva minute, în jur de zece, au mai apreciat anchetatorii. Hoții cunoșteau foarte bine datele despre locuințele vizate. Se duceau cu un camion la locuința respectivă, pentru că furau orice, inclusiv mobilier, calorifere și termopane.

Spargerile au fost comise începând din septembrie 2013. O parte dintre suspecți au fost duși la Secția 5, ceilalți au mers la Poliția sectorului 1. S-au ridicat din locuințele suspecților documente și calculatoare. 

Ne puteți urmări și pe Google News