Sovietul Suprem din Crimeea a votat pentru separarea de Ucraina

Sovietul Suprem din Crimeea a votat pentru separarea de Ucraina

Sovietul Suprem din Crimeea a adoptat astăzi, cu 78 de voturi din 81, o declaraţie specială în care anunţă oficial despre intenţia de a ieşi oficial din componenţa Ucrainei, scrie portalul abcnews.md

În declaraţie se spune că de vină pentru situaţia din ţară se fac “provocatorii politici" Klitschko, Yatseniuk şi Teagnibok, ambiţiile cărora care “au dus la vărsările de sânge". Mai mult, deputaţii din Crimeea spun că nu vor participa la alegerile anticipate din mai şi că din cauza “maidanizării ţării" vor declara ieşirea din componernţa Ucrainei.

Crimeea va ridica problema separării de Ucraina în cazul schimbării puterii legitime, avertizase încă de joi preşedintele parlamentului Crimeei, Vladimir Konstantinov.

“Avem o singură cale - nu două sau trei - şi anume denunţarea deciziei prezidiului CC al PCUS privind transferul Crimeei. O ţară a oferit Crimeea în semn de prietenie, o prietenie seculară, unei alte ţări care se numeşte astăzi Ucraina. Vedem astăzi ce se întâmplă cu această prietenie. Iar dacă ţara în sine încetează să mai existe, atunci îşi încetează valabilitatea şi toate acele acte din trecut, întrucât va fi o istorie politică şi juridică diferită", a declarat Konstantinov, vorbind joi, la Moscova, în cadrul unei întâlniri avute în Duma de Stat (camera inferioară a parlamentului rus) cu facţiunea Partidului Liberal-Democrat (LDPR) al lui Vladimir Jirinovski.

Ne puteți urmări și pe Google News

Preşedintele parlamentului din Crimeea a declarat că pentru adoptarea unei decizii privind separarea peninsulei nu va fi nevoie de “un referendum" într-o primă etapă.