SOV, despre Fondul Suveran de Investiții: ”o idee bună dacă ea se bazează pe onestitate”

SOV, despre Fondul Suveran de Investiții: ”o idee bună dacă ea se bazează pe onestitate”

Din spatele gratiilor, omul de afaceri Sorin Ovidiu Vântu este de părere că inițiativa coaliției de guvernare PSD-ALDE de a constitui un ”Fond Suveran de Investiții” ar putea accelera dezvoltarea economică a țării.

”În atenția coaliției PSD-ALDE. Pe fond, ideea unui fond suveran de investiții menit să accelereze dezvoltarea țării este o idee bună dacă ea se bazează pe onestitate și nu, așa cum există deja suspiciuni majore, pe o altă punguliță de partid. Acordându-vă prezumția de onestitate, vă pun la dispoziție o soluție de constituire și funcționare care să elimine orice suspiciune și care să vă ajute să obțineți rezultate benefice pentru toată lumea. 1. Forma de organizare - fond închis de investiții cu emisie continuă.

2. Banca depozitară - De preferință, Erste Bank sau Raiffeisen.

3. Distribuția prin toate băncile care operează în România

Ne puteți urmări și pe Google News

4. Cenzor - Unul din Big Four, de preferință Deloitte Touche. În România are cea mai bună echipă. 5. Compania de administrare – Acționarii, Exim Bank, CEC”, a scris SOV, într-o postare pe facebook.

Potrivit acestuia, viitoarele investiții în cadrul Fondului ar trebui să fie scutite de impozit pe profit iar drept garanții să fie acceptate unitățile de fond.

El a mai spus că avantajele constiturii unui Fond Suveran de Investiții sunt următoarele: ”a. Structurile de conducere și control asigură o credibilitate dincolo de orice fel de suspiciuni. b. Investitorii vor fi de toate categoriile, de la persoane fizice, la instituțiile cele mai sofisticate. c. Companiile de stat vizate în primă instanță de o decapitalizare masivă și totală pe termen mediu și lung vor avea o poziție financiară infinit mai bună dându-le posibilitatea să investească, iar investiția respectivă să poată fi folosită ca garanție pentru împrumuturi bancare. d. Adunând sume mai mici, dar de la un număr extrem de mare, ținta de 10 mld. euro va fi depășită cu mult în condițiile unei publicități adecvate. e. Sumele alocate publicității vor fi și un ajutor, absolut necesar, pentru structurile de presă și vă vor asigura un nivel convenabil de favorabilitate, din partea lor. f. Investițiile făcute de fond vor anvizaja în exclusivitate profitul, fiind eliminată orice posibilitate de plată a clientelei politice, ori de furt”.

De asemenea, omul de afaceri a mai precizat că în cadrul Fondului vor investi mulți străini care vor determina o scumpire a leului și implicit va afecta exporturile. În ceea ce privește tensiunile diplomatice dintre SUA și Rusia , SOV este de părere că ”la porțile Europei se aud câinii războiului și va curge sânge”.

”La porțile Europei, se-aud cum latră câinii războiului. Americanii au nevoie de noi piețe și au început asaltul decisiv asupra Rusiei, vizând pentru început piața de energie din Europa. Scoaterea de pe această piață a Rusiei și înlocuirea ei cu firmele americane ar fi o dublă lovitură, profituri uriașe pentru americani și anularea uneia dintre cele mai importante surse de venit a rușilor. Neputând organiza o Primăvară Arabă și în Rusia, au decis să înarmeze Ucraina și s-o arunce la gâtul lui Putin, generându-i acestuia și o gravă problemă militară, nu doar una economică. Ceea ce pentru americani este un joc, fără repercursiuni majore în cauză de eșec, pentru ruși e o chestiune de viață și de moarte”, a conchis SOV.