Editura Evenimentul si Capital

Soros și-a dublat cheltuielile pentru lobby în Congresul American. A cheltuit 11 milioane de dolari doar pentru legea imigrației

Autor: | | 5 Comentarii | 2036 Vizualizari

Miliardarul George Soros și-a întențit eforturile financiare pentru activitățile de lobby în acest an. În prima jumătate a anului 2017 doar unul dintre ONG-urile miliardarului de origine maghiară a cheltuit o sumă egală cu cea consumată de tot grupul său în tot anul 2016. Finanțatorul democraților din SUA a crescut cheltuielile pentru lobby pe o serie de probleme externe, inclusiv pe eforturile de a se opune legilor promovate de Ungaria, care sunt descries ca fiind un atac direct la ONG-urile finanțate de el în țara vecină.

Centrul de Politici pentru o Societatea Deschisă, o organizație nonprofit, care se concentrează asupra eforturilor de legislație și care este o entitate separată de grantul acordat de Soros Fundației pentru o Societate Deschisă, a cheltuit aproape la fel de mult în activitatea de lobby în prima jumătate a anului 2017, așa cum a făcut grupul în totalitate Din 2016. Centrul de Politici al Societății Deschise a raportat că a cheltuit 4,6 milioane de dolari în primul semestru din acest an, în conformitate cu rapoartele contabile depuse la Camera Reprezentanților și Senatul din SUA. Grupul are reprezentanți de lobby-ului în Senatul SUA, Camera Reprezentanților, Consiliul Național de Securitate, Departamentul Apărării și Departamentul de Stat.

Soros a extins drastic eforturile sale de lobby în ultimii, inclusiv pe problemele care au fost văzute ca un atac direct împotriva miliardarului de origine maghiară.

A făcut lobby în Congres pentru a convinge Ungaria să renunțe la o lege

Din ianuarie până în martie, grupul lui Soros a făcut lobby pentru trei legi. Din aprilie până în iunie, grupul a făcut lobby pentru 17 aspecte diferite, printre care și proiectul Legii privind organizațiile finanțate din străinătate din Ungaria (LexNGo). Parlamentul Ungariei a aprobat legea care vizează organizațiile finanțate din străinătate în iunie, despre care ungurii au afirmat că "pot amenința interesele politice și economice ale țării și interferează cu funcționarea instituțiilor sale", potrivit textului legii.

Deși legea nu menționează numele Soros, politicienii din Ungaria au spus anterior că vor să "măture" organizațiile legate de Soros. Fundațiile lui Soros au acordat bani unui număr mare de ONG-uri importante din Ungaria. Grupul a spus că proiectul de lege al țării "încearcă să suprime vocile democratice din Ungaria".

De asemenea, reprezentanții grupurilor de interese au abordat aspecte precum Legea privind restricționarea utilizării armelor nucleare din 2017 și Legea privind apărărea națională în domeniul fiscal pentru anul 2018 în SUA, printre altele.

A cheltuit 42 de milioane de dolari pentru lobby în ultimii cinci ani

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate

X