Editura Evenimentul si Capital

Solstițiul de vară. Începe vara. Au râs timp de două stații de metrou. 4.034 de planete, dintre care 11 seamănă cu Terra │ Horoscopul lui Dom’ Profesor

Radu Ștefănescu
Autor: | | 0 Comentarii | 3849 Vizualizari

Solstițiul de vară, este, pentru România, la ora 07:24. Calculele le-a făcut regretatul Harald Alexandrescu, mai am pe undeva foaia îngălbenită de imprimantă cu ace, o foaie cu găurele pe margini. Soarele trece, în mod convenţional, din zodia Gemenilor, în cea a Racului. În „mod convenţional” pentru că, de fapt, real, Soarele se află în constelaţia Taurului şi probabil că va intra în constelaţia Gemenilor pe 23-24 poate chiar 26 iunie. Să nu confundați zodiile cu constelațiile, am spus-o de nenumărate ori.

HOROSCOP Pe 21 iunie s-au născut Jean-Paul Sartre, Benazir Bhutto, Francoise Sagan, Bertha von Suttner, James Short, prinţul William, Andrei Şerban, Puiu Călinescu, Horia Furtună.

În calendarul creștin ortodox sunt Sfinții Iulian din Tars și Afrodisie.

Undeva, în Dacia, care i se spune astăzi, nu se știe de ce, România mai știu unii gesturile și vorbele, ritualul de solstițiul de vară, când Soarele ajunge, pe cer, în vârful ascensiunii sale. Din fericire secrete mari şi grele încă mai ţin, ca cele șapte sigilii, o naţie întreagă să nu fie spurcată şi spulberată de străini răuvoitori!

Acum două-trei mii de ani dacii veneau, se apropiau, iată-i în depărtare! Războinici puternici şi femei frumoase, mândria unei rase nobile, legendare. „Cei mai drepţi şi mai viteji! Îndeplineau și ei, la rândul lor, un ritual vechi de când lumea, de la strămoşii agatârşi. Nu mai ştiau exact toate vorbele şi gesturile, tot ritualul, dar de petrecut, petreceau!

Noaptea solstiţiului de vară era dedicată spiritelor focului. Nimeni nu dormea, toată lumea stătea pe lângă imense focuri de tabără, pentru că cine vedea primul răsăritul de soare în ziua solstiţiului de vară, acela era norocos tot anul şi era cinstit şi admirat de toată lumea.

Se spuneau poveşti vechi de la strămoşi, se cânta, se dansa, se mâncau fripturi delicioase făcute la proţap, se bea vin adevărat şi se legau prietenii.

În Marea Britanie, la Stonehenge, probabil că niște ciudați îmbrăcați în alb o să facă niște gesturi și o să spună niște vorbe inventate de ei. Sunt wicca, nu au nimic comun cu druizii - vechea credință europeană a fost pierdută complet. Oare?

Da... Începe vara. Nu vara astronomică, vara! Calendarul greșește, este decalat față de reperele naturale cu douăzeci de zile. Nu știu de ce, chiar nu știu!

HOROSCOP Dar, dragi lupi, padawani și hobbiți solstițiul este și prilej de bucurie, de veselie. Hai să vă povestesc ce i s-a întâmplat finei mele, Angela, la New York.

Ora opt seara. În metrou. Nu era aglomerație, ora de vârf trecuse. Cam pe la ora asta se întorcea mereu Angela acasă, de la clinică. În New York mai bine folosești metroul pentru că cu mașina nu ajungi nicăieri, stai și stai în aglomerația de nedescris. S-a urcat în vagonul zmângălit hidos cu graffiti și s-a așezat la un scaun distanță de o negre... afro-americană tânără, apetisantă, și îmbrăcată cu țoale de firmă. Îi sună negresei mobilul. Din cotcodăceala ei rezulta că era o veche prietenă de școală care făcea invitațiile pentru un banchet de nu știu câți ani de la absolvire. Apoi fata începe să-și povestească viața. Prietenei și celorlalți călători din metru. Dar, când a ajuns la soți: ”... dragă, fostul era un negrotei fițos și cu ifose, numai gura era de el, actualul este un alb mitocan, care cred că este puțin cam nebun...” tot metroul a izbucnit în râs. Și au râs două stații de metrou. Prea semăna cu ceea ce pățise America cu ultimii doi președinți!

HOROSCOP Astă noapte am încercat noul meu refractor. Este foarte bun, excelent aș putea spune. Așa cum mi-a sugerat un nou prieten, Cristian, noul refractor se va numi Gina, în amintirea pisicuței mele, pe care de mult ce o iubesc mi se pare că s-a transformat în fantomiță. Da, dar și Miki o simte!

Dar, niciodată telescoapele de pe Terra nu se pot compara cu telescopul Kepler, aflat în spațiu, având o vizibilitate perfectă, fără atmosferă. Am primit un raport de la NASA. O să fiu scurt pentru că sunt chemat cu insistență pe Dimineața Astrologilor. Ei bine raportul NASA spune că în timp de un an de zile, exact, telescopul spațial Kepler a evidențiat 4.034 de planete, marea lor majoritate făcând parte din sisteme cu una sau două stele centrale și mai multe planete. Similare cu Sistemul Solar. Kepler a descoperit și două exoplanete, care sunt în spațiu, nu fac parte din niciun sistem. Ciudat, foarte ciudat, asta contrazice cam tot ceea ce știam despre geneza planetelor. Dar, aici este surpriza, s-au descoperit 11 planete solide, poate chiar pietroase, minerale, similare cu Pământul ca dimensiuni, masă și distanță față de astrul central. La distanțe enorme, dar și America era la o distanță enormă până a fost inventată și construită caravela, care i-a permis lui Cristofor Columb să traverseze Atlanticul.

Dragi lupi, padawani și hobbiți vă rog să înțelegeți interesul și entuziasmul meu pentru explorarea cosmică, în special pentru cucerirea lui Marte și a centurii de asteroizi. Suntem în pragul unei noi epoci a descoperirilor geografice. Sigur, nu mai este geografică, este spațială. Așa cum descoperirea și cucerirea Americii a fosta capitală pentru progresul omenirii, tot așa explorarea și ocuparea lui Marte și a centurii de asteroizi va fi un pas enorm înainte. Resurse de neimaginat și o nouă planetă de terraformat ca să devină locuibilă. Marte este noua Americă!

Dacă sunteți de altă părere, sau aveți ceva de spus, scrieți-mi la dom.profesor@gmail.com, așa pot să vă răspund și putem să purtăm un dialog. Nu mai scrieți pe forum, este un obicei prost, nu știu cine l-a inventat, dar, cu siguranță, a fost un psihopat, un borderline.

O să intru pe Dimineața Astrologilor, să văd ce doresc, ce s-a mai întâmplat. Apoi o să continui să descarc filme și seriale. Am găsit un site unde totul este dublat în limba franceză, așa că o să am ciudățenia exotică de a asculta filmele americane în melodioasa limbă a lui Voltaire. Până mâine, când o să constat, dar sunt sigur de pe acum, că este, o altă zi!

⃰ ⃰ ⃰

HOROSCOP

BERBEC Ziua solstiţiului de vară te găseşte pregătit să te lupţi pentru interesele tale. Totuşi, relizezi că nu poţi schimba anumite situaţii, obiceiuri, reguli! Adaptează-te, cu iscusință. Graba şi enervarea, însă, nu au fost niciodată productive. Nici astăzi. Trebuie să dai dovadă de tact, calm şi diplomaţie. Nu te baza pe intuiţie, cel puţin nu astăzi. Încercă să nu te enervezi şi mai ales să nu iei decizii importante. Ai tendinţa logică să amâni nişte lucruri şi până la urmă nu este chiar o idee rea.

TAUR Astăzi trebuie să faci ceea ce ştii tu mai bine, la ceea ce te pricepi în special, este doar solstiţiul de vară! Eşti în criză de timp, mai pe seară, alege ce este important pentru tine! În a doua parte a zilei eşti mai puţin ambiţios şi încăpăţânat decât de obicei şi pari chiar mulţumit de situaţia ta actuală şi de ceea ce ţi se întâmplă. Poţi păcăli pe toată lumea, dar nu şi pe tine însuţi. Simţi nevoia unui grad de libertate personală mai mare, care în sistemul actual „ticăloşit” înseamnă doar bani mulţi. Pe care, evident, nu-i ai pentru că banii sunt la „ticăloşi” şi la „băieţii deştepţi”.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Horoscop

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate