Editura Evenimentul si Capital

Declaraţie şocantă a solistului de la Eagles of Death Metal, scăpat ca prin urechile acului. Vrea să cânte din nou la Bataclan | VIDEO

Eagles of Death Meta. Sursa foto: BBC
Autor: | | 0 Comentarii | 307 Vizualizari

Liderul trupei Eagles of Death Metal spune că vrea să concerteze primul la Bataclan, sala de concerte din Paris vizată de unul din atacurile teroriste din 13 noiembrie, în momentul în care aceasta îşi va redeschide porţile.

Jesse Hughes a declarat pentru Vice că abia aşteaptă să se întoarcă la Paris şi să urce pe scenă. “Prietenii noştri au venit să asculte rock and roll şi au murit. Vreau să mă duc din nou acolo şi să trăiesc”, a precizat Hughes. Membrii trupei au descris recent în detaliu ce s-a întâmplat în acea noapte a ororilor. În momentul în care încerca să fugă din sala în care se trăgea continuu, Hughes a dat nas în nas cu unul dintre terorişti. “L-am văzut pe atacator. Şi-a îndreptat arma spre mine şi a tras dar a nimerit în tocul uşii”, povesteşte Jesse Hughes, insistând că vrea să fie prima persoană care să cânte la Bataclan după ce rănile se vor mai vindeca iar sala se îşi va putea redeschide porţile.

Chitaristul Eden Galindo spune că, iniţial, a crezut că teroriştii sunt o farsă a organizatorilor. A înţeles însă rapid că e vorba despre o situaţie reală extrem de dramatică. “Jesse fugea spre mine şi ne-am refugiat într-un colţ. Habar n-aveam ce inenţii aveau”, spune Galindo. Basistul Matt McJunkins povesteşte că s-a trezit la un moment într-o cameră cu mai mulţi spectatori care încercau, la rândul lor, să scape din clădire. “Câţiva fuseseră împuşcaţi şi sângerau. Am baricadat uşa cu scaune şi un mini frigider. Cineva lăsase acolo o sticlă de şampanie şi ne gândeam că o putem folosi ca armă dacă va fi cazul. (…) Am şi acum în minte imaginea unei femei care fusese împuşcată şi a bărbatului care îi apăsa pe rană. Sângera abundent, dar el reuşea cumva să rămână calm şi o încurajeze”, spune McJunkins. Julian Dorio, aflat la tobe în momentul în care teroriştii au pătruns trăgând în sală, declară că  împuşcăturile au fost atât de puternice încât a căzut de pe scaun. A văzut apoi doi terorişti în faţa scenei care au tras fără pic de ezitare în spectatori.

Eagles of Death Metal a fost fondată în 1990, în Palm Desert, de Jesse Hughes (voce, chitară) şi Josh Homme (chitară, clape, lider al unei alte formaţii celebre, Queens of The Stone Age), membrii permanenţi ai trupei. Homme nu se afla alături de trupă în turneul european, dar a fost extrem de zguduit de tragedia de la Bataclan. 89 dintre spectatorii veniţi vineri seară, 13 noiembrie, la concertul formaţiei americane au fost împuşcaţi mortali iar alţi 99 grav răniţi.  

Pagina 1 din 1Alte articole din categoria: Divertisment

evz.ro
libertatea.ro
rtv.net
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
infoactual.ro
unica.ro
fanatik.ro
dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE Şi
FACEBOOK
evz.ro

Articole salvate